Žáci mají za sebou další bohatý víkend
středa 07. února 2018

Čtyřka s pětkou válely. Z bodů se radovala i sedmá třída

Další hrací víkend mají za sebou i letňanští žáci, kteří se prezentovali rozdílnými výkony. Čtvrťáci si začínají zvykat na velké hřiště a je to znát. Pětka má za sebou nejgólovější víkend sezony. Šesťáci zase budou muset zapracovat na lepší zápasové koncentraci. Podobně na tom byli i osmáci, kterým chybí tréninková morálka. Sedmička si naopak jednou zastřílela a podruhé litovala ztraceného bodu.

Čtyřka jde pomalu herně nahoru

Čtvrťáci naskočili do pátého utkání v sezoně a jak vidno, mužstvo si začíná zvykat na celé hřiště. Proti Kobře si svěřenci trenéra Martina Uldricha připsali dosud nejvyšší vítězství, když pražského rivala přejeli 7:1.

"Dobře jsme už odehráli sobotní přátelák s Hradcem a v neděli jsme na to navázali v mistráku. Začíná se ve hře promítat, že postupně měníme styl tréninků a klukům to vyhovuje," přiznal Uldrich.

Spokojený kouč byl potěšen progresem, který jeho mužstvo za několik týdnů udělalo. Malí Letci se navíc postupně adaptují na celé hřiště, na kterém soutěž necelý měsíc hrají. "Chtěl bych všem poděkovat za celý víkend, líbilo se mi to. Přijde mi, že se to zvedá," zakončil.

4. třída: Kobra Praha - HC Letci 1:7

Páťáci nedali soupeřům šanci 

Ze všech žákovských kategorií se páťákům dařilo výsledkově jednoznačně nejlépe. Letci si v sobotu zastříleli v Neratovicích, kde vyhráli hladce 19:3. Den nato v Ice Areně přehráli Vlašim ještě výraznějším rozdílem. Po závěrečné siréně svítilo na tabuli skóre 31:3.

Hlavní kouč Marek Horáček musel být nadšený. Vždyť takhle produktivní víkend jeho mužstvo letos ještě nezažilo. "S Neratovicemi to byla super první třetina. Předvedli jsme krásné akce a kluci hráli s radostí. Akorát ve třetí třetině se na to trošku vyprdli," přibližoval vývoj letňanský trenér.

V podobném duchu probíhal i nedělní souboj s Vlašimí, který páťáci zvládli opět s gracií. "Oba soupeři jsou samozřejmě slabší, ale zaslouženě jsme jim dali příděl. Zase tam byly pohledné kombinace a dalo se na to dívat," řekl Horáček.

Ve druhé půlce utkání s Vlašimí navíc došlo ke kuriózní situaci. Trenéři poslali do pole brankáře Davida Černocha, který vstřelil 30. branku Letců v zápase. Na jeden gól navíc přihrál. "Uvažujeme o tom, že z něj uděláme útočníka," usmíval se dobře naladěný kouč.

5. třída: Neratovice - HC Letci 3:19 (1:11, 1:6, 1:2)
Branky hostů: Surkov 5, Vítek 4, Walter 2, Topol 2, Svoboda 2, Švec, Kurka, Kofroň, Novotný. Asistence: Novotný 3, Surkov 2, Walter 2, Vítek, Špaček, Topol, Svoboda.

HC Letci - Vlašim 31:3 (15:0, 6:2, 10:1)
Branky domácích: Surkov 6, Kurka 4, Svoboda 4, Novotný 3, Kofroň 3, Topol 3, Merenus 2, Švec 2, Benda, Nerud, Paškovskij, Černoch. Asistence: Kurka 3, Topol 3, Benda 3, Švec 2, Novák 2, Surkov, Marsik, Nerud, Černoch, Paskovskij, Novotný, Svoboda, Barninec, Hlaváč, Merenus.

Šestku trápí vstupy do zápasů    

Šesťáci vyzvali silný Tábor, se kterým letos vždy odehráli vyrovnané duely. Přestože se ani jednou neradovali, sliboval tento mač dramatickou podívanou. To se potvrdilo. Letci nakonec podlehli svému sokovi podruhé v sezoně 2:3.

