Žákovské týmy odehrály další porci zápasů
středa 19. prosince 2018

Šestka a sedmička slavily vítězství. Pětka s osmičkou ne

Z poloviny úspěšnou bilanci zaznamenali letňanští žáci uplynulý víkend. Pětka na ledě Zbraslavi utrpěla po nepovedeném výkonu vysoký debakl, ale sedmička svému soupeři porážku oplatila. V souboji šesťáků a osmáků proti PZ Kladno byli pro změnu šťastnější mladší žáci, kteří s přehledem své utkání vyhráli. Zatímco ti starší prohráli už popáté v řadě a stále ne a ne najít recept na úspěch.

Pětka od začátku nestačila   

Páťáci jako by v neděli vstali levou nohou, protože zápas se Zbraslaví vůbec nezvládli a prohráli vysoko 1:7. Rozhodnuto bylo prakticky už po první třetině, kterou ztratili 0:5. 

"Kluci byli úplně mimo, hrála nám maximálně jedna pětka," krčil rameny jeden z trenérů David Pojkar. "Nebyli jsme na zápas připraveni. Asi jsme už byli myšlenkami u vánočního stromečku." 

Proto si vzal v kabině slovo a mužstvu rázně domluvil, což přineslo ve hře zlepšení. Na to, že soupeř nastoupil se starším ročníkem, se nechtěl vymlouvat. "Asi na hráče neplatí jen cukl, musíme použít i bič."

Závěrečnou třetinu nakonec malí Letci vyhráli nejtěsnější rozdílem, ale to byla jen malá záplata na bolest. "Kdybychom takhle hráli celý zápas, mohli jsme klidně vyhrát. Ale hokej bez makání prostě hrát nejde."

Zbraslav - Letňany 7:1 (5:0, 2:0, 0:1)
Branka hostů: Špaňo.. 

Šestka v utkání dominovala  

Byli to šesťáci, kteří ve dvojzápase s PZ Kladno urvali pro letňanské barvy vítězství 13:0. Šli za ním přesvědčivě od úvodní buly a středočeskému celku prakticky nedali šanci.

"Sehráli jsme celkem poklidný zápas, po celou dobu jsme byli suverénně lepší," podotkl trenér Ladislav Kadaně. "Těší mě, že se mužstvo prezentovalo dobrým hokejem."

Přesto se i tentokrát znovu objevila Achillova pata Letců, kterou je nízká produktivita, a to i přes jednoznačný výsledek. "Vystřelili jsme na kladenskou branku celkem 52krát, takže bychom měli proměňovat více šancí," uvědomuje si Kadaně.

Přesto své hodnocení zakončil pozitivně. "Našel jsem tam věci, které se snažíme cvičit v tréninku. A v zápasech se potom objevují víc a víc." 

Letňany - PZ Kladno 13:0 (2:0, 5:0, 5:0)
Branky domácích: Vítek 4, Topol 3, Svoboda 2, Surkov 2, Novotný, Merenus. Asistence: Surkov 2, Topol 2, Novotný 2, Vítek, Hlaváč, Štefanča, Novák.

Sedmička bavila dobrou hrou

Parádní koncentrovaný výkon předvedli proti Zbraslavi sedmáci, kteří na soupeřově ledě vyhráli 6:2. O vítězství rozhodli především ve druhé třetině a trenér Marek Čurilla nešetřil chválou.

"Celý zápas jsme měli pod kontrolou, kluci předvedli jeden z nejlepších výkonů," hodnotil. "Měli jsme už dobrý nástup do utkání, potěšilo mě nasazení celého týmu."

Letňanský kouč umí být kritický, když na to přijde, teď ovšem neměl mužstvo co vytknout. "Opravdu nemám. Neviděl jsem tam žádné nedostatky, kluci podali super výkon a já jsem je za to hned pochválil."

Přitom Zbraslav nasadila dvě formace starších hráčů, i s tím se ale Letci vypořádali. "Proto mě to těší o to víc," uzavřel trenér Čurilla.

Zbraslav - Letňany 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Branky hostů: Štípek 3, Šedivý, Helus, Kurka. Asistence: Panýr 2, Motlíček, Štípek, Porubský, Šedivý, Křenek, Helus. 

Osmička marně čeká na výhru 

Osmáci do utkání s kladenskou PZ nevstoupili špatně, dokonce vyhráli první třetinu. Jenže soupeř v prostřední části vývoj třemi góly otočil a zápas rozhodl v poměru 3:1.

"Dostali jsme blbé dva góly. Jeden po individuální ztrátě kotouče, druhý z poloviny hřiště při nepozornosti našeho gólmana," popisoval trenér Ladislav Kadaně, který svůj kádr musel doplnit pár hráči vypůjčenými ze sedmé třídy.

"Nezačali jsme špatně, ale od druhé třetiny jsme přestali hrát bez nasazení," nehodnotil se mu dobře výkon svých svěřenců. "Soupeř byl mírně lepší, ale hratelný," přiznal.

Osmička se v sezoně zatím výsledkově trápí. Za celou dobu vyhrála jen dvakrát a na vítězství čeká od 4. listopadu.

Letňany - PZ Kladno 1:3 (1:0, 0:3, 0:0)
Branka domácích: Helus. Asistence: Horáček, Štípek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka