Brankář Pařík skóroval ve WHL přes celé hřiště
středa 11. března 2020

Fantastický Paříkův večer: Vychytal nulu a vstřelil gól

To byl večer! Odchovanec Letců a aktuálně gólman Spokane Chiefs ve WHL (Western Hockey League) Lukáš Pařík vstřelil gól přes celé hřiště do prázdné branky a k tomu zároveň vychytal 36 zákroky čisté konto. Fantastický výkon nezůstal bez povšimnutí ani v NHL, Los Angeles Kings, kteří si 18letého gólmana vybrali minulý rok v draftu, sdíleli příspěvek s pochvalou na svých sociálních sítích.

Často se říká, že pro gólmana je nejvíc nula, ale ještě jedna věc přinese větší euforii. Vstřelený gól. Lukáši Paříkovi chytajícímu v zámořské WHL se povedlo obojí, v zápase Spokane Chiefs s Kamloops Blazers (3:0) byl po právu vyhlášen první hvězdou. Pochytal všech 36 střel a povedený výkon okořenil gólem přes celé hřiště 42 vteřin před koncem duelu.

"Nemám slov. Jde o něco, co se často nestává. Zbývaly asi dvě minuty do konce, když jsem začal přemýšlet, že bych to mohl zkusit. Asi minutu do konce nahodili puk, nepřemýšlel jsem a snažil jsem se co nejrychleji vystřelil na druhou stranu. Najednou přišel gól," komentoval talentovaný brankář.

A rána to byla parádní, poslední obránce se ještě snažil kotouč trefit hokejkou, ale úspěšný nebyl. Rozhodnuto 3:0, oslavy mohly začít. "Určitě jde o něco, co chce zažít každý gólman. Je to něco nepopsatelného. Nějak jsem ani nepřemýšlel nad tím, jak gól oslavit. Udělal jsem první věc, co mi projela hlavou," pokračoval Pařík.

V Letňanech působil mezi první třídou a dorostem, draftován byl jako celková 87. volba Los Angeles Kings. "Oficiálně šlo o můj první pokus o gól během zápasu. Samozřejmě střely přes celé hřiště zkouším snad každý trénink, někdy puk do brány spadne, jindy zase ne. A tentokrát naštěstí jo," dodal mládežnický reprezentant. 

V sezoně odchytal dohromady 32 utkání s 91,7% úspěšností a 2,73 inkasovanými brankami na zápas. Teď má navíc ještě gól.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka