neděle 05. února 2012

Starší dorostenci nestačili na své soupeře, z víkendu na Moravě nemají ani bod

V pátek a sobotu čekali na letňanské starší dorostence soupeři z moravské skupiny - Jihlava a Olomouc. Za zkušenosti z minulých utkání bylo jasné, že to Letci nebudou mít jednoduché. Olomouc se jim v posledním vzájemném utkání podařilo porazit v nájezdech, Jihlava si odvezla z Letňan tři body za těsné vítězství. O tomto víkendu ale bylo vše jinak a starší dorostenci nezískali v utkáních ani bod, když v Jihlavě inkasovali šest branek a v Olomouci dokonce osm.

DUKLA JIHLAVA - LETCI 6:3

V pátek v podvečer se proti sobě na Horáckém zimním stadionu postavila družstva domácí Dukly a hostů z Letňan. Prvních dvacet minut nasvědčovalo tomu, že se bude hrát velmi vyrovnané utkání. V obou brankách excelovali především brankaři, kteří pokryli všechny útočné pokusy obou týmů. V utkáních nakonec rozhodovali přesilové hry a hned první letňanské vyloučení potrestal v poslední minutě první třetiny jihlavský Tobola, když zužitkoval přihrávku Vantucha na modrou čáru a přesným nahozením prostřelil clonu před Ederem v brance hostů (1-0).

Druhou třetinu zahájili Letci vyloučením a Jihlava se opět nemýlila. Po pěkné kombinaci za brankou našel Střecha mezi kruhy volného Berana a ten zakončil přesně (2-0). V 25. minutě se konečně dostali ke slovu i Letci, když za ně snižoval Nebeský (2-1)
Přesně v polovině utkání se při vyvážení kotouče z pozabranky nechal obrat letňanský Hes a Mandát vrátil Jihlavě dvougólové vedení (3-1).
Tento stav ale vydržel přesně 33 vteřin - za Letce snižoval Chvátal (3-2).

Jako přes kopírák začala pro Letce i třetí třetina. Vyloučení Jandy znamenalo přesilovou hru pro domácí a v 43. minutě Beran svým druhým gólem v utkání zvyšoval na 4-2, když vracel vyražený puk zpět do branky. 
Zlomový okamžik Letcům psychicky vůbec nepomohl a když v 48. a 50. minutě inkasovali další dvě branky (Mahút 5-2, Mandát 6-2) bylo jasné, že dnes zůstanou body v Jihlavě. 
Směrem dopředu se navíc letňanským útočníkům vůbec nedařilo a tak v 55. minutě už jen snižoval na konečných 6-3 Ječný.

Letce opět může mrzet nedisciplinovaná hra a individuální hrubé chyby, které rozhodli o osudu utkání.


OLOMOUC - LETCI 8:3

V sobotu v poledne čekal po přesunu do Olomouce Letce další těžký zápas. Letci si dokonce zkusili doslova bojové podmínky, když na stadionu byl 11-ti stupňový mráz. Tentokrát mělo ovšem utkání daleko horší průběh. Olomouc po celé utkání výborně bruslila a byla agresivnější. Letci dokázali místy hru soupeře vyrovnat, vypracované šance ale letňanští útočníci opět neproměňovali.
Hostům určitě nepomohla úvodní branka utkání, kdy letňanský brankař Švihálek ve snaze zastavit nahozený puk za brankou nezvládl situaci a domácí Beták zakončoval po 12-ti vteřinách hry do opuštěné klece (1-0).
O dvě minuty později šel na trestnou lavici letňanský Machala a Olomouc po pěkné kombinaci poslal do dvougólového vedení Konečný (2-0).
Druhou slabší chvilku v utkání si vybral Švihálek i v 15. minutě, když ho z mrtvého úhlu prostřelil Peštuka a Olomouc vedla o tři branky.
V 18. minutě vytěžil z útočné hry Letců branku kapitán Kaplan, když se z rohu probojoval před branku a nadvakrát dorazil puk za Řoutilova záda (3-1).

V prvních šesti minutách druhé třetiny se výborně bruslící Olomouc dokázala dvakrát prosadit a stav utkání navýšila až na 5-1. Nejdříve z přečíslení krásnou kombinací do prázdné branky zakončil Ostřanský (4-1), o dvě minuty později navýšil vedení Rašner (5-1)
Za Letce snižoval v 28. minutě v situaci 2 na 1 střelou do šibenice Brejcha (5-2). V 29. minutě zatáhl po vlastní chybě za záchranou brzdu Štosek, Eder ale trestné střílení vykonavatele Jergla zneškodnil. V 34. minutě ale opět zvyšoval náskok Olomouce druhou brankou v utkání Ostřanský (6-2). Na 6-3 snižoval v 36. minutě se štěstím Neuman, nicméně i to k hokeji patří. Bohužel, střelecká produktivita Letců tímto gólem skončila a ke slovu se dostala už jen Olomouc.

V třetí třetině zvyšoval na 7-3 ve vlastním oslabení Konečný a v poslední minutě  backhandem potvrdil suverénní vítězství domácích Bauer (8-3)

Pro letňanské útočníky to nebyl povedený víkend. Soupeře z Olomouce přestříleli poměrem 39:28 a dokázali vsítit pouze tři branky. Proti jihlavě se také příliš gólově neprosadili a to ani v jasných situacích.

Při pohledu na tabulku je jasné, že pokud chtějí Letci stále zůstat ve hře o playoff, musí začít bodovat. Ze hry je pravděpodobně PZ Kladno, Havířov a Slavia, kterou trápí epidemie příušnic a má z druhé části odehraná pouze dvě utkání a s největší pravděpodobností nestačí vše dohrát.
Nebezpečně se dotahuje Jihlava, která v posledních čtyřech utkáních naplno bodovala a výkonnostně jde nahoru. Pardubice a Mladá Boleslav jsou stále ve hře, o dva body více mají Letci, kteří poslední tři duely prohráli a může je to v konečném součtu velmi mrzet. Odskočit jim totiž dokázalo HC Kladno i havlíčkobrodský Rebel, který je aktuálně na čtvrtém místě.
Olomouc, Vsetín a Litvínov už si mohou náskok 6-ti bodů pohlídat, nicméně čekají je vzájemná utkání a zápasy se soupeři, kteří jim dýchají na záda. Litvínov navíc nemůže najisto počítat se třemi body z utkání se Slávií.

TABULKA ELSD II B po 38. kole

VÝSLEDKY 37. KOLA

VÝSLEDKY 38. KOLA



 









Čtěte také

Podcast hokej zblízka