Ale mohlo to být opačně. Trenér David Pojkar byl nespokojen především s přístupem některých hráčů. "Nebyli jsme připraveni na utkání. První třetiny nám moc nejdou. Musíme něco změnit, rozcvičku nebo něco jiného. I tak to ale bylo půlku zápasu vyrovnané," poznamenal Pojkar.

Letcům se v závěrečné části povedlo srovnat na 2:2, jenže poté inkasovali smolný gól po teči. "Celkově byl zápas dobrý. Není ale možný, že přijdu o přestávce do kabiny a někteří kluci jsou suchý. Tohle nemůže být. Je to totální nezájem o hokej," trápilo letňanského trenéra.

A co zlepšit, aby se to nestávalo? "Na tréninku se to do nich snažíme dostat, ale problém je s některými rodiči. Kluky učíme hrát hokej, oni to nechápou. Některým hráčům je jedno, když prohrajeme. Jiní jsou z toho špatní. Když kluk nemá rád hokej, začíná se to projevovat už v tomhle věku," nebral si Pojkar servítky.

Co si naopak pochvaluje, je těžká skupina, ve které Letci nastupují. Kvalitní zápasy jsou přínosem a jeho svěřencům to může do budoucna jedině pomoci. "Pro hráče je to důležitý. Naučí se hrát, tohle jim dá fakt hodně."

6. třída: Tábor - HC Letci 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Branky hostů: Hájek, Panýr. Asistence: Hynek, Porubský.

Sedmička stále počítá zraněné  

Sedmáci odehráli dvě odlišná utkání. V sobotu doma přivítali Kutnou Horu, kterou po dobrém výkonu přesvědčivě porazili 13:2. Stejně jako páťáci pak o den později bojovali v dohrávce s Vlašimí. Na rozdíl od svých mladších kolegů se však museli spokojit jen s remízou 3:3.

"V sobotu to byl slušný výkon. Kluci hráli v dobrém tempu a nasazení. Byly momenty, kdy se nám nedařilo, ale celkově zápas vypadal pěkně. Tomu nasvědčuje i výsledek," poznamenal kouč Ladislav Kadaně.

Proti Vlašimi to ale byli úplně jiní Letci. To, co je o den dříve zdobilo, jim najednou chybělo. Chuť se jako by vytratila. "Bylo to asi nejhorší utkání v sezoně. Máme nějaké nemocné a zraněné. Nevím, jestli na kluky nepadla únava. Nedá se nic dělat, to se stane. Pořád jsou to děti," uznal trenér.

Ztráta bodu ovšem bezesporu mrzí. "Určitě. Mohli jsme v klidu vyhrát, kdybychom to celé odmakali," dodal Kadaně.

7. třída: HC Letci - Kutná Hora 13:2 (2:0, 5:1, 6:1)
Branky domácích: Hrdinka 2, Svoboda 2, Uhlík 2, Vosmík 2, Štípek 2, Mišovic, Flieger, Tejkl. Asistence:Svoboda 2, Mišovic 2, Bejček, Merenus, Jelínek, Uhlík, Flieger, Štípek, Sitarčík.

HC Letci - Vlašim 3:3 (1:0, 1:1, 1:2)
Branky domácích: Štípek, Flieger, Sitarčík. Asistence: Mišovic 2, Uhlík.

Osmička musí zlepšit morálku    

Osmáci si v předchozích střetnutích s Táborem vždy jasně poradili. Tentokrát se ale projevila špatná morálka v trénincích, kterou si Letci přenesli i do zápasu. V Táboře po zásluze prohráli 2:4.

"Poslední dobou na tréninku nepracujeme naplno. Pochválil jsem kluky po Strakonicích, ale hned další týden to bylo šílený. A teď se to projevilo v zápase," přiblížil zklamaný kouč Frank Kučera.

Letci především neproměňovali šance a chyběl jim důraz před bránou soupeře. A s tím se může i v mládežnickém hokeji jen těžko uspět. "Tábor byl zároveň i bruslivější a živější. To rozhodlo celý zápas," přiznal trenér.

Problém je také v tom, že se osmička momentálně neschází v kompletním složení. "Musíme se zaměřit na to, aby nás bylo víc. Někteří si odjedou na hory, když jsou zápasy. Vidí, že nás je málo, a přesto jedou pryč. To je divný," odhalil Kučera současnou situaci.

8. třída: Tábor - HC Letci 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Branky hostů: Křišťan, Kudrna. Asistence: Kudrna, Křišťan.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka