Čtyři třídy Letců odehrály další kola
středa 30. října 2019

Šestka přidala další výhru. Bodovali i sedmáci a osmáci

Jedna výhra, dvě remízy, dvě porážky. To je bilance čtyř žákovských tříd z minulého týdne. Pětka Letců pokračuje na vítězné vlně a popáté v řadě bodovala i sedmička. To osmáci, kteří měli ještě dohrávku navíc, mohou promarněný náskok a konečnou remízu brát jako bodovou ztrátu. Na první body stále čekají i deváťáci. Pětka Letců si o víkendu užívala volno bez mistrovského zápasu.

Šestka hraje s radostí a dál vyhrává

Posedmé z dosavadních devíti kol bodovali šesťáci Letňan, tentokrát získali skalp Mladé Boleslavi, kterou na domácím ledě porazili 3:2. A trenéři měli jen slova chvály.

"Hráli jsme s kvalitním soupeřem, na šestou třídu to byl parádní hokej," těšilo kouče Davida Pojkara. "Kluci hráli moc hezky, ani jsme jim do toho nemuseli moc mluvit. Strašně mě těší, že se snaží sami tvořit a uplatňují herní myšlení."

Letci rozhodli dvěma góly ve druhé třetině, kdy otočili nepříznivý stav. A potvrdili, že letos hrají v herní pohodě. Pojkar zná důvody. "Kluky ohromně baví trénovat a nemluvím teď jen o herních cvičeních. Když je všechno dobře nastavené, nemusí vám vadit ani bruslení."

Příští týden šestka zakončí společně s osmičkou úvodní fázi letošní skupiny. Pokud chtějí postoupit do nadstavby s kvalitnějšími soupeři, musí oba zmiňované týmy vyhrát - body se totiž sčítají. "Což je pro mě nesmyslný systém. Ale když někdo vymýšlí zákony na houby, může jiný vymyslet na houby i soutěžní systém. Bohužel," ulevil si Pojkar.

Letňany - Mladá Boleslav 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky Letců: Špaňo, Bosák, Burda.

Pro sedmičku je vydřený bod cenný

Sedmáci nepoznali hořkost porážky už pět utkání v řadě, tentokrát brali bod za remízu 1:1 z ledu pražské Kobry. A jak uznal trenér Martin Rousek, bod to byl nakonec velmi cenný.

"Protože i když to bylo vyrovnané utkání, soupeř si vypracoval víc vyložených šancí než my," pravil. "Naštěstí pro nás má Kobra problémy s koncovkou a nevyužila své obrovské příležitosti, někdy až do prázdné branky."

Letci mohli i vyhrát, vedení se ujali už v úvodní třetině, dlouho ho drželi a inkasovali až v poslední dvacetiminutovce. 

"Nedostávali jsme se tolik do šancí jako v minulých zápasech, takže s tímhle výsledkem musíme být nakonec spokojeni," uzavřel stručné hodnocení Rousek.

Kobra Praha - Letňany 1:1 (0:1, 0:0, 1:0)
Branka Letců: Surkov. Asistence: Svoboda.

Osmičce nepomohla ani nová taktika

Osmičku minulý čtvrtek čekala ligová dohrávka v Nymburku, kde nadějně rozehraný zápas skončil remízou 5:5, byť Letci vedli už 5:1. Zaváhání chtěli napravit v sobotu, ale čekala je těžká zkouška.

Do Ice Areny totiž zavítala Mladá Boleslav, která má jeden z nejsilnějších týmů tohoto ročníku. A hlavního kormidla se poprvé v sezoně chopil asistent trenéra Marco Vrba.

"Chtěli jsme pozměnit náš herní styl, vlétnout na ně, podpořit agresivní, bruslivý hokej plný napadání," přiblížil kouč taktiku. První dvě třetiny to vycházelo, ostatně v polovině utkání byl nerozhodný stav 2:2. Jenže Letců bylo jen 11, a i když tým bojoval se stoprocentním nasazením, fyzické síly pomalu ubývaly a soupeřova kvalita byla znát. "Pak jsme začali chybovat a skóre se přehouplo na jejich stranu. Bohužel to jsou pořád ty chyby, kterými si prohráváme i ostatní zápasy."

Tým zkusil změnou taktiky papírového favorita zaskočit. "Jinak si ale myslím, že jdeme správnou cestou. Samozřejmě tomu chybějí výhry, takže na sobě musíme dál pracovat," uzavřel Vrba.

Nymburk - Letňany 5:5 (1:5, 3:0, 1:0)
Branky Letců:
Brytski 2, Klíma, Swietek, Novotný. Asistence: Hrdinka, Swietek, Neuhasl.

Letňany - Mladá Boleslav 2:8 (1:2, 1:3, 0:3)
Branky Letců: Panýr, Vančura. Asistence: Motlíček, Křenek, Neuhausl.

Devítka od úvodu tahala za kratší konec

Devítka v letošní sezoně neuspěla ani na osmý pokus a čekání na první vítězství tak trvá dál. Tentokrát Letci padli na ledě pražské Kobry vysoko 1:8.

Trenérovi Martinu Rouskovi se utkání hodnotit ani příliš nechtělo, mluvil jen velmi stručně. "Prohráli jsme vysoko a zaslouženě, protože po utkání s Budějovicemi to byl náš druhý nejhorší výkon v sezoně," naštvalo ho.

Kosmetickou úpravu skóre dali Letci jediným gólem v závěrečné třetině. "Byl to z naší strany odevzdaný výkon, víc k tomu nemám."

Co ho mrzí především? "Že se o výsledek nikdo z hráčů ani trochu nepopral. Kobra si šla za vítězstvím od samého začátku a my jsme byli ve všem pozadu."

Kobra Praha - Letňany 8:1 (3:0, 4:0, 1:1)
Branka Letců: Šmíd. Asistence: Křivánek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka