Šesťáci a osmáci museli strávit jen porážky
pondělí 10. prosince 2018

Z žáků byla nejúspěšnější sedmička. Body přidala i pětka

Hokej nelení ani v adventním období. Porci dvou zápasů prožili v uplynulém týdnu žáci páté a sedmé třídy a zatímco ti mladší si zapsali bilanci jedné porážky a jedné výhry, ti starší díky remíze a vítězství zůstali neporaženi. Jedno mistrovské utkání absolvovali také zástupci šesté a osmé třídy, ale v obou případech byli na silnějšího soupeře krátcí. Suma sumárum: ze šesti zápasů Letci vyválčili pět bodů.

Pětka si vysloužila pochvalu 

Minulou středu páťáci přivítali na svém ledě Kolín, kterému podlehli 3:7. O pár dní později si ale spravili chuť na stadionu Kobry, kde si připsali vysoké vítězství 11:2. 

"Kolín na nás přijel s ročníkem 2007, ale nám to nevadilo. Naopak, bylo dobře, že jsme nastoupili proti starším klukům. Aspoň jsme si zahráli dobrý zápas, protože kdybychom hráli proti stejně starým, nemělo by to moc smysl," přiznal jeden z trenérů David Pojkar. 

Své svěřence za výkon i přes porážku pochválil. "Kluci to poctivě odmakali, výkon se nám líbil. Jen jsme asi pětkrát netrefili prázdnou branku."

Pozitivní hodnocení Pojkar neztratil ani po sobotním utkání, už samotný výsledek napovídá tomu, že Letci podali dobrý výkon. "Jak jsme do utkání nastoupili, tak jsme ho i zakončili. Tým po celý zápas makal jako blázen," těšilo letňanského kouče.

"Jen se trochu musíme naučit odbourávat uspokojení. Prostě když můžeme soupeři dát dvacet branek, tak ať je dáme. Jinak se tomu nedalo co vytknout."

Letňany - Kolín 3:7 (1:0, 1:3, 1:4)
Branky domácích: Liemann, Rybák, Pashkovsky. Asistence: Bosák 2, Pashkovsky.

Kobra Praha - Letňany 2:11 (0:7, 0:2, 2:2)
Branky hostů: Pojkar 2, Bosák 2, Burda, Prunner, Pavlík, Polka, Šimek, Plaček. Asistence: Pojkar 3, Václavík 3, Polka 2, Burda 2, Špaňo 2, Prunner, Šimek, Plaček, Bosák. 

Šestka se možná zalekla úspěchu

Šesťáci měli na programu náročný zápas proti silně Hvězdě, na jejímž ledě nakonec prohráli 6:10. Přitom po dvou třetinách vedli o dvě branky, ale v té třetí zcela selhali.

"První dvě třetiny byly z naší strany skvěle odehrány, kluci situace řešili přesně tak, jak měli," říkal jeden z trenérů Michal Pařík. "Jenže pak přišel nepochopitelný zkrat."

Domácí totiž vývoj utkání v závěrečné třetině šesti brankami otočili. "Dostali jsme dva góly a sesypali jsme se. Začali jsme se bát, přestali jsme hrát," litoval Pařík. "Možná nakonec padlo na kluky vědomí, že hrají se silným soupeřem. Musíme se z toho poučit." 

Hvězda Praha - Letňany 10:6 (2:2, 2:4, 6:0)
Branky hostů: Novotný 3, Merenus 2, Švec. Asistence: Merenus 2, Novotný, Vítek. 

Sedmička se těšila z výkonu i bodů

Také sedmáky čekal dvojzápas s Kolínem a Kobrou. S prvním soupeřem ve středu remizovali 3:3, pražského rivala pak porazili pohodlně 6:1. 

"Proti Kolínu jsme odehráli jedno z nejlepších utkání, co jsem zatím viděl. Celkově se hrál parádní hokej plný tvrdých soubojů," hodnotil trenér Marek Čurilla. "Kluci bojovali a zaslouženě získali bod. Měli jsme i hodně šancí na vítězství, ale jsem za ten výkon hodně spokojen."

Tak jako u pětky ho jeho svěřenci potěšili i výkonem proti Kobře. Byť vše nezačalo úplně ideálně...

"V sobotu to byla taková klasika: řekneme si, že do toho od začátku vlítneme, a pak máme prvních deset minut šílený přístup," naštvalo kouče. Proto musel o přestávce zvýšit hlas, což nakonec zabralo. "Pak už to byl markantní rozdíl, protože jsme soupeře k ničemu nepustili."

Jednoho hráče, tedy brankáře, vyzdvihl za středeční výkon: "Mikuláš Wajtr byl strůjcem remízy s Kolínem, chytal opravdu exkluzivně." 

Letňany - Kolín 3:3 (1:1, 0:2, 2:0)
Branky domácích: Fliegel 3. Asistence: Neuhäusl, Šedivý, Porubský. 

Kobra Praha - Letňany 1:6 (1:3, 0:1, 0:2)
Branky hostů: Šedivý 2, Hynek, Hnízdil, Porubský, Kurka. Asistence: Šedivý, Křenek, Porubský, Riley, Kudrna, Hnízdil, Vančura.

Osmička na favorita nestačila

Ani osmáky nečekalo na ledě pražské Hvězdy nic snadného a papírové odhady se nakonec potvrdily. Letci si totiž přivezli domů jednoznačnou porážku 3:9.

Krok s favoritem drželi jen první třetinu. "Ten výsledek asi hovoří za vše," podotkl trenér Michal Pařík. "Oni jezdili, bruslili, měli dobrý pohyb. My jsme jim v ničem nestačili," přiznal sportovně.

Vyzdvihl v tomto utkání jen jednoho hráče, a to Maxima Brytského: "To byl asi tak jediný hráč, který bruslil a vytvářel pohyb. Jinak se mi to ale těžko hodnotí. Nebyl to z naší strany vydařený zápas."

Hvězda Praha - Letňany 9:3 (3:2, 2:0, 4:1)
Branky hostů: Hynek, Brytski, Porubský. Asistence: Flieger, Horáček, Kadlec, Brytski.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka