neděle 29. ledna 2012

Rytíři z Kladna vybojovali proti starším dorostencům tři body

Po páteční výhře čekalo starší dorostence sobotní utkání proti druhému týmu Kladna. Zatímco v pátek se tříbodová výhra očekávala, dnes to Letci tak jednoduché neměli - čekal je souboj s týmem, který na tom v tabulce ELSD skupiny B byl před sobotním utkáním bodově na stejné pozici. Bojovalo se tedy o to, kdo komu uteče a přiblíží se první čtyřce. Z vítězství se nakonec radovali hosté, když dokázali Letce porazit rozdílem jedné branky v poměru 4:3.

Už rozbruslení obou týmu slibovalo rychlé utkání. Obě družstva na tom byla bruslařsky velice dobře a ani jeden nedaroval soupeři centimetr ledu zadarmo. O osudu utkání nakonec rozhodli individuální chyby, když jich více udělali domácí a Rytíři se v koncovce nemýlili.

K vidění bylo snad nejhezčí domácí utkání staršího dorostu v této sezóně. Obě družstva šla poctivě a naplno za vítězstvím. K vidění byly osobní souboje, rychlé přechody z útoku do obrany a tlak do branky na obou stranách. 
Po několika šancích obou týmů se v 10. minutě do vedení dostali hosté, když přečíslili obranu Letců a v situaci dva na jednoho se po přihrávce Křepelky nádherně k tyči trefil Hoffmann (0-1).
Druhých deset minut první třetiny se hrál vyrovnaný hokej až do 19. minuty, kdy šel na dvě minuty na trestnou lavici hráč hostů Paták za vyhození kotouče mimo hrací plochu.
Letci zamkli svého soupeře v útočném pásmu, nicméně zakončení se jim nedařilo. Až v samotném závěru třetiny, doslova současně se sirénou vsítil vyrovnávací branku po přihrávce Chvátala z pozabranky Ječný (1-1).
Hostující brankař jel protestovat, nicméně branka po objektivním hodnocení padla opravdu v poslední vteřině 1. třetiny a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 1-1.

Druhou třetinu začali Letci nešťastně, když byl hned v 22. minutě vyloučen domácí Brejcha. Při hře ve čtyřech pak nedokázal vyhodit jasný puk ven z pásma Litera a následně při pokusu vše napravit protihráče fauloval. Nicméně poskytnutá výhoda pokračovala a poskakující kotouč na brankovišti zalehl Vacek, což hlavní rozhodčí posoudil jako úmysl a nařídil trestné střílení.
Letce tedy čekala hra ve třech a Rytíři měli výhodu trestného střílení. K puku se postavil Janeček a blafákem do forehandu překonal Švihálka v domácí brance (1-2).
Naštěstí pro domácí Rytíři po minutě hry 5 na 3 špatně vystřídali a dostali dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Do konce Brejchova trestu zbývalo posledních deset vteřin a poté se síly na ledě vyrovnali.
Ve 35. minutě hráli Letci přesilovou hru, bohužel i přes poměrně slušný počet střel nedokázali kladenského Exnera překonat.

Třetí třetina přinesla zajímavé okamžiky na obou brankovištích. V 44. minutě se házelo nalevo od domácího Švihálka a poté, co Machala neudržel po buly u mantinelu kladenského Nováka se Rytíři dostali do dvougólového vedení. Novák se protlačil na osu hřiště a backhandem z mezikruží našel mezeru mezi Švihálkovými betony (1-3).
V podstatě stejnou brankou snižoval na rozdíl jediného gólu Neuman, když v 51. minutě vybruslil z pravého rohu a krásnou forehandovou střelou mezi betony Exnera zavelel k obratu utkání (2-3).
Letci začali být lepším týmem na ledě, nicméně se trápili v koncovce. Nejvíce je asi mrzela šance Litery, který se ocitl sám před brankou hostů, zakončil ale přímo do Exnera. 
V 55. minutě se snažil Vacek při rozehrávce z vlastního pásma přihrát puk na Kaplana, jeho nepovedenou přihrávku ale zachytil Hulcr a po jeho posunutí na Janečka se zvýšil náskok Rytířů na 4-2.
Letci stále žili nadějí na vyrovnání a úsilí se jim vyplatilo hned za 40 vteřin. Na rozdíl jediné branky snižoval kapitán domácích Kaplan (3-4).
Do konce utkání zbývalo něco málo pod pět minut. Letcům se ale dnes opravdu v koncovce nedařilo a skvělý Exner v brance hostů nepřipustil žádnou diskusi. Rytíři navíc v závěru utkání nepustili Letce do možnosti hrát power play, když pouze vyhazovali puky do středního pásma a domácí se nemohli v útočném pásmu usadit.

Body si tak z vyrovnaného utkání odvezli Rytíři z Kladna a posunuli se v tabulce o tři body před Letce. Ti jsou nyní na 6. místě s 44 body, nicméně šance na první čtyřku stále žije. Do konce zbývá ještě 8 utkání, což je 24 bodů a každý z první osmičky má stále postup do play off otevřený.


V příštím týdnu čeká starší dorostence poslední trip na Moravu. V pátek 3.2. je hostí Jihlava (18:00), v sobotu 4.2. se představí v Olomouci (12:00).

VÝSLEDKY 8. KOLA

TABULKA ELSD II-B po 8. kole


Čtěte také

Podcast hokej zblízka