Z žáků si odpočinula pětka a sedmička
středa 28. února 2018

Trenéři měli mnoho výhrad. Vyhrála pouze osmá třída

Víkendový program nebyl příliš bohatý na žákovské zápasy. Utkání pětky s Kutnou Horou bylo odložené a sedmička měla volno. Do boje tak vyrazili čtvrťáci, kteří podle očekávání nestačili na Hvězdu Praha. Překvapením však byla prohra šesťáků s Jindřichovým Hradcem. Letňanskou čest tedy zachraňovali proti stejnému soupeři osmáci. Jejich neuspokojivé chování však mělo dohru na tréninku.

Čtyřka proti favoritovi zabrala pozdě  

Čtvrťáci se letos podruhé postavili pražské Hvězdě, která má v této kategorii vůbec nejsilnější mužstvo. Favorit sice vyhrál 5:1, ale Letci ukázali, že od posledního vzájemného zápasu udělali zase kus práce.

Otěže držela Hvězda pevně ve svých rukou od začátku, s čímž se dalo počítat. "Hvězda má kvalitní kluky. Zápasy s nimi jsou vždycky těžký. V téhle kategorii jsou prostě odskočený, to víme dobře," řekl trenér Martin Uldrich.

V závěrečné části se ovšem Letci znatelně zvedli a ukázali, že i s takovým soupeřem to jde. "Začali jsme hrát až v poslední třetině, ale to už bylo pozdě. V sezoně jsme ale hráli daleko hůř a dostali jsme víc gólů. Pořád máme na čem pracovat," dodal kouč.

4. třída: Hvězda Praha - HC Letci 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Branky hostů: Plaček. Asistence: Bosák.

Nedůsledná šestka ztratila s outsiderem    

Jindřichův Hradec letos šesťáci zatím pokaždé poměrně vysoko porazili, jenže nic netrvá věčně. Přestože Letci po dvou třetinách drželi těsné vedení 2:1, nakonec svému sokovi podlehli 2:4.

Velmi zklamaný byl kouč David Pojkar, který nešetřil kritikou na adresu svých svěřenců. "Odehráli jsme velmi špatný zápas. Totální nepřipravenost a nekoncentrovanost některých hráčů je skutečně alarmující." 

I v době, kdy Letci vedli, nebyla jejich hra dobrá. Jindřichův Hradec byl stále v kontaktu a pořádně udeřil ve třetí periodě, kdy překlonil stav na svoji stranu. "Oni nejsou silní. Ale tady je jenom vidět, že když se nemaká, dá se prohrát s každým," poznamenal Pojkar.

Je to ale pořád dokola to samé. Zápasy odrážejí přístup v trénincích, který někdy není takový, jaký by měl být. "Malý děti už to nejsou. Samozřejmě si ještě hrají, ale musejí to dělat naplno. Tohle je potřeba si uvědomit. Není možný, aby si z toho někteří dělali srandu, pak to akorát odnášejí ostatní kluci za ně," uzavřel letňanský trenér.

6. třída: HC Letci - Jindřichův Hradec 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
Branky domácích: Hynek, Hájek. Asistence: Ciolek, Hájek, Klíma.

Osmáci si trénovali sami, pak lezli po čtyřech   

Proti Jindřichově Hradci byli osmáci velkým favoritem. Výsledkově utkání kontrolovali od začátku, když první dějství jasně ovládli 4:0. V dalších třetinách přidali po dvou brankách, a tak slavili výhru 8:1.

"Výsledek je samozřejmě velmi příznivý pro nás. Nelíbilo se mi ovšem nasazení a chování některých jedinců," komentoval dění v týmu trenér Frank Kučera.

Situace došla dokonce tak daleko, že kouč nechal trénovat samotné hráče. On přitom jen otvíral vrátka a nic neříkal. "Neustále odmlouvají a mají pořád nějaké připomínky. Tak jsem je nechal a výkon byl šílený," přibližoval situaci Kučera.

Pak ale přišla bouře na tréninku, kde se s nikým nemazal. Osmáci dostávali takovou nálož, že z ledu odcházeli po čtyřech. "Bude změna a je mi jedno, že je měsíc do konce sezony. Kdo nebude šlapat, nebude jezdit na zápasy. Je tam pár jedinců, kteří si myslí, že spolkli rozum celého světa," vyjádřil se jasně šéf letňanské střídačky.

8. třída: HC Letci - Jindřichův Hradec 8:1 (4:0, 2:1, 2:0)
Branky domácích: Blažek 3, Křišťan, Jokl, Kudrna, Kalista, Šíba. Asistence: Křišťan 3, Jokl 2, Kužel 2, Kudrna, Uhlík, Kovalyov.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka