Žákovské týmy odehrály první zápasy v roce
pondělí 07. ledna 2019

Páťáci a osmáci vyhráli. Pochvalu uslyšely všechny třídy

S poloviční úspěšností do nového roku vstoupili o uplynulém víkendu letňanští žáci. Pětka a sedmička měly na programu rovnou dva mistrovské zápasy - zatímco mladší tým byl vysoce produktivní a bodově stoprocentní, starší naopak zaznamenal dvě porážky. Těsnou prohru si ve svém utkání připsali také šesťáci. Zato osmáci se konečně mohli radovat z výhry, a to po dlouhých dvou měsících.

Pětka nad soupeři dominovala   

Páťáci zahájili rok 2019 stylově. Nejprve v sobotu deklasovali 13:5 Slaný, o den později zase přivezli body za přesvědčivé vítězství 10:0 z Rakovníka. Což se samozřejmě muselo líbit i trenérům.

"My už jsme hráčům od úterý cpali, že je čeká náročný víkend, a taky jsme se na to pečlivě připravovali," prozradil trenér Martin Uldrich. "Teď jim chci poděkovat, protože předvedli parádní přístup jak v tréninku, tak v utkání. Všichni do jednoho."

Malí Letci oba soupeře jasně přestříleli a k dobrému pohybu přidali i kombinační prvky a nasazení.  

"Sobota byla s nedělí hodně podobná, maximálně jsme si připomínali drobné chybičky," líčil kouč Uldrich. "Chtěli jsme taky víc zkracovat střídání, což se nám osvědčilo už o vánočních turnajích. A i díky tomu teď kluci výborně bruslili," uzavřel své hodnocení.

Letňany - Slaný 13:5 (5:2, 4:2, 4:1)
Branky domácích: Pojkar 3, Václavík 2, Rybák 2, Bosák 2, Burda, Šimek, Lomoz, Paškovskij. Asistence: Václavík 6, Polka 2, Burda 2, Plaček, Blažek, Bosák, Pojkar.

Rakovník - Letňany 0:10 (0:4, 0:4, 0:2)
Branky hostů:
Rybák 3, Bosák 2, Pojkar, Burda, Blažek, Václav ík, Polka. Asistence: Verbeščuk 3, Pojkar, Burda, Václavík, Bosák, Mauder, Špaňo, Polka.

Šestka doháněla, ale marně  

Šestku čekala bitva s pražským rivalem, domácí představení ale nezvládla a Kobře podlehla těsně 4:5. O konečném výsledku totiž rozhodla už první třetina, kterou Letci prohráli 0:4.

"To jsme si nepohlídali předbrankový prostor a dostali zbytečné góly," mrzelo trenéra Ladislava Kadaněho. "Ale zápas jako takový hodnotím velmi kladně, protože kluci ho celý odmakali."

Líbila se mu především bojovnost, nasazení a spolupráce mezi jednotlivými formacemi. Tým naopak již poněkolikáté ztroskotal na slabší produktivitě a neproměňování šancí. 

"Ale jestli budeme pokračovat v těch pozitivních věcech, jsem si jistý, že výsledky zase přijdou," doplnil Kadaně.

Letňany - Kobra Praha 4:5 (0:4, 3:1, 1:0)
Branky domácích:
Svoboda, Merenus, Topol, Surkov. Asistence: Merenus 2, Topol, Svoboda.

Sedmička statečně bojovala

Sedmáci měli o víkendu dva pokusy k tomu, aby bodovali, ale ani v jednom případě se jim to nepodařilo. Zatímco v sobotu prohráli 1:6 se Slaným, v neděli nestačili 4:7 v Rakovníku. 

Podle výsledků by se mohlo zdát, že to trenéra příliš nepotěší, ale nenechte se mýlit. "Těch pozitivních věcí jsem v obou dnech viděl velmi hodně," povídal Marek Čurilla.  

Letci totiž nastoupili proti soupeřům, kteří ve svých řadách měli spoustu o rok starších hráčů. "Kdyby to tak nebylo, dali bychom jim deset gólů. Ale ti kluci byli proti nám urostlí, rozdíl roku je v tomhle věku znát. Přesto byla hra z naší strany výborná."

Úspěch se Slaným se vytratil kvůli individuálním chybám. Naděje v Rakovníku zase pohřbil úvod zápasu, kdy mužstvo za minutu a půl prohrávalo 0:3. "Jenže pak jsme začali hrát a k ničemu je nepustili. Nebýt jednoho hráče, který zařídil šest gólů, mohli jsme vyhrát. Byli jsme lepší," tvrdí kouč.

Co je potřeba zlepšit? O tom má hned jasno: "Začátky zápasů," odpoví. "S hrou jsem spokojený, ale vstup do utkání musíme vypilovat. Už jsem zkoušel snad všechno, přesto nevím, co s tím. Je to teď naše jediné minus."

Letňany - Slaný 1:6 (1:1, 0:1, 0:4)
Branka domácích: Kurka. Asistence: Vančura.

Rakovník - Letňany 7:4 (3:1, 1:1, 3:2)
Branky hostů: Vančura 2, Kudrna, Kurka. Asistence: Kubeš, Porubský, Kudrna.

Osmička se konečně dočkala  

Přes dva měsíce si museli osmáci počkat na vítězství v žákovské lize. V novém roce se ho dočkali hned na první pokus, když pražskou Kobru doma porazili 3:1. Konečný výsledek se přitom urodil už v úvodní části, která o všem rozhodla.

"Zápas jsme začali velmi dobře, hráči byli ochotni bruslit, bojovat a kombinovat. Z toho jsme vytěžili i náš náskok, který se nakonec ukázal jako klíčový," poznamenal trenér Ladislav Kadaně.

Něco ho ale přece jen zamrzelo - mužstvo podle jeho hodnocení nedokázalo udržet tempo hry. 

"Ale na druhou stranu musím říct, že jsme byli zodpovědní dozadu a Kobru nepouštěli do žádných vyložených příležitostí," dodal. "Jsem rád, že jsme konečně zase vyhráli."

Letňany - Kobra Praha 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Branky domácích: Porubský, Hynek, Hrdinka. Asistence: Flieger 2, Šmíd.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka