Jak letňanští hráči oslavili Vánoce
úterý 29. prosince 2020

Dárky Letců: hokej(k)ová tradice i setkání s osobnostmi

Ježíšek je pryč, Letci se však k přípravě na ledě v povánočním období nevrací. Republika se zařadila zpátky do pátého stupně protiepidemického systému PES, který nepovoluje ani venkovní trénink po šestičlenných skupinách. Řada letňanských hráčů bude ale na návrat dobře vybavena, protože posílila svůj palebný arsenál. Pod stromečky nechyběly hokejky ani další dárky se sportovní tematikou.

Co našli Letci pod stromečkem? Hokejová tematika samozřejmě nemohla chybět stejně jako dárky spojené s letňanským klubem. Po období svátků klidu a pohody byli vyzpovídáni hráči třetí a páté třídy. Jak si Vánoce užili a co dostali na Štědrý den úplně všichni?

„Největší radost mi udělala nová hokejka, protože jsem vyrostl a potřeboval jsem už větší, abych mohl dávat víc gólů,“ prozradil třeťák Tobiáš Blinka a poodhalil tím právě onen dárek, který se propisuje všemi rodinami Letců. Radost mohl mít Tobiáš ale i z nové hokejové tašky a hned 50 puků, které se mu budou hodit při individuálním tréninku. Vzhledem k vládním opatřením není možné trénovat v uzavřených prostorech. „Protože nemůžeme na led, budu trénovat střelbu na bránu a míchání s pukem u nás na zahradě. Už se moc těším, až hůl vyzkouším při tréninku na ledě s kamarády a trenérem ‚Mišákem‘," pokračoval Blinka.

Novou hůl si bude moct zkoušet také jeho spoluhráč Jiří Rauer. „Předchozí byla dřevěná, nová je lepší. Ale ještě jsem ji neměl, tak nevím. Je každopádně určitě hezčí,“ vyprávěl. Navíc má nové puky, tričko nebo kalhoty s prostěradlem a dekou. Ta je zbarvená do motivu Chicaga Blackhawks.

Timmy Hilburger, který se objevil za třetí třídu ve finále challenge ‚Namaluj svého trenéra‘, si zase oblíbil z NHL Toronto Maple Leafs. S kanadským klubem tak byly logicky spojeny kotouč a figurka Mitche Marnera. „Společně s Matthewsem je můj velký vzor,“ vysvětloval. Dárky ale byly rozmanitější, kromě nového počítače došlo i na sadu vojenských doplňků včetně helmy a samopalu. A samozřejmě už tradiční hokejku. „Moc se těším, až s ní budu hrát za svůj tým."

Z nové výbavy na led se radoval také páťák Jonáš Kubeš, kromě něj se mu však splnilo jedno velké přání. „Nejvíc mě překvapily vánoční vouchery, které splnily sen můj a mých bratrů," přiznal. Půjde o setkání s hokejisty českého národního týmu od České olympijské nadace. Jsem za to hrozně vděčný a nemůžu se dočkat, až se s hráči uvidím."

Na darované hokejce, která je pojítkem Vánoc letňanských hráčů, má hráč i doplňky. „Je na ní i mé vlastné jméno a logo Letců,“ radoval se Kubeš. Vzhledem k současné situaci mu bude praktickým darem také rouška s oblíbeným týmem z NHL.

Tadeáš Červený v létě bude moct nosit novou kšiltovku Bostonu Bruins, do sady mu přibude i ručník stejného klubu. „Můj nejoblíbenější hráč je David Pastrňák, ale asi největší radost mi udělal nový mobil, který jsem si přál. Ten starý jsem měl hodně pomlácený s rozbitým displejem,“ přibližoval talentovaný Letec páté třídy. I on zkouší po svátcích novou hokejku, která má na sobě jméno a číslo dresu 25. „Opravdu moc se mi líbí,“ vyzdvihl. 

Tak snad měli na Vánoce podobnou radost z Ježíška i všichni ostatní Letci...

Čtěte také

Podcast hokej zblízka