Země je ve stavu nouze, ruší se společné akce
čtvrtek 12. března 2020

Je konec. Kvůli koronaviru se zrušily zápasy i tréninky

Poté, co vláda České republiky vyhlásila v zemi stav nouze, jsou na její příkaz uzavřena mimo jiné také všechna sportoviště a lidé se navíc nesmí zdržovat na jednom místě v počtu přesahujícím 30 osob. Z toho vyplývá, že je letňanská aréna od čtvrtečního odpoledne uzavřena, a to až do odvolání. Nouzový stav zatím trvá 30 dní a masově se tak ruší veškeré sportovní, kulturní či náboženské akce.

V souvislosti s vývojem epidemiologické situace a mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví ČR, týkajícím se veřejných akcí, se ve čtvrtek sešel i výkonný výbor ČSLH, který se ještě před vyhlášením nouzového stavu, zabýval pokračováním hokejových soutěží v sezoně 2019/20. Rozhodl se v průběhu dne zrušit zbylé zápasy této sezony pro všechny žákovské, mládežnické i juniorské soutěže.

Výkonný výbor ČSLH se zabýval hned několika body. Kromě osudu Tipsport extraligy, Chance ligy i II. národní ligy řešil také mládežnické soutěže. Pro letňanský hokej je důležitý hlavně 4. bod čtvrtečního usnesení.

V něm rozhodl, že všechny jím řízené mládežnické soutěže - juniorské, mládežnické i žákovské - jsou s okamžitou platností ukončeny. Krajským a okresním výkonným výborům ČSLH uložil, aby stejně postupovaly v případě soutěží, které řídí ve vlastní působnosti.

"Výkonný výbor ČSLH vzal při rozhodování v potaz jak většinové názory klubů, tak skutečnost, že situace se velmi rychle vyvíjí, nejsou vyloučena další, zpřísňující opatření ze strany státních orgánů ani kroky, které přijmou v rámci vlastní kompetence regionální, krajské nebo městské instituce," uvádí se v prohlášení.

Vyjádřil politování nad tím, že přijaté kroky poznamenají závěrečnou část soutěží, které jsou pro kluby, hráče i fanoušky vyvrcholením celoroční práce a sezóny. Jednoznačnou prioritou je ovšem ochrana zdraví všech účastníků utkání, zvlášť v případě nezletilých osob.

Zrušeny jsou tak i všechny plánované turnaje, kterých se jednotlivé třídy Letců měly zúčastnit.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka