Letce po Kobře čeká rozjeté Vrchlabí
čtvrtek 25. ledna 2018

Derby je zakleté. "A" týmu nestačil ani famózní začátek

Ani napočtvrté letňanští muži neovládli pražské derby. Bodům však ve středu nebyli daleko. Na ledě Kobry prohráli 4:6, když poslední dvě branky inkasovali při hře bez brankáře. V zápase přitom dvakrát vedli... Boj o play-off zůstává ve druholigové tabulce nadále nesmírně vyrovnaný a Letce už v sobotu čeká další těžká zkouška. Tuší, že proti Vrchlabí budou muset bodovat, aby šance na postup zvýšili.

Letci stále drží sedmou příčku, ale za nimi je těsně naskládáno hned trio dalších pronásledovatelů. Rozhodovat nyní může každý zápas. "Když jsem se díval na tabulku, připomnělo mi to boje v extralize. Tam teď Liberec taky vyhrál třikrát v řadě a téměř se nehnul z místa. Je to neuvěřitelně vyrovnané," líčil trenér Aleš Totter.

Proto i on přikládá velkou váhu následující bitvě před vlastními diváky. 

Jeho parta v sobotu přivítá Vrchlabí - to Vrchlabí, se kterým má z dosavadních tří vzájemných duelů bilanci dvou výher a jedné porážky. Ale také to Vrchlabí, které se v poslední době ohromně zvedlo a už se s Jabloncem nad Nisou dělí o vedoucí pozici.

"Bude to nesmírně těžké utkání, nejtěžší ze všech dosavadních, která jsme s nimi letos sehráli. Ale jestli chceme pomýšlet na play-off, musíme se s nimi pokusit bodovat," dodává letňanský trenér.

Na Kobře se to jeho týmu bohužel nepovedlo, byť šance nebyly nereálné.

Obzvlášť když se Letňanští už ve čtvrté minutě dostali do dvoubrankového vedení, které však ještě do přestávky ztratili. Ve druhé třetině se ho ujali ještě jednou, naposledy. Favorit z Kobry se nadechl k obratu hned po druhé pauze a těsné vítězství si už pohlídal. 

"Na zdejším hřišti se nám nehraje moc dobře," posteskl si trenér Totter.

Ale proč? "Máme mladý tým, nejsme tolik silově vybavení, prohrávali jsme souboje v důležitých prostorech. Za stavu 3:2 jsme měli šanci zvýšit skóre, ale Dominik Volek místo střely přihrával - tam se asi lámal chleba." Letňanský forvard si i tak připsal tři asistence.

Kobra v poslední části převzala otěže zápasu a byla mírně lepší. K úspěchu v tak těžkém boji by se musely sejít všechny možné atributy - a to se tentokrát nestalo. 

"Naštěstí souboje s Jabloncem a Kobrou, ve kterých jsme uhráli jeden bod z osmi pokusů, už máme za sebou," oddychl si kouč Totter. I on ví, co teď jeho svěřence čeká - honba za každým bodem, který může rozhodnout.

"Ale play-off není prioritní cíl, spíš takový bonus," překvapil. "Cílem bylo něco jiného: kluci se tady zlepšují, pět hráčů už dostalo nabídku do WSM ligy na příští sezonu. To nás těší především - že u hráčů vidím progress. Doufám, že si tu pracovní morálku udrží až do konce a dohrajeme sezonu se ctí. Už teď jsem na všechny pyšný."

Sobotní klání začíná v Ice Areně od 18.40. Vstupné je tradiční: 60 Kč pro dospělé, 30 Kč pro děti do 15 let a zdarma pro děti v letňanském dresu. Za připomínku stojí, že na straně soupeře se představí David Pojkar, jeden z trenérů letňanské mládeže.

Pro koho vyjde pikantní souboj vítězně?

35. kolo: Kobra Praha - HC Letci 6:4 (2:2, 0:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 6. Šteiner (Chlapík, Novák), 15. Matějček (Drahorád), 41. Chlapík (Šteiner, Novák), 48. Skočovský (Verbík, Tuma), 58. Jedlička (Novák), 60. Semrád (Verbík, Antončík) - 1. Havlůj (Volek, Hozák), 4. Hozák (Kotyra, Volek), 31. Beran (Lytvynov, Volek), 58. Prchal Václav (Prchal Vojtěch, Švarc). Rozhodčí: Šindel - Štětina, Šimánek. 

36. kolo: HC Letci - Vrchlabí (sobota 27. 1. od 18.40)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka