středa 03. října 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 3. + 4. díl

Přinášíme vám speciální dvojčíslo s hodnocením zápasů z posledních dvou týdnů. Tyto hokejové víkendy, nebo lépe nazváno týdny, nám nabídly spoustu zajímavých zápasů. Odehrál se premiérový zápas Letňan v kategorii muži. Také jsme se dočkali úvodního utkání juniorů, prolomení nepříznivé série starších dorostenců a prodloužení úspěšných sérií v mladších kategoriích.

5. třída

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 11:0

Pátá třída si prodloužila sérii bez obdržené branky již na 120 minut. Ani ve druhém utkání hráči trenéra Zlatohlávka neinkasovali a deklasovali v malém derby své vrstevníky z Kobry. Utkání se již od počátku ubíralo jasným tempem a bylo jen otázkou, kolik nakonec celý zápas skončí. Nakonec „páťáci“ zvítězili pohodlně 11:0 a mají tak po 2 zápasech těžko uvěřitelné skóre 35:0.

HC Sparta Praha - Letci Letňany 5:9

První těžší zkouška čekala naší pátou třídu v sobotu 29.9.2012 v Holešovicích s pražskou Spartou.
Naši borci začali zápas bez respektu a hned po prvním vhazování vystihl nahrávku mezi domácími obránci Josef Barták a hnal se na sparťanského gólmana, zakončit se mu však protentokrát ještě nepodařilo.  Skóre otevřel ale již ve druhé minutě Václav Adamec po spolupráci s Honzou Hlaváčem. Sparta nečekala s odpovědí dlouho a o minutu později vyrovnala. Do konce 1. třetiny dokázali letňanští vsítit druhou branku po individuálním prosazení Filipa Jansy.
Začátek druhé třetiny vyšel lépe domácím a ve 27. minutě srovnali na 2:2, ovšem lídr mužstva Václav Adamec se rozhodl, že to tak nenechá a ukázal svoje dovednosti sparťanským obráncům, kterým zamotal hlavu a ve 29. minutě převážil misky vah na stranu Letců - 3:2. Probíhala třicátá třetí minuta a po krásné žabce od Dominika Petra se výborně najíždějící Josef Barták už nemýlil a přidal velmi důležitý gól na 4:2. Sparta sice dokázala ještě snížit na 4:3, ovšem spolupráce Adamec, Hlaváč opět udeřila, tentokrát v opačném gardu, a tak Letci opět sparťanům odskočili na rozdíl dvou branek. Do kabin se však nakonec odcházelo za stavu 4:5 pro naše „páťáky“, jelikož Sparta dokázala znovu snížit..
Na začátku třetí třetiny Sparta dokázala dokonce i vyrovnat, to však byla jejich poslední branka. Od té doby padali góly už jen do domácí sítě. Padli ještě 4 branky, postupně se prosadili Klimo (v oslabení 5 na 3), Hlaváč a Viaček.
Všichni si zaslouží pochvalu, hlavně nesmíme zapomenout na skvělý výkon brankaře Kryštofa Urbana.
Pátá třída tak pod taktovkou trenérů Zlatohlávka a Adamce po náročné letní přípravě sklízí další ovoce a navazuje na skvělé výkony z minula.

Dalším soupeřem našich Letců bude v rámci 5. kola mužstvo z Kralup. Zápas se odehraje v domácí Ice-areně v sobotu 6.10.2012.

 

6. třída

HC Krkonoše – HC Letci Letňany 1:5

Šestou třídu čekal ve Vrchlabí tým HC Krkonoše. Hráči Krkonoš byli snaživí a díky našemu vlažnému začátku se hrálo vyrovnaně, avšak dvakrát jsme se přeci jen dokázali prosadit a dostat do vedení o 2 branky. Od 2. třetiny jsme protihráče jednoznačně přebruslili a přehráli a nakonec se radovali z vítězství 5:1, i když mohl být rozdíl ve skóre větší. „Šesťáci“ si tak prodloužili sérii bez prohry na 3 utkání.

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 8:0

V pátek 28.9. přivítala šestka na svém ledě tým z Kobry. Zápas to byl jednoznačný hned od počátku, po 5. minutách již Letci vedli o 2 branky a čekalo se jen, na které cifře se zastaví skóre. To si však začali myslet i kluci a přestali se koncentrovat na utkání a z jednoznačného utkání se stalo najednou drama, když Kobra dokázala hrozit z protiútoků, ale brankář vždy skvěle náš tým podržel. Do druhé třetiny opět letňanští vstoupili aktivně a podařilo se jim opět vstřelit dva góly a dostat se tak do klidného vedení o 4 branky. Ve třetí třetině se „šesťáci“, s vidinou magické hranice 10 branek, snažili, avšak přidali již „jen“ 4, a tak se radovali z jednoduchého vítězství 8:0, které ovšem, jak si sami hráči dobře uvědomují, mohlo být mnohem větší.

SC Kolínští Kozlové – HC Letci Letňany 3:8

Sobotní utkání v mnoha ohledech připomínalo utkání páteční. Opět stál proti našim klukům slabý soupeř, který dokázal hrozit z protiútoků. Opět jsme se dostali do dvougólového vedení a opět ztratit poté koncentraci. Trestem však byl obdržený gól a velký tlak kolínských Kozlů. Avšak z dalšího gólu se opět radovali naši hráči. Po první třetině tudíž svítil na skóre ukazatel 1:3. Druhá třetina pokračovala dominancí hostujícího týmu a po 2. třetině to bylo již 2:5. Třetí třetina se již jen dohrávala a kluci přidali pár krásných branek. Konečné skóre Kolín – Letci 3:8.
V rámci sedmého kola Žákovské ligy 6. třídy se v sobotu odehraje v Letňanech zápas proti Slavii Praha. Povede se Letcům navázat na minulé vítězství nad rivalem (výhra 10:1)?

 

7. třída

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 7:5

Naši „sedmáci“ dokázali vyhrát i svůj druhý zápas. Na domácím ledě porazili ve vyhecovaném a napjatém utkání rivala z Prahy, Kobru Praha, a dokázali tak navázat na výhru z minulého kola. Výborný zápas hráli naši kluci až do 5. minuty 3. třetiny, kdy vedli 7:0, avšak pod vidinou toho, že si každý dá ještě gól, zapomněli na obranu a dostali zbytečné branky. Hráli stylem „kdo se vrací, nevěří gólmanovi“, a tak nakonec zvítězili „sedmička“ 7:5.

HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 4:1

V sobotu 29.9.2012 však naše Letce čekala Sparta, jeden z nejtěžších soupeřů. Věřili jsme ale, že si i s nimi dokážou naši „sedmáci“ poradit a zvítězí. A mohli jsme být svědky velmi kvalitního zápasu. Od začátku se hrál hokej ze strany na stranu, hodně se bruslilo a souboj měl velké nasazení. Hrálo se velmi vyrovnaně utkání a do 3. třetiny jsme prohrávali s favoritem jen o 1 gól. Bohužel vinou vlastní branky a podražení vlastního brankáře se rozhodlo o vítězi.

Dalším soupeřem „sedmáků“ bude v sobotu 6.9. tým z Kralup nad Vltavou. Doufejme, že kluci předvedou hezký výkon korunovaný brankami a zvítězí.

 

8. třída

HC Krkonoše – HC Letci Letňany 1:8

Jedna série pokračuje, jedna série skončila. I tak by se mohl shrnout zápas „osmáků“ ve Vrchlabí s mužstvem HC Krkonoše. Po vlažném začátku měla naše osmá třída obrovskou převahu. Tu však gólově nedokázala využít během první třetiny a po první třetině „osmička“ prohrávala 1:0. Do druhé třetiny však vstoupili kluci velmi dobře a vyhráli druhou třetinu 6:0 a došli k jednoznačnému vítězství. Konečné skóre bylo 1:8 pro naše borce.

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 16:0

Tento zápas měl již od svého počátku jednoznačný průběh utkání. Otázkou bylo pouze, kolik jim Letci dokážou nastřílet gólů. Nakonec jich po chudé první třetině (2:0) bylo 16. Naopak náš brankář neinkasoval ani jednou, a tak již potřetí zůstala letňanská svatyně pro střelce hostů zakleta.

SC Kolínští Kozlové – HC Letci Letňany 0:13

Tam, kde v pátek „osmáci“ skončili, pokračovali v sobotu. Střelný prach našim klukům nedošel a deklasovali opět po jednoznačném průběhu utkání Kozly z Kolína 13:0 a udrželi tak další nulu.

Následujícím plánem osmé třídy je denní turnaj v Chomutově s domácími Piráty a Litvínovem a v sobotu 6.9. utkání ŽL proti Slavii.

 

Mladší dorost

HC Letci Letňany – HC Rytíři Kladno 5:3

První zápas odehrál mladší dorost doma proti Rytířům z Kladna. Od počátku se hrál líbivý hokej a dokázali jsme se dostat do vedení, avšak poté zápas velmi ovlivnila nedisciplinovanost domácích a zbytečná vyloučení, z kterých pramenily inkasované góly. Nakonec tak vyhrál spíše šťastnější, než lepší, ale důležité jsou 3 body to tabulky ELIOD Extraligy.

HC Verva Litvínov – HC Letci Letňany 1:4

26.9. se odehrálo další kolo Extraligy mladšího dorostu. Naši dorostenci zavítali na severozápad od Prahy, do města Litvínov, kde se utkali s tamní Vervou. Domácí naše kluky přehrávali a i dvojnásobně přestříleli, byli to však nakonec ale hráči Letňan, kteří se po výsledku 1:4 radovali z vítězství a potvrdili tak úspěšný vstup do nové sezóny.

HC Letci Letňany – HC Škoda Plzeň 2:5

Na domácím ledě proti Plzni svítil po 2 třetinách na světelné tabuli stav 2:1 pro domácí a vypadalo to na další bodový zisk domácích. Do třetí třetiny však hosté vstoupili jako uragán a třemi brankami v rozmezí mezi 43. a 49. minutou otočili stav utkání a rozhodli tak o vítězi. Plný bodový zisk si Plzeň pojistila ještě jedno brankou ke konci utkání.

Co nejrychleji zapomenout na nevydařenou 3. třetinu z utkání s Plzní a navázat na předešlá vítězství, to bude hlavní úkol Letci před novým víkendem, kde se odehrajeme 2 derby. Nejprve se utkáme v Edenu se Slávií (4.9.) a poté v domácí Ice–areně s Hvězdou Praha (7.9.)

 

Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Karlovy Vary 2:1 sn.

Starší dorostenci poprvé bodovali! Staršímu dorostu se v nové sezóně podařilo poprvé bodovat. Hned z toho bylo vítězství po samostatných nájezdech nad týmem z Karlových Varů.
Domácí do utkání vstupovali jako dosud dvakrát poražený tým. Toto chtěli starší dorostenci zlomit a poprvé vyhrát. Začátek utkání se našim moc nepovedl, na holích letňanských byla vidět nervozita a aktivnějším družstvem bylo družstvo Karlových Varů, avšak svou převahu nedokázali karlovarští využít díky velmi dobře chytajícímu Janderovi. Po nervózních pár minutách začali iniciativu přebírat domácí a začali ohrožovat hostující branku, vstřelit branku se však jim ale nedařilo. Do konce třetiny jsme bohužel branku neviděli, ačkoliv nám oba týmy servírují velmi hezký a útočný hokej.
Do druhé třetiny vstoupili úspěšněji hráči Letňan a hned ve 22. minutě se dostali do vedení zásluhou Nestrašila, který svou střelou přes obránce rozvlnil až síť. Poté se opět rozehrála vyrovnaná partie, kdy šance střídala šanci. V půlce třetiny přeci jen padl další gól, vstřelili ho hosté, konkrétně Rubeš, který při signalizované výhodě domácích měl jednoduchou pozici, střílel do prázdné a vyrovnal stav na 1:1. Domácí se snažili ještě zvýšit svou aktivitu a přidat důraz. Přiostřilo se a oba celky se často dostávaly do potyček.
Třetí třetina