Malí Letci už odehráli i mezinárodní turnaj
úterý 07. ledna 2020

Dost dětí, vyrovnaný kádr. Trojka sbírá první zkušenosti

Tenhle tým převzal teprve v létě, ale s třetí třídou Letců se velmi rychle sžil. A během sezony spolu sbírají první turnajové úspěchy. Největší zážitek si zatím odnesli z přelomu roku, když na mezinárodní akci v Maďarsku obsadili čtvrté místo. "Tu práci si užívám a věřím, že to baví i děti," říká Ladislav Kadaně, hlavní trenér třeťáků a v Letňanech šéftrenér nejnižších věkových kategorií.

Že je to baví, o tom není pochyb. Ostatně tak trochu to naznačuje už početný kádr, který ve třetí třídě čítá kolem 26 až 27 hráčů. Ročník 2011 je zkrátka co do počtu velmi, velmi silný.

"A mužstvo je na dobré úrovni," vypozoroval jeho trenér, byť s ním pracuje teprve od letních prázdnin. "Naší největší výhodou je, že máme rovnocenné hráče, takže je jedno, jestli postavíme áčko nebo béčko."

Třetí třída během sezony absolvuje pravidelné turnaje v minihokeji a většinou je v nich úspěšná. Čas od času se ale účastní i větších jednorázových akcí.

Tu největší Letci zatím prožili před Vánocemi, když na mezinárodním Santa Claus Cupu v Maďarsku skončili těsně pod stupni vítězů. Obstáli ale v široké konkurenci. 

"Z výkonu jsem měl skvělý dojem, ten turnaj se nám opravdu povedl," hodnotil Kadaně a doufá: "Snad se tohoto podniku zúčastníme i příští sezonu, protože to bude ještě prestižnější ročník."

Mimochodem, právě starší ročník Letců obsadil týden předtím na stejné akci cenné stříbro.

Třeťáci si přece jen jeden kov pod stromeček nadělili - třetím místem na turnaji v Neratovicích. V Nymburce skončili čtvrtí a na medaile - i kvůli početné marodce - nedosáhli ani po Vánocích na turnajích v Děčíně a Novém Jičíně. 

Na tom ale úplně tak nezáleží. Mnohem důležitější je sbírání zkušeností. 

"Podstatné je, že hrajeme vyrovnaná utkání a dokážeme porážet i takové týmy jako Sparta," váží si trenér Kadaně. "Líbí se mi, že můžeme rotovat hráče mezi áčkem i béčkem, aniž by to bylo nějak znatelné. Jediný soupeř, který nás pravidelně přehrává, je zatím jen Slavia."

A tak se Letci vrhli do nového roku s pořádnou chutí do hokeje. Ostatně zápasů před sebou mají ještě hodně.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka