pátek 24. února 2012

Znovuzrozená Slavia ukradla Letcům tři body

Po dlouhých 68-mi dnech dnes nastoupil starší dorost Slavie Praha k utkání ELSD. Tým, který před dvěma měsíci skolila epidemie příušnic, předvedl ve 2. a 3. třetině důrazný hokej a produktivní koncovku a Letci, kteří v utkání vedli už o dvě branky, nakonec odešli z ledu s porážkou 6:5.

Pražská Slavia odehrála své poslední utkání ELSD 17.prosince loňského roku. Poté byla na programu vánoční přestávka a v průběhu ní se v edenském týmu rozšířila epidemie příušnic. Karanténa skončila pražské Slavii minulý čtvrtek, kdy se tým po dvouměsíční přestávce sešel ke kompletnímu tréninku. I přes tak dlouhou pauzu dnes předvedli důrazný fyzický hokej a odvezli si z Letňan 3 body.

V první třetině byli i přes špatný začátek utkání domácí lepším týmem. Už ve druhé minutě nabídl letňanský Machala Slavii přesilovou hru a ta ji současně se vstupem letňanského hráče zpět do hry proměnila. V situaci 2 na 1 se po přihrávce Navrátila trefil Hložek (0-1).
Ve 12. minutě Letci otočili vývoj utkání, když se nejdříve v přesilové hře po nacvičené kombinaci po střele Hese prosadil Ječný (2-1) a ten samý hráč v následujícím střídání o minutu později zvýšil po samostatné akci s přispěním Uhlíka ve slávistické brance na 3-1.
Letci byli na koni a tlačili dál svého soupeře, paradoxně ale z nevinně vyhlížející akce po propadu obránce snižoval v 16. minutě na 3-2 Hložek.
V 17.minutě se opět do šance dostal Ječný, tentokrát ale netrefil skákavý kotouč a skóre se neměnilo. Naopak vzápětí fauloval domácí Kaplan a Letci prožili krušné dvě minuty v obraném pásmu. Nicméně Slavie i přes vyložené šance branku nevstřelila.
16 vteřin před první sirénou získal letňanský Arnošt puk v obraném pásmu hostů a doslova vykoupal Uhlíka v brance Slavie forehandovým blafákem (4-2).

Druhá třetina přinesla výrazné zhoršení ze strany domácích. Především obrana dnes Letcům chyběla a zbytečně a lacině chybovala.Jako již tradičně předváděli letňanští hráči nedisciplinovanou hru - čas 21:15 znamenal 2 minuty pro Literu a branku z přesilové hry pro Slavii. Lehké nahození od modré čáry tečoval do branky Červený (4-3).
Branka nastartovala Slavii k maximálnímu úsilí, Letci naopak začali individuálně chybovat. Už o 60 vteřin později v 25. minutě srovnával stav utkání Jedlička, když Letci nepochopitelně vyrazili tři za branku na Hložka, který našel mezi kruhy svého spoluhráče z pětky (4-4).
Slavia pak na 5 minut přebrala režii hry a vypracovala si několik slibných šancí, které jen díky Ederově rychlé lapačce neskončili v síti.
V polovině utkání se Letci vzpamatovali, ale ani Ječný či Brejcha se v šancích neprosadili. 
Domácí měli ve druhé třetině 4x výhodu přesilové hry 5 na 4, ani jednou ji ale nedokázali využít. i když útočníci často mířili do odkryté klece, na letňanské hokejky se nalepila smůla v podobě nepřesného zakončení.

Začátek třetí třetiny poznamenala opět absence obrany Letců, když se ve 42. minutě prosadil z dorážky nikým neblokovaný Navrátil (4-5).
Pak ale nabídl slávistický Knot domácím výhodu přesilové hry, když přidržel Nebeskému hůl v situaci před prázdnou brankou. Letci tentokrát nezaváhali a jedinou přesilovou hru třetí třetiny využili. Arnošt dorážel puk za Uhlíkova záda a srovnal stav utkání na 5-5.
Následující minuty se hra přelévala z jedné poloviny hřiště na druhou. V ideální šanci se v 55. minutě objevil Nebeský, nedokázal ale trefit Literovu přihrávku do prázdné branky. 
Slavia v 56. minutě kontrovala Brzákem, který se nemýlil a po vyjetí z rohu zakončil přesně k tyči - nedáš......dostaneš (5-6).
Letci ještě zkoušeli hru v 6-ti, nicméně pozorná Slavia si závěr pohlídala a zvrat utkání dovedla do vítězného konce.

Letce dnes zradily individuální chyby v obraně a neproduktivní koncovka. Zítra čeká starší dorostence domácí utkání s Litvínovem, druhým celkem tabulky ELSD II.B (15:30).

VÝSLEDKY ELSD II.B - 13.kolo

TABULKA ELSD II.B



Čtěte také

Podcast hokej zblízka