Letňanské třídy odehrály další soutěžní kolo
středa 20. listopadu 2019

Bitvy s "S"! Žáci neuspěli, bodovala jen pětka v Říčanech

Ve znamení pražských derby se odehrál uplynulý víkend mezi letňanskými žáky, které čekali velmi silní soupeři. Bodově úspěšná nakonec byla pouze pátá třída, která těsně porazila 5:4 Říčany. Ostatní z bitev s pražskými "S" odcházeli poraženi - sedmička i devítka na ledě Slavie, osmička a šestka na ledě Sparty. Právě šesťáci byli od bodů jen malý krůček, naději totiž ztratili až v samotném závěru.

Pětka prý vyhrála nezaslouženě 

Páťáci prahli po odvetě, vždyť první vzájemné měření s Říčany doma prohráli. Nyní si vše vynahradili a na cizím ledě urvali těsnou výhru 5:4.

Trenér Ladislav Kadaně se však snažil krotit euforii a sportovně přiznal: "Vyhráli jsme, i když jsme si to nezasloužili. Ale vítězství se počítá a já doufám, že nás to povzbudí do dalších zápasů."

Jeho svěřenci si náskok vypracovali už v první třetině a v jedné pasáži utkání vedli dokonce o tři branky. Jenže Říčanští nic nevzdali a skóre srovnali. Rozhodla až předposlední minuta, kdy se Letňanům podařilo zasadit rozhodující úder.

"Zatímco první třetinu jsme hráli na velmi dobré úrovni, postupem času padal náš výkon dolů. Soupeř nás začal přehrávat, dá se říct, že jsme vyhráli se štěstím," zhodnotil víkendové klání Kadaně.

Říčany - Letňany 4:5 (1:3, 1:1, 2:1)
Branky Letců: Šimáček 2, Boháček, Novák, Bláha. Asistence: Adamec, Vosmík, Bláha.

Šestka ztratila body až v závěru

Šesťáci vstoupili do nadstavby, kam postoupili z první fáze sezony. A hned tu druhou odstartovali proti velmi silnému protivníkovi. Se Spartou hráli otevřenou, vyrovnanou partii - která však skončila smolně pro Letce.

Když už se zdálo, že se oba rivalové rozejdou smírně, inkasovali hosté v poslední minutě a prohráli 2:3. "Byl to velmi kvalitní zápas z obou stran. Slušela by mu remíza," litoval trenér David Pojkar.

"Ano, Sparta je kvalitní, ale i my máme kvalitní kádr plný šikovných hráčů," pokračoval kouč v souhrnu. "Bohužel ne všem utkání sedlo a ne všichni tentokrát podali optimální výkon."

Přesto je za konfrontaci s těžkými soupeři nesmírně vděčný. "Právě takováto střetnutí nás budou posouvat dál. My jsme si ověřili, že můžeme hrát s každým. Ale to už jsme věděli i předtím," uzavřel Pojkar.

Sparta Praha - Letňany 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky Letců: Václavík, Bosák. Asistence: Burda, Liemann.

Sedmička podala nejhorší výkon

Sedmáci na ledě Slavie utrpěli nejtěžší debakl v dosavadní sezoně, nedělní porážka 3:17 byla už třetí v řadě. Výsledku navíc odpovídala i předvedená hra Letců.

"Byl to náš nejhorší výkon v sezoně," nechápal trenér Martin Rousek. "Přišlo mi, že jsme prohrávali 0:5 už před začátkem zápasu, protože hráči do něj vstoupili absolutně odevzdaným dojmem."

O utkání bylo rozhodnuto už po první třetině, kterou Letňanští prohráli 1:8. Jejich kouči chyběla jakákoliv bojovnost a nasazení, přitom Slavia mu nepřišla extrémně dominantní.

Letcům sice chyběli čtyři důležití hráči, ale na to se mužstvo dle Martina Rouska nemůže vymlouvat. "Protože jsme se soupeři nevyrovnali ani bojovností a nechali ho, ať si tam jezdí. Nelíbilo se mi z naší strany vůbec nic, góly rozhodně nešly za naším gólmanem," měl jasno.

Slavia Praha - Letňany 17:3 (8:1, 5:2, 4:0)
Branky Letců: Vítek 2, Surkov. Asistence: Topol, Novák.

Osmička bojovala marně i statečně

Osmáci se stejně jako šestka postavili na úvod nadstavby pražské Spartě, průběh utkání byl ale jednostrannější. Letci nakonec odešli z ledu s porážkou 1:11.

"Prostě doplácíme na to, že nás je málo," ulevil si trenér Marek Čurilla, jenž měl k dispozici pouze jedenáct svěřenců. "Ten výsledek je pro nás až moc krutý, protože kluci ze sebe vydali úplně všechno."

Jenže Sparta si šla za výhrou od začátku a využívala téměř každou svou příležitost. Když se po čestném úspěchu ve druhé třetině Letci výkonnostně zvedli, soupeř udeřil znovu.

"Obraz z naší strany nebyl špatný, i když Sparta měla víc ze hry a byla silná v kombinaci. Já klukům nemůžu nic vyčíst, i přes takový výsledek jsme odehráli dobrý hokej," dodal Čurilla.

Sparta Praha - Letňany 11:1 (4:0. 4:1, 3:0)
Branka Letců:
Riley. Asistence: Panýr.

Devítka prohrála i přes obětavost

Deváťáci byli před utkáním na ledě Slavie outsiderem a překvapení se nekonalo ani tentokrát. Sešívaným podlehli vysoko 0:12, přičemž soupeř si góly rozdělil rovným dílem - čtyřmi v každé třetině.

"V sobotu večer se mi omluvili dva hráči, kteří patří k těm lepším, že jsou nemocní," líčil nesnáze trenér Martin Rousek. "Přijeli jsme do Edenu v jedenácti lidech, do toho se nám zranil jeden ze tří beků. Musel jsem poslat do obrany dva naše útočníky."

Jenže ani to přes veškeré úsilí Letcům nepomohlo. I tak si ale kouč cenil bojovnosti. "Ta byla příkladná, protože kdybychom nebojovali, dostali bychom větší příděl. Kluci se snažili, co to šlo," pochválil.

Třebaže se prohrálo vysokým rozdílem, neměl kouč z utkání špatný pocit. "Se zápasem proti Spartě se naše obětavost nedala srovnat. Byla tentokrát mnohem vyšší."

Slavia Praha - Letňany 12:0 (4:0, 4:0, 4:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka