Odchovanec Letňan hraje za Mladou Boleslav
pondělí 21. října 2019

Klikorka rozšířil řady extraligových. Snovým debutem

Před pár lety v Letňanech válel za extraligový dorost a ještě loni krátce vypomohl tehdy druholigovému "áčku". V posledních týdnech už trpělivě čekal na svou šanci v extraligovém hokeji. Sedmnáctiletý obránce Karel Klikorka se jí v Mladé Boleslavi dočkal v nedělním kole proti Kladnu, které Bruslaři vyhráli 6:3. A odchovanec Letců se hned uvedl gólem! "Takovou premiéru bych přál každému," zářil.

Kdo se v Letňanech pár let pohybuje, určitě si tohoto hráče pamatuje. Mezi Letci tehdy nastupoval za mladší i starší kategorii dorostu a jako univerzál vypomáhal v útoku i v obraně. Mezi svými stejně starými vrstevníky sbíral jeden bod za druhým a dostával pozvánky do mládežnických výběrů.

V neděli zažil nejhezčí den své dosavadní hokejové kariéry. Poprvé v životě nastoupil do extraligového utkání, zahrál si proti Jaromíru Jágrovi a svým gólem na 2:1 pomohl k vítězství 6:3!

"Je to úžasný pocit," líčil novinářům po svém vydařeném debutu. 

Jeho okamžik přišel ve druhé třetině, když jako sedmý obránce zaskočil za Martina Ševce, jenž od rozhodčích vyfasoval desetiminutový osobní trest. Urostlý obránce při signalizované výhodě napřáhl a dělovkou z voleje od modré prostřelil soupeřova gólmana.

"Pamatuju si jenom to, že jsme to roztočili. Pak jsem si všiml, že máme výhodu a že jsme v šesti. Poslal jsem to Stráňovi (Jan Stránský, pozn. red.), který mi to vrátil zpátky. Normálně to v trénincích děláme spíš obráceně. Ale já jsem strašně rád, že mi to tam spadlo," citoval ho klubový web.

A jak se mu hrálo proti Jaromíru Jágrovi? "Snažím se jít do každého soupeře bez respektu, ale je to samozřejmě legenda. Moc si toho vážím."

Klikorka tak rozšířil seznam letňanských odchovanců, kteří to v posledních letech dotáhli až do extraligy. Napodobil třeba Matěje Chalupu, Michaela Gaspara, Dominika Sklenáře, Lukáše Rouska či Františka Hrdinku. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka