Přednášky poběží každý den od 23. listopadu
neděle 22. listopadu 2020

Týden hokeje bude online! Každý den na jedno téma

Každoroční akci nezastaví ani koronavirová opatření. Populární Týden hokeje pořádaný svazem proběhne v týdnu od 23. do 29. listopadu, tentokrát online formou. Těšit se můžete na bohatý program, který vyvrcholí velkým nedělním webinářem za účasti specialistů na vybraná témata i kouče národního týmu Filipa Pešána s reprezentantem Andrejem Šustrem. Přednáškový cyklus se spustí už v pondělí.

Jindy plno zábavy na ledě, teď poučné přednášky přes internet. Koronavirová opatření zasáhla i populární náborovou akci Českého hokeje Týden hokeje, která běžně probíhá na stadionech klubů po celé republice. Vzhledem k zákazu trénování ve vnitřních prostorech však musela být obvyklá forma upravena.

Český hokej si připravil pro rodiče i děti přednášky online formou na webu a sociálních sítí projektu Pojď hrát hokej. Každý den od pondělí 23. do neděle 29. listopadu bude patřit jinému tématu, slovo si vezme řada odborníků. Akce vyvrcholí závěrečným webinářem se všemi účastníky projektu. Ti budou odpovídat na otázky z publika týkající se všech představených součástí mládežnického hokeje.

„Jsme moc rádi, že se do celé akce zapojí odborníci na jednotlivá témata a také osobnosti z hokejového prostředí v čele s šéftrenérem Českého hokeje Filipem Pešánem. Věřím, že rodiče mladých hokejistů se dozví zajímavé informace i s ohledem na složitou dobu, kterou teď všichni procházíme,“ prozradil Pavel Landa, manažer projektu Pojď hrát hokej pro oficiální web celé akce.

Týden hokeje

Týden hokeje zprostředkovává dětem a rodičům první kontakt s ledním hokejem, v minulosti se ho zúčastnilo již téměř 30 tisíc dětí. Během uzavření zimních stadionů kvůli pandemii nového typu koronaviru Český hokej připravil pro děti ve věku 4-8 let desetidílný seriál #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi, pro hokejisty v žákovských kategoriích potom průběžně aktualizovaná série #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL

Program online Týdne hokeje

Pondělí: Vývoj psychiky mladého sportovce (Václav Petráš)
Úterý: Stravování mladých sportovců (Marie Skalská)
Středa: Hokej a škola (Andrej Šustr)
Čtvrtek: Hokejový trénink doma (Oldřich Kališ)
Pátek: Systém výchovy v Českém hokeji (Filip Pešán)
Sobota: Trénink a ochrana zdraví v době koronaviru (Miroslav Budoš)
Neděle: Webinář Pojď hrát hokej (všichni výše uvedení)

Týden hokeje

Čtěte také

Podcast hokej zblízka