Všechny kategorie pokračují s přípravou
středa 14. října 2020

Letci se nadále připravují i v omezených podmínkách

Vlna nových vládních opatření Letce nezastavila. Všechny letňanské kategorie mimo kurz bruslení trénují venku ve skupinách po šesti lidech, jako kdyby se jim znovu rozběhla suchá příprava. Generální manažer Tomáš Divíšek si dobře uvědomuje, že jsou pro sportovce mezery v programu náročné. „Společně se všemi trenéry jsme vytvořili plán na udržení kluků alespoň v nějakém programu," řekl.

Letci se museli stejně jako ostatní sportovní organizace na celém území České republiky přizpůsobit novým vládním opatřením. Už od pondělí zůstala uzavřena všechna vnitřní sportoviště, od středy zase platí zákaz scházení se ve více než šesti lidech.

Tréninkové plány sice musely být výrazně upraveny, klub se však za každou cenu snaží udržet hráče v režimu. Všechny kategorie mimo kurz bruslení se připravují v rámci suché přípravy na venkovních sportovištích, program schválili společně všichni trenéři. 

„V této těžké době, která postihla zejména všechny sportovce, se snažíme vytvořit pro naše mládežníky odpovídající podmínky k trénování. Zůstat 14 dní bez kvalitního tréninku je z hlediska sportovce totiž zásadní problém," vysvětluje generální manažer Tomáš Divíšek. 

„I přesto, že je aktuálně organizování tréninku velmi náročné, domluvili jsme se s trenéry, aby v odpovídajícím počtu obsluhovali co největší možný počet trénikových jednotek," pokračuje Divíšek, který si dobře uvědomuje náročnost situace. „Jsem rád, že všichni trenéři k problému přistoupili velmi zodpovědně, i když jde pro některé o obtížnou věc."

Aktuální opatření platí po dobu dvou týdnů až do 3. listopadu, následně příslušné orgány zasednou k dalšímu jednání o vývoji epidemiologické situace.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka