V žákovské lize nebodovali jen osmáci
úterý 15. ledna 2019

Šestka i sedmička zažily povedený týden. Uspěla i pětka

S výjimkou páté třídy odehrály všechny žákovské týmy v průběhu minulého týdne dva mistrovské zápasy. Sedmička nejprve uspěla v dohrávce v Kralupech nad Vltavou, aby pak remizovala ve Vlašimi. Odtamtud si vysoké vítězství přivezla i pětka. Úspěšný víkend prožila šestka, která nejprve deklasovala Kladno a poté si připsala cenný bod se Spartou. Osmička naopak ani na jednoho ze soupeřů nestačila.

Pětka vyhrála přesně podle představ

Pětka měla ze všech čtyř tříd nejméně náročný program. V sobotu odehrála zápas ve Vlašimi, který se jí navíc náramně povedl, když vyhrála 10:3.

Velkou spokojenost dával najevo i trenér David Pojkar. "Bylo to z naší strany výborně odehrané od všech hráčů, v podstatě jim nemáme co vytknout," nešetřil tentokrát chválou. "Líbilo se mi, že se kluci snaží hodně prvků z tréninků přenášet do utkání."

Letci v jeho průběhu sebejistě navyšovali skóre i díky tomu, že všichni dřeli na sto procent. "Nikdo nevypustil ani minutu, to je moc důležité," líbilo se Pojkarovi.

"Tahle práce začala už během vánočních turnajů a nepřestali jsme se toho držet. Tým momentálně šlape jako hodinky, což nás moc těší."

Vlašim - Letňany 3:10 (0:3, 2:3, 1:4)
Bra
nky hostů: Pojkar 3, Václavík 2, Šimek, Rybák, Burda, Špaňo, Prunner. Asistence: Burda 3, Pojkar 2, Václavík 2, Blažek 2, Rybák.

Šestka se nevzdala a zabojovala 

Na šesťáky nejprve čekalo Kladno, odkud si přivezli vysoké vítězství 13:2. O den později si pak připsali velmi cenný bod za domácí remízu 3:3 se Spartou.

Nutno dodat, že Kladenští hrají se spoustu mladších hráčů, ovšem ani Letci neměli zdaleka kompletní kádr kvůli marodce. "Hráli jsme na třináct lidí, ale i tak to bylo jednoznačné utkání," popisoval trenér Ladislav Kadaně. "Od začátku jsme byli lepší a výsledek odpovídá průběhu."

O den později Letci poprvé bodovali s jedním ze soupeřů umístěných v tabulce před nimi. Přitom se Spartou doma po dvou třetinách ztráceli o tři branky, ovšem v závěrečné části díky bojovnosti vyrovnali. 

"Byl to napínavý, vyhecovaný zápas, ve kterém jsme byli dvě třetiny lepší, jenže jsme paradoxně třikrát inkasovali," líčil kouč Kadaně. "Sparta možná měla v závěru víc sil, protože v sobotu nehrála. Ale my to nevzdali a jsme rádi za cenný bod."

Kladno - Letňany 2:13 (0:3, 0:6, 2:4)
Branky hostů: Novotný 5, Vítek 3, Kofroň, Benda, Topol, Walter, Svoboda. Asistence: Walter, Vítek, Merenus, Štefanča, Topol.

Letňany - Sparta Praha 3:3 (0:2, 0:1, 3:0)
Branky domácích: Merenus 2, Kubeš. Asistence: Hlaváč, Novotný.

Sedmička trpí na začátky, i tak uspěla

Sedmáky kromě víkendového utkání čekala minulý týden ještě dohrávka v Kralupech nad Vltavou. A zvládli ji při těsném vítězství 3:2. V sobotu pak remizovali 2:2 na ledě Vlašimi.

"Byl to dobře zvládnutý zápas," komentoval duel v Kralupech trenér Marek Čurilla. "Začátek jsme klasicky zaspali, ale pak jsme byli jasně lepší, jen neproměňovali zase šance," dodal s tím, že s výkonem je jinak spokojen.

Sedmičku začátky utkání trápí dlouhodobě. A výjimkou nebylo ani klání ve Vlašimi, kde na straně soupeře nastoupilo sedm hráčů staršího ročníku. Rozdíl ve fyzické síle byl vidět, přesto se s tím Letci vypořádali. 

"Kromě začátku jsme předvedli dobrý výkon, výborně nám zachytal i gólman. Třetí třetinu jsme si zasloužili tři čtyři góly, nedávali jsme šance do prázdné branky, trefovali tyče a soupeř jen vyhazoval puky. V podstatně jsme ho pak k ničemu nepustili," hodnotil kouč Čurilla. 

Kralupy n. V. - Letňany 2:3 ( 0:0, 0:1, 2:2)
Branky hostů: Panýr, Kubeš, Kudrna. Asistence: Porubský, Kubeš.

Vlašim - Letňany 2:2 (0:0, 2:2, 0:0)
Branky hostů: Šedivý, Vančura. Asistence: Kurka, Kubeš.

Osmička na papírové favority nestačila 

Osmičku o víkendu čekali dva kvalitní soupeři. Na ledě Kladna prohrála vysoko 3:8, pražské Spartě o den později podlehla 2:10. 

"Kladno má fyzicky silné kluky, kteří nás první třetinu jasně přehrávali," viděl trenér Ladislav Kadaně. "Ale další dvě třetiny naše mužstvo podalo slušný, bojovný výkon a v téhle pasáži jsem byl celkem spokojený."

Se Spartou se potvrdily papírové předpoklady, Holešovičtí si šli jasně za vítězstvím a Letcům nedali moc šanci. Domácí tým se po několika inkasovaných gólech psychicky zlomil.

"To je jedna z našich slabin - jakmile nám soupeř odskočí na čtyři pět gólů, už si s námi dělá, co chce, protože to kluky pošle dolů," přiznal kouč Kadaně. "Po dvou třetinách bylo prakticky po zápase. Sparta byla jasně lepší a utkání si pohlídala."

Kladno - Letňany 8:3 (4:0, 1:1, 3:2)
Branky hostů: Šmíd, Flieger, Britsky. Asistence: Horáček, Merenus, Hrdinka.

Letňany - Sparta Praha 2:10 (1:3, 1:3, 0:4)
Branky domácích: Horáček, Porubský. Asistence: Hrdinka, Bejček, Flieger.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka