6. ročník klubové ankety už zná svého vítěze
středa 05. června 2019

Senzace se jménem Kubeš! Letcem sezony je poprvé žák

Předpoklady byly naplněny, tenhle ročník neměl favorita. A tak letošní vítěz ovládl prestižní klubovou anketu o pouhé dva hlasy. Kromě toho je tu ještě jedna unikátnost - Letcem sezony se vůbec poprvé v historii stává zástupce žákovských tříd. Je jím útočník 7. třídy Štěpán Kubeš, který kromě putovní trofeje se svým jménem vyinkasuje od vedení letňanského klubu i tučný šek na hokejovou výbavu!

Štěpán Kubeš v srpnu oslaví teprve své 12. narozeniny, ale v minulé sezoně převážně nastupoval za starší ročník Letňan. Uznání si získal především za pracovitost, pokoru, bojovnost a obětavost pro tým. Se stoprocentním nasazením nastupoval do zápasů i se stejně starými vrstevníky. A tady je za to všechno odměna.

Vůbec poprvé se totiž křišťálové trofeje dotkne hráč některé ze žákovských tříd. Doteď to byli vždy zástupci mladšího či staršího dorostu, kteří někdy nastupovali i za "A" tým. Velmi vyrovnanou anketu malý útočník ovládl se sedmi hlasy. Jen o dva méně pak získal 18letý Tomáš Soukup, který si vybojoval pevné místo v kádru druholigového "áčka".

Po čtyřech hlasech dostal ještě brankář David Cinka, který jakožto osmák pravidelně chytal i za dorost. Tři trenéři dali hlas i nejmladšímu z nominovaných, nadějnému obránci Adamovi Burdovi, který nastupoval za 5. třídu. Poslední adept Petr Hamalčík se do ankety dostal už podruhé. Tentokrát však zůstal bez bodu.

Štěpán Kubeš se dočká mimořádné chvíle. Před začátkem letních prázdnin mu bude předána putovní křišťálová trofej LETEC SEZONY, na níž bude navždy vyryto jeho jméno vedle svých předchůdců - Václava Burdy, Matěje Chalupy, Lukáš Paříka, Lukáše Rouska a Ivana Lytvynova. K tomu nový šampion dostane i finanční šek v hodnotě 20 tisíc Kč, který poté může v obchodě JB Sport využít k nákupu jakéhokoliv hokejového zboží.

O svém favoritovi jste měli možnost hlasovat i ve veřejné anketě na klubovém webu, ovšem vítěze určují trenéři. Hlasovací právo mají všichni, kteří v Letňanech působili po celou uplynulou sezonu, a také trenérská klubová legenda Zbyněk Zavadil, jenž má doživotní hlasovací právo. Všech 19 hlasujících ho využilo.

Zde jsou podle abecedy hlasy jednotlivých trenérů i důvody, proč volili právě svého favorita:

Tomáš Blažek
TOMÁŠ SOUKUP.
"Myslím, že si to zaslouží ze všech nejvíc. Pro mě je to jasná volba."

Jiří Černoch
ŠTĚPÁN KUBEŠ.
"Je o mně známo, že mám blízko ke gólmanům, ale letos oba nominované řadím na stejnou úroveň. A tak jsem se rozhodl pro Štěpána. Toho kluka znám odmala, celou sezonu hrál o kategorii výš a v týmu měl důstojnou roli. Navíc oceňuji jeho přístup, kdykoliv se vracel mezi stejně staré hráče. Vždy tam šel hrát tak, aby byl přínosem, a dělal pro to všechno, což u těchto dětí není častý jev. O jeho neskutečné skromnosti a pokory by se mohli učit i někteří dospělí hráči. Proto mu fandím."

Marek Čurilla
ŠTĚPÁN KUBEŠ.
"Nejpracovitější hráč, kterého jsem vedl. Má naprosto famózní morálku a téměř stoprocentní docházku. A jak dokáže blokovat střely? On je schopný skočit absolutně do všeho, divím se, že má všechny kosti pohromadě. V téhle nominaci jsou všichni hráči šikovní. Ale Štěpán je pro mě neskutečný bojovník."

Tomáš Ebel
DAVID CINKA.
"Na to, že byl věkem brankářem osmé třídy, chytal výborně i v dorostu. A když měl vypomáhat osmičce, držel si vysoký standard i na úkor toho,  že jeho tým prohrával. Ano, chováním je to ještě trochu dítě, ale jinak velmi pracovitý kluk."

Martin Hušpauer
DAVID CINKA
. "Měl jsem možnost ho trochu víc poznat a líbí se mi jeho projev - jak na ledě, tak i mimo něj. A taky si myslím, že přechod z osmé třídy do dorostu je opravdu těžký - a on ho zvládl. Čelil výzvě na pozici brankáře, což není vůbec snadné. Ostatní si nepochybně cenu taky zaslouží, ale já volím jeho."

Ladislav Kadaně
DAVID CINKA.
"Měl jsem ho pod sebou tři roky, a tak vidím, jak se ohromně zvedl po psychické stránce. Jak přistupuje k tréninkům i ke všemu ostatnímu. Zklidnil se, už se tolik nevzteká, hlava mu dělala největší problém. Vidím, že se posouvá dál, navíc kvalitně odchytal těžké zápasy za dorost i 8. třídu. Byť dostával hodně gólů."

