Úspěšní z žáků byli i šesťáci, osmička už ne
úterý 13. listopadu 2018

Pětka se sedmičkou si vybojovaly postup do nadstavby

Obě vítězství potřebovali páťáci i sedmáci k tomu, aby se ve svých žákovských soutěžích probojovali do nadstavbové skupiny. Trenéři neponechali nic náhodě a v neděli své týmy výjimečně "postaršili" v zápasech s Neratovicemi. Tento tah přinesl úspěch a stejně úspěšní byli o den dříve i šesťáci v utkání s Kladnem. Osmička, jež týden předtím jako jediná ze všech tříd vyhrála, tentokrát jako jediná prohrála.

Pětka nenechala nic náhodě 

Pětka si na utkání s Neratovicemi vypůjčila dvě formace ze šesté třídy a od začátku diktovala tempo utkání. "Byl to z naší strany dobře odehraný zápas," nepouštěl se do hlubšího hodnocení trenér David Pojkar po vítězství 6:1. 

"Měli jsme dvě lajny starších kluků a jednu naší, soupeř přijel s ještě pár staršími hráči navíc. V tomhle směru to bylo vyrovnané," dodal. Pojkar ještě ocenil výkon brankáře. "Odchytal to velmi dobře." 

Pětka potřebovala vyhrát, aby se probojovala do skupiny s těžšími soupeři, a tak už tým pouze čekal, zda ho napodobí i sedmička. A to se nakonec povedlo.

Letňany - Neratovice 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Branky domácích: Bosák 2, Merenus, Novotný, Burda, Surkov. Asistence: Merenus 2, Novotný, Václavík, Vítek, Pashkovsky.

Šestka šla za povinnými body

Poklidný průběh střetnutí s Kladnem zažili letňanští šesťáci, kteří si v sobotu poradili 12:3 s Kladnem. Rozhodnuto bylo prakticky už po první třetině.

"Byl to z naší strany jednoznačný zápas, Kladno v tomto ročníku nemá tak silný kádr," pronesl trenér Ladislav Kadaně. "Navíc přijeli s málo hráči, kdežto my jsme měli kompletní tři pětky."

S předvedenou hrou byl spokojen i on. "Celé utkání jsme převyšovali, vypadalo to z naší strany dobře. Byly to povinné body,ale potěšilo mě nasazení našeho týmu. Za to jsem rád," uzavřel kouč.

Letňany - Kladno 12:3 (5:1, 4:1, 3:1)
Branky domácích: Vítek 3, Novotný 2, Čermák, Barninec, Svoboda, Surkov, Švec, Benda, Merenus. Asistence:Vítek 2, Svoboda 2, Walter 2, Čermák, Novák, Topol.

Sedmička zválcovala soupeře 

Stejně jako páťáci postaršili i sedmáci svůj tým o pár vypůjčených hráčů z osmé třídy. A nakonec si proti Neratovicím připsali jednoznačné vítězství 8:0.

"Byla to suverénní výhra, klukům nemůžu nic vytknout, protože tam všichni nechali poctivý výkon," řekl trenér Marek Čurilla. "Soupeři jsme prakticky nepůjčili kotouč, bylo to v naší režii. Jedné, co nás brzdí, je neproměňování šancí, protože jsme mohli dát klidně 15 gólů."

Ocenil především předvedenou hru. "Vypůjčení kluci hráli výborně, ale i ti moji podali perfektní výkon." Nakonec je rád, že se Letcům otevřela těžší skupina. "Potřebujeme kvalitnější zápasy, protože nikomu nepomůže, když bude vyhrávat 15:0," uzavřel Čurilla.

Letňany - Neratovice 8:0 (1:0, 2:0, 5:0)
Branky domácích: Brytski 3, Štípek, Hynek, Horáček, Hnízdil, Panýr. Asistence: Vančura 2, Panýr 2, Šedivý, Štípek, Křenek, Hnízdil, Hrdinka.

Osmička tentokrát tvrdě narazila

Jak snadno si poradila s Kladnem šestka, tak tvrdě na stejného soupeře doplatila osmička, která Středočechům podlehla 2:13. Přitom po první části Letci ztráceli jen gól.

"Ano, první třetinu hrajeme slušně. Kladno bylo mírně lepší, ale pak dostaneme tři góly a kluky to psychicky složí," uvědomuje si trenér Ladislav Kadaně, který má na starosti také šestku. "Ne že by to vzdali, ale končí to debaklem. A to mi přijde škoda."

Zároveň ale zná složitou situaci v tomto týmu. "Některé odchody nás citelně poznamenaly, navíc teď je ještě období nemocí, takže máme pár hráčů na marodce. S tím se těžko vyhrává. Musíme bojovat."

Letňany - Kladno 2:13 (0:1, 1:7, 1:5)
Branky domácích: Tejkl 2. Asistence: Porubský. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka