středa 01. února 2012

Únorová reprezentační přestávka a Olympiáda mládeže

V únoru čeká mladíky další reprezentační přestávka. Nejdelší, téměř 14-ti denní pauzu v soutěži, mají extraligoví mladší dorostenci. Volný víkend mají před sebou i extraligoví starší dorostenci a zaslouženého odpočinku se dočká i extraliga juniorů. Další akcí která aktuálně probíhá je Olympiáda dětí a mládeže 2012 v Ostravě a okolí. Do některých výběrů se probojovali i mladíci hájící barvy Letců v klubových soutěžích.

Nejmladší reprezentační výběr - reprezentace do 16-ti let, vedená Robertem Reichlem a Karlem Beranem - se v termínu 10.-12.2.2012 účastní akce Turnaj čtyř ve Švédsku. Program akce, nominaci a malé info najdete zde.
Letci na této akci mají želízko v ohni v podobě útočníka Dominika Čapka (96), pro kterého je to reprezentační premiéra. Mezi náhradníky figuruje obránce Martin Štosek (96), který již zkušenost s reprezentační šestnáctkou zažil a čeká na další šanci.

Reprezentanti do 17-ti let, vedená Luďkem Bukačem a Davidem Brukem se představí v termínu 8.-12.2.2012 v Hradci Králové. Jedná se opět o Turnaj čtyř - detailní info o průběhu turnaje je k dispozici zde, nominaci a program najdete tady.
V základním kádru sedmnáctky můžete vidět Jakuba Vránu (96), odchovance letňanského hokeje, který v současné době působí v juniorském týmu švédského Linköpingu. Do širší nominace se probojovali i brankař Hvězdy Praha - v současné době na hostování v Letňanech - Jirka Švihálek (95) a letňanský útočník Petr Litera (95).

Reprezentanti do 18-ti let cestují do finského Pori, kde se v termínu 8.-12.2.2012 pod vedením Jiřího Vebera utkají postupně s Finskem, USA, Ruskem a Švédskem. Nominace a program zde

Reprezentaci do 19-ti let čeká 8.-12.2.2012 turnaj pěti zemí ve Švýcarsku. Trenér Jiří Juřík tak pomalu připravuje budoucí výběr juniorů pro mistrovství světa 2013. Více zde.

Současně s těmito výběry probíhá i Olympiáda dětí a mládeže 2012 v Ostravě a okolí. Mezi sebou soupeří výběry jednotlivých krajů. Jedná se o sportovce ročníku 97 a mladší. I zde mají Letci svoje zastoupení.  
Za výběr středočeského kraje startuje Jiří Horák, ve výběru Ústeckého kraje je Vojtěch Kulda, za kraj Praha startuje František Hrdinka, Martin Starosta, Ondřej Vorlický a Jan Katriňák. Aktuální informace z Olympiády mládeže 2012 nejen z hokeje najdete zde






Čtěte také

Podcast hokej zblízka