Martin Kotyra
TOMÁŠ SOUKUP.
"Už v předchozí sezoně nastupoval za áčko a hrál výborně. Letos to jen potvrdil. Zaslouží si to, vždyť je to teprve ročník 2000. Dobrý, poctivý a hodný kluk."

Jakub Kučera
ŠTĚPÁN KUBEŠ.
"Asi kvůli tomu, že hrál celou sezonu za starší ročník a při každém zápase byl vidět. Patřil k těm nejlepším, i když vypomáhal svým vrstevníkům. Líbí se mi, jak se chová mimo led, je to hodný, skromný a slušně vychovaný kluk, který chce na sobě neustále pracovat."

Jan Mišner
ŠTĚPÁN KUBEŠ.
"Mně už se líbilo, jak pracoval v dřívějších letech. A potvrzuje to neustále. Je to skromný a pracovitý kluk, který na ledě vždycky nechá všechno, navíc se už umí prosazovat mezi staršími. Pro mě nejvhodnější volba."

Michal Neuman
ŠTĚPÁN KUBEŠ.
"Ačkoliv je mladší, v sedmé třídě patřil k těm lepším. Je to hodně šikovný, rychlý a obratný hráč, a pokud dokáže odhodit takový ten ostych mezi staršími kluky, bude ještě mnohem platnější."

Michal Pařík
DAVID CINKA.
 "Podává stabilně dobré výkony, je to fajn kluk a chce se neustále zlepšovat. S přechodem do staršího ročníku si velmi dobře poradil a bez problémů se adaptoval na obě věkové kategorie. Chytal opravdu velmi slušně."

David Pojkar
ADAM BURDA.
"Znám ho dobře, na svůj věk je na tom momentálně výborně silově i mentálně. Navíc má vzorný přístup k hokeji. Z nominovaných si to podle mě zaslouží nejvíc."

Martin Rousek
TOMÁŠ SOUKUP.
"Letos je to extrémně těžké rozhodování... Měl jsem Tomáše už loni v dorostu a vždycky to byl jeden z nejpracovitějších kluků. Letos se navíc vrátil po těžkém zranění. Příjemně mě překvapil, jaký hokej v chlapech hrál, protože jsem moc nevěřil, že to dá. Vážím si jeho pracovitosti a chuti se zlepšovat."

Jiří Seidl
TOMÁŠ SOUKUP.
"Je to takový pilný hráč s perfektním přístupem k tréninku. Všechno se snažil dělat poctivě a naplno. Nikdy s ním nebyly problémy, viděl jsem na něm, že se chce neustále zlepšovat, což se mi na něm moc líbí. Nemá tolik talentu, ale vynahrazuje to právě obrovskou pílí a zarputilostí."

Martin Uldrich
ADAM BURDA.
"Nejmladší kandidát, ale celou sezonu na sobě pracuje a všechno odevzdává pro svůj tým. Je vyspělý hokejové po taktické stránce, svým přehledem i nasazením. Je to lídr, ve svém věku má ohromný potenciál. Kdyby bylo takových hráčů, kteří tak poslouchají, u nás víc, byla by radost s nimi pracovat."

Jiří Vrba
TOMÁŠ SOUKUP.
"Jako mladý hrál druhou ligu za áčko a s výjimkou vypůjčených slávistů stejně patřil k nejlepším, a to herně i v hodnocení statistik. Coby ročník 2000 odehrál za dospělé téměř všechna utkání po svém zranění. Zaslouží si to."

Marco Vrba
ŠTĚPÁN KUBEŠ. "Za to, jaké odvádí výkony mezi staršími kluky. Obdivuhodná je jeho tréninková morálka i obětavost v zápasech. Jako nejmladší byl zároveň i nejobětavější, pro svůj tým by se rozdal. Pamatuji si turnaj v Mostě, kdy blokoval střelu takovým způsobem, že pak nemohl tři týdny hrát. Pro mě adept číslo 1."

Lukáš Vykouk
ŠTĚPÁN KUBEŠ.
"Když jsem ho v trénincích sledoval, viděl jsem, že maká na 110 procent. A to se mi na něm strašně moc líbí. Nechá si poradit, každé cvičení jede doslova nadoraz. Zdobí ho maximální pokora, i proto jsem se rozhodl pro něj."

Zbyněk Zavadil
ADAM BURDA.
"Jeho táta byl personou a je vidět, že Adama vedl dobře. Nebudu tu toho kluka popisovat do detailu, ale poznám, když je někdo stavěný k hokeji. Má velmi dobrou výchovu, má morálku i velký potenciál. Vybral si správný sport. A já mu fandím."

VÝSLEDKY VEŘEJNÉ ANKETY

  • Štěpán Kubeš - 32 % hlasů
  • David Cinka - 29 % hlasů
  • Adam Burda - 17 % hlasů
  • Petr Hamalčík - 16 % hlasů
  • Tomáš Soukup - 6 % hlasů

VÝSLEDKY TRENÉRSKÉ ANKETY

  • Štěpán Kubeš - 7 hlasů
  • Tomáš Soukup - 5 hlasů
  • David Cinka - 4 hlasy
  • Adam Burda - 3 hlasy
  • Petr Hamalčík - 0 hlasů

Čtěte také

Podcast hokej zblízka