Letci mají za sebou další žákovský týden
pondělí 23. září 2019

Sedmička i devítka jako přes kopírák... Ostatní brali bod

Jako přes kopírák zažili o uplynulém víkendu své soutěžní kolo. Důvod k radosti bohužel neměli. Sedmáci i deváťáci totiž podlehli pražské Hvězdě shodně 1:7. Přitom oba týmy polovinu utkání hrály vyrovnanou partii... Vítězství se tentokrát nedočkala žádná třída. Pětka si po divoké přestřelce dělila bod se Smíchovem, šestka zase remizovala v Nymburku. Osmákům byl zápas na žádost soupeře odložen na 4. října.

Pětka se nevzdala a zažila přestřelku

Pětka zažila pořádnou divočinu. A byť z jejího výkonu nebyl trenér Ladislav Kadaně nadšený, vyválčila na ledě Smíchova remízu 9:9. Nutno podotknout, že tento bod má téměř cenu dvou.

Vždyť Letci po dvou třetinách prohrávali už 2:7! "Cením si toho, že jsme to dokázala srovnat. Za to musím kluky pochválit," říkal kouč. "Celkově se mi ale výkon líbil méně než před týdnem."

Kadaněmu chyběl na svých svěřeních lepší pohyb. "Nebruslili jsme, možná v tom hrálo velké hřiště na Nikolajce. Oni zase měli dva kluky, kteří umějí zakončit. A využili toho," přiznal.

V týdnu se proto páťáci chystají dál pracovat na dovednostech i týmovém pojetí. "Nesmíme se uspokojit, musíme dál makat."

Smíchov - Letňany 9:9 (3:1, 4:1, 2:7)
Branky Letců: Adamec 3, Bajer 3, Skřídlovský 2, Andrushchenko. Asistence: Adamec, Šimáček, Spanlang, Kraus.

Šestka dala víc gólů, stejně remizovala

Šesťáci sehráli povedenou bitvu v Nymburku a od svých trenérů si vysloužili za remízu 3:3 pochvalu. "Na šestou třídu to byl moc hezký hokej s dobrým soupeřem," řekl jeden z nich David Pojkar.

Přitom mužstvo nasadilo do branky pro tentokrát jediného gólmana, který ale poslední měsíc ze zdravotních důvodů nechytal. "Ale podržel nás," ocenil Pojkar.

Líbilo se mu kompaktní pojetí hry, které od svého mužstva vyžaduje. Letci navíc vzdorovali staršímu ročníku 2007.

Bod si nakonec se soupeřem dělili i přesto, že vstřelili celkem pět branek. "Protože jsme si dali jednoho vlastence a další nám neuznali kvůli postavení v brankovišti. To se holt stává," pousmál se trenér.

Nymburk - Letňany 3:3 (2:1, 0:1, 1:1)
Branky Letců:
Václavík, Pojkar, Blažek. Asistence: Václavík 2.

Sedmička držela krok do půlky zápasu

Už před týdnem si trenér Martin Rousek postěžoval, že jeho tým má v zápasech výrazné výkyvy. A jeho slova se znovu potvrdila v dalším kole, když Letci prohráli vysoko 1:7. 

Přitom do poloviny utkání to bylo naprosto vyrovnané utkání, Letňany prohrávaly těsně 0:1. Jenže potom přišel opět kolaps. A gólové manko začalo narůstat.

"Opakuje se to pořád dokola, zase jsme úplně odpadli," nechápe letňanský kouč. "Držíme krok, o druhé přestávce si řekneme, že půjdeme do poslední třetiny zodpovědně a šup - hned dostaneme dva rychlé góly."

Proto se v trénincích chystá zaměřit na kondici a rychlostní cvičení. "Musíme zapracovat na fyzičce, protože tam je evidentně problém. A musíme cvičit poziční hru, aby všichni nelítali jak zbláznění za pukem."

Hvězda Praha - Letňany 7:1 (1:0, 2:0, 4:1)
Branka Letců: Novotný. Asistence: Merenus.

Devítka inkasovala třikrát během minuty

Devítka si z dosavadních tří utkání počínala nejstatečněji, ovšem na lepší výsledek než porážku 1:7 s Hvězdou nedosáhla. Přesto s ní polovinu sobotního zápasu držela vyrovnaný krok.

Jenže průběh utkání byl téměř stejný jako u letňanské sedmičky - ve druhé polovině se jim hra rozpadla. Klíčová byla 35. minuta, v níž Letci inkasovali tři góly.

"Najednou jsme začali jančit a bylo po zápase," líčil trenér Martin Rousek. "Nemáme puk na holi a útočníci už vyrážejí dopředu. Byly to chyby jako přes kopírák," popisoval zlomové momenty.

Devítka ze tří dosavadních kol sehrála výkonnostně nejvyrovnanější partii, nutno podotknout, že také s nejhratelnějším soupeřem. "Výsledek tomu nenapovídá, ale obraz hry nebyl tak šílený jako v předchozích dvou utkáních. I tak ale máme pořád co dohánět."

Hvězda Praha - Letňany 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)
Branka Letců: Merenus.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka