Dětská hra vyřeší termínovou listinu
čtvrtek 31. prosince 2020

Novinka! Odložené zápasy rozhodne kámen-nůžky-papír

Na rozhodnutí se čekalo dlouho, hned několikrát kvůli němu zasedalo vedení českého hokejového svazu. Na Silvestra padla nad mládežnickým hokejem konečně definitiva. Odložené zápasy všech soutěží se díky nové myšlence činovníků stihnou dohrát ještě do konce ročníku nehledě na vývoj koronavirové situace. Tedy dohrát... Ve speciálním plánu figuruje dětská hra kámen-nůžky-papír.

Termínová listina je neúprosná. Kvůli vládním nařízením byla krátce po startu sezony přerušena sezona většiny klubů, odložené zápasy se postupem času kumulují a čas letí. Po době nejistoty je však konečně na stole řešení, které krizi zažehná. Vedení Českého hokeje již rozeslalo trenérům instruktážní video, v němž vysvětluje princip „dohrání“ dosud nesehraných kol.

Jelikož nejistá doba stále trvá a nedá se spoléhat na zlepšení situace ohledně šíření nového typu koronaviru, rozhodovat se o výsledcích začne pragmaticky. Pomocí známé dětské hry kámen-nůžky-papír. Pravidla budou jednoduchá, večer před nově načasovaným utkáním rozhodčí vylosuje hráče, kteří proti sobě druhý den v střižbě nastoupí. Hraje se klasicky na tři vítězství, tým, který zvítězí, zapíše do tabulky tři body.

Nic není ale tak jednoduché. Regionální trenéři v instruktážním videu nastíní úkroky, kterých je si třeba dát při hře pozor. Hráči budou muset během klání vyslovovat heslo kámen, nůžky, papír zřetelně, nehraje se zároveň na slovíčko „teď“, které se četně objevuje v obměnách známé hry. Výhodou naopak bude, že se děti obvykle v pravidlech orientují a každý bude mít stejně času na nacvičení taktiky i zbavení se stresu ze zodpovědnosti za výsledek.

Všechny realizační týmy na novou úpravu postupně reagují a hru co nejdříve zanesou do svých tréninkových plánů. Kategorie se v přípravě, která stále probíhá online, budou této hře věnovat zhruba polovinu jednotky, zbytek pak bude patřit tradičnějšímu stickhandlingu, střelbě s pohybem, nebo i třeba psychologické průpravě na budoucí souboje ve střižbě. Vybrán totiž může být z týmu úplně každý a to včetně samotných trenérů a vedoucích...

Klub HC Letci Letňany vám přeje krásné prožití Silvestra a šťastný nový rok 2021!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka