Šestka i osmička prohrály, vyhrála pětka
úterý 04. prosince 2018

Na Slavii byli žáci krátcí. S Poděbrady vybojovali tři body

Jedni mohli papírového favorita jen senzačně zaskočit, druzí naopak v roli favorita měli povinně vyhrát. V Poděbradech se to povedlo jen páté třídě, protože sedmička pouze remizovala. Šesťáci se sice statečně rvali se Slavií, ale body jejich úsilí nepřineslo. Se stejným soupeřem pak zaváhali i osmáci... Žákovské týmy Letňan mají za sebou další soutěžní víkend. A jejich trenéři měli co hodnotit.

Pětka si pohrála se soupeřem

Pro pohodlné vítězství si pátá třída dojela do Poděbrad, kde od začátku zápasu jasně dominovala a nakonec vyhrála 13:1. Přestože poslední třetinu Letci prohráli 0:1, utkání režírovali.

"Kluci hráli dobře, soupeři jsme dali už v první třetině hodně gólů," popisoval jeden z trenérů David Pojkar. "Bohužel pak si chtěl už každý dát gól. Soupeř se snažil, ale my jsme byli jasně lepší."

Letňanského kouče přesto něco zamrzelo. "Češi mají náturu, že když jasně vedou, poleví a dělají kraviny. Místo toho, abychom dali gólů třeba třicet," řekl. "Ale je těžké motivovat kluky, když vědí, že vyhrají."

Stále ho mrzí, že tým díky zkontumovanému listopadovému zápasu nepostoupil do nadstavby mezi lepší mužstva. "Takovéto zápasy jsou pro nás úplně bezvýznamné," tvrdí narovinu. "V rozvíjení hráčské osobnosti jsme pak na bodu mrazu. Ale zaměřujeme se hodně na střelbu, tu potřebují u nás zlepšit všichni."

Poděbrady - Letňany 1:13 (0:4, 0:9, 1:0)
Branky hostů:
 Liemann 3, Blažek 2, Lomoz 2, Václavík 2, Plaček, Burda, Pojkar, Šimek. Asistence: Bosák 2, Plaček 2, Burda, Václavík, Pojkar, Šimek, Liemann, Blažek, Verbeščuk, Prunner. 

Šestka se za prohru nemusí stydět

Šesťáci po utkání se Spartou narazili na dalšího pražského rivala a tentokrát je čekalo snad ještě větší sousto - vedoucí celek Slavia. I tentokrát soupeře jasně přestříleli. A i tentokrát to nakonec nestačilo.

"Odehráli jsme další solidní zápas, herní projev se mi začíná líbit," chválil trenér Ladislav Kadaně. "Potíž je v tom, že i přes herní vyrovnanost nedokážeme takovéto utkání dotáhnout do vítězného konce. To mě mrzí, ale nedá se nic dělat."

Letce srazily rychlé odpovědi soupeře - dvakrát totiž vstřelili gól a dvakrát bezprostředně poté znovu inkasovali. "Škoda, že když jsme vyrovnali, vzápětí jsme museli zase dotahovat," posteskl si Kadaně.

I v jeho šestce je problém hlavně s produktivitou a proměňováním branek. A trenér se na to chce znovu zaměřit.

Letňany - Slavia Praha 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)
Branky domácích: Vítek 3. Asistence: Surkov 2, Švec. 

Sedmička překvapivě ztratila bod

Překvapivá remíza se zrodila na ledě Poděbrad, kam 7. třída přijela v roli jasného favorita, přestože soupeř nastoupil se dvěma pětkami staršího ročníku. Jenže na výsledkové tabuli nakonec svítilo konečné skóre 4:4. 

"Hlavně jsme nechtěli nic podcenit. Co se týče nasazení a herního projevu, nemůžu mužstvu nic vytknout, ale proměňování šancí, to je naše záhrobí," přiznal trenér Marek Čurilla. 

Přitom jeho Letci soupeře několikanásobně přestříleli, zatímco oni na poděbradskou branku vyslali na padesát pokusů, soupeř měl jen necelých deset. I tak ale v závěrečné třetině dokázal z jediné střely srovnat na 4:4. A Čurillův tým už nenašel odpověď.

"My jim třetí třetinu nepůjčili kotouč, kdo na tom zápase byl, musel to vidět. Byli jsme výrazně lepší, ale vím, že je těžké to obhajovat, když neumíme proměnit neuvěřitelné množství vyložených šancí," dodal kouč. "Na tom musíme hodně zapracovat."

Poděbrady - Letňany 4:4 (0:0, 3:3, 1:1)
Branky hostů: Vančura 2, Kubeš, Motlíček. Asistence: Kubeš, Klíma, Šedivý, Hnízdil. 

Osmička postrádala větší nasazení

Také osmička se stejně jako šestka postavila po bitvě se Spartou pražské Slavii a ani tady to bodově nevyšlo. "Sešívaným" totiž doma podlehla 2:7 za jednoznačného vývoje.

Zatímco před týdnem kouč Ladislav Kadaně ocenil nasazení mužstva, tentokrát žádné klady nenašel. "Oproti minulému víkendu mi teď chybělo nasazení a chuť hrát, to jsem tam absolutně neviděl," nebral si servítky.

Slavia, druhý celek tabulky, skóre suverénně navyšovala a Letci se začali gólově prosazovat až v závěrečném dějství. "Jo, nějaké šance si vytvoříme, ale když už se nám to povede, tak je stejně neproměníme."

Kadaněho mrzelo především jedno: "Vstoupíme do zápasu a chybí mi tam jiskra. Přijde mi, že kluci nechtějí hrát, nebojují o každý kotouč. Nasazení se mi prostě vůbec nelíbilo."

Letňany - Slavia Praha 2:7 (0:3, 0:3, 2:1)
Branky domácích: Jelínek, Brytski. Asistence: Flieger, Merenus. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka