Hodnocení Letců po startu do nové sezony
čtvrtek 26. září 2019

Junioři vyhlíží vzestup. Pracujeme na koncovce, líčí kouč

Novou sezonu začala výhrou, pak ale musela řešit nízké počty hráčů. Letňanská juniorka aktuálně třikrát za sebou padla, nicméně její trenér Tomáš Blažek už vyhlíží nadcházející utkání. Těšit se i přes zápornou bilanci může z výkonů, které podle něj mají vzestupnou tendenci. S týmem pracuje mimo jiné na koncovce, kde Letce momentálně tlačí bota ze všeho nejvíce. Povede se to?

Na startu sezony královská mládežnická kategorie přehrála Černošice 4:1, pak i kvůli nízkému počtu hráčů dostala dvacet branek od Hvězdy. "Měli jsme trochu problémy se složením mužstva. Teď nás ale posílil Ondra Šíba (ročník 2000) vracející se z Kanady," komentoval Tomáš Blažek. 

Devatenáctiletý útočník hrál za Bishop´s College, na pomoc zároveň přišel na střídavé starty z Kralup nad Vltavou Karel Šmíd. "Když budeme v takovém počtu, v jakém jsme odehráli poslední utkání, mohli bychom se zvedat. Výsledek proti Hvězdě pro mě není směrodatný, nastoupit v deseti včetně dvou dorostenců není jednoduché," pokračoval kouč dvacítky.

O minulém víkendu už se Letňanští prezentovali povedeným herním projevem. S Mělníkem prohráli 3:5, proti PZ Kladnu (0:3) je zklamala hlavně koncovka. "V duelu s Kladnem byly k vidění důraz i nasazení, jen škoda koncovky... Vytvořili jsme si dost šancí, při hře 5 na 5 jsme možná byli i lepší. Soupeř však využíval přesilovky, má techničtější hráče a ti jsou v koncovce nebezpeční," přemítal Blažek.

Právě zakončení je věc, na které junioři aktuálně pracují. "Na tréninku střelbu nacvičujeme. Zaměřujeme se na rychlost zakončení, i když je pravda, že i koncovka musí být u hráčů vrozená, od čehož se pak odvíjí pověstný klid a přehled," přiznal trenér juniorky. 

V pátek a v neděli čekají Letňany dva duely, které by měly být vyrovnanější. Parta kolem kouče Blažka bude chtít podruhé v sezoně porazit Černošice, se Smíchovem se utká premiérově. 

"Střetnutí by měla být vyrovnanější. V duelu s Černošicemi jsme byli lepší, přehrávali jsme je. Smíchov nezaznamenal špatné výsledky, očekávám, že půjde o vyrovnaného soupeře," hodnotil Blažek.

Naposledy hráli junioři ve čtrnácti hráčích, pokud vydrží týmu zdraví a sejde se ve stejném počtu, mohl by potrápit i největší favority. Zároveň se tak však nestane bez tvrdé práce na tréninku. "Poslední utkání opravdu nebylo špatné, pokud budeme početně silní, očekávám lepší výkony," uzavřel trenér.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka