Letňanské "áčko" zažilo rekordní výhru ve II. lize
neděle 02. prosince 2018

Čekali, zda mohou vůbec odjet. Pak muži šokovali Bílinu

Ještě dva dny před zápasem se v Letňanech spekulovalo, jestli vůbec "A" tým bude moci nastoupit do sobotního zápasu. Nakonec Letci zaznamenali rekordní vítězství od doby, co se loni přihlásili do II. národní ligy. V Bílině totiž rozstříleli svého soupeře 9:1 a po třech porážkách slaví tři důležité body. Následující čtvrtek a sobotu mohou přidat další - v domácích duelech s Kolínem a Mostem.

Letci ve skupině Střed mají celkem 12 bodů, paradoxně ale tři čtvrtiny z nich nasbírali na hřištích soupeřů. V Bílině se ovšem odehrálo něco, co poslední dvě sezony nepamatují.

Vítězství 9:1 je rozdílově vůbec nejvyšší, jakého kdy Letňany ve II. lize dosáhly. A Martin Kotyra, jeden z trenérů, věří: "Pokud s námi zůstanou hráči, kteří nám teď pomáhají, a vydrží jim forma, můžeme se odrazit výš."

Považte: čtyři jména vypůjčená z pražské Slavie vstřelila šest gólů a další dva zařídila spoluhráčům. Kohút s Heldákem mají zkušenosti z první ligy, Hradil a Brož zase hrají juniorskou extraligu. 

Přitom pro Hradila to byla premiéra snů - při svém debutu ve II. lize zaznamenal hattrick. "První dva jmenovaní by měli být rozdílovými hráči. A ti mladší rychle pochopili, že se není čeho bát, a začali se prosazovat," těší asistenta trenéra Kotyru.

Přitom ještě ve čtvrtek v Letňanech netušili, zda jim Slavia bude moct několik svých hráčů půjčit, a tak se i spekulovalo o tom, že mužstvo do Bíliny vůbec neodcestuje. Černé prognózy se nakonec nevyplnily. Letci s sebou vzali i dva vlastní juniory.

"Byl to zápas, ve kterém nám nakonec vyšlo naprosto všechno, kdežto Bílině se nedařilo vůbec nic. Hráli jsme týmově, gólman byl spolehlivý. A co bylo pozitivní, že jsme se už kolikrát udrželi v soupeřově třetině a vyvinuli tlak," líčil Kotyra.

Může to být vzpruha i do dalších kol, byť Letce na chvostu tabulky drží výrazné manko. V sobotu to ale byli oni, kdo ze všech týmů v soutěži vyhrál nejjasnějším rozdílem.

"Snažíme se v tréninku dělat hodně věcí do brány a vyvarovat se nesmyslným věcem, které by mohly posílat soupeře do brejků," uzavírá Martin Kotyra. "Pro nás je teď nejdůležitější obranná fáze s rychlým přechodem do útoku."

Nezapomeňte, další kolo se nehraje tradičně ve středu, ale až ve čtvrtek od 18 hodin.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka