Nová akvizice nastoupí už do sobotního utkání
čtvrtek 27. září 2018

Letci získali posilu z extraligy! Obranu vyztuží Chalupa

Letňanské "áčko" získalo do svých obranných řad výraznou posilu. K mužstvu se na čtvrtečním tréninku připojil Lukáš Chalupa, který poslední dvě sezony sbíral starty za extraligový Chomutov. Čtyřiadvacetiletý bek bude u Letců působit minimálně měsíc na hostování, které může být prodlouženo na delší dobu. Už v sobotu nastoupí do 6. kola II. národní ligy, v němž Letci přivítají Jablonec.

Že vám to jméno něco říká? Lukáš Chalupa je starší bratr Matěje, který v Letňanech vyrůstal a před dvěma lety získal prestižní klubovou trofej za nejužitečnějšího hráče sezony. Dnes hraje za extraligový Hradec Králové.

I Lukáš sbíral cenné zkušenosti v nejvyšší české soutěži. Předloňskou sezonu dokonce dokráčel s Chomutovem do semifinále play-off, kde severočeský celek vyřadili Bílí Tygři z Liberce.

"Je to extraligový hráč. Měl by našemu týmu výrazně pomoct," slibuje si od nové akvizice asistent letňanského trenéra Martin Kotyra. "Byl teprve na jednom tréninku. Uvidíme, jak se mu bude dařit v zápasech," nechá se překvapit hlavní kouč Jiří Seidl.

Dohoda je taková: Chalupa by měl v Letňanech zůstat minimálně na měsíc, pak by mohlo být hostování prodlouženo. Zkráceno bude naopak jedině v případě, že by hráč kývl na nabídku ze zahraničí. 

Letci potřebují zkušenosti a tenhle tah se může moc hodit.

Vždyť 188 cm měřící obránce má celkem čtyři extraligové starty za Plzeň a 31 za Chomutov v základní části. Ve vyřazovací fázi přidal dalších šestnáct. V posledních sezonách pravidelně hrál i v prvoligových klubech Ústí nad Labem, Kadaně nebo Litoměřic. Právě tam dohrával poslední sezonu. 

Letci v prvních čtyřech zápasech nového ročníku dokázali zatím porazit jen poslední Dvůr Králové. 

"Pro nás je to skvělá zpráva, protože to může mužstvo zase trochu nakopnout," nechal se slyšet kapitán týmu Václav Beran. "Máme mladý kádr, který potřebuje zkušenosti. A tenhle hráč nám je může dodat."

Projeví se tenhle tah už následující víkend? 

Sobotní utkání s Jabloncem začíná v 17.00. Děti v letňanském dresu mají vstup zdarma.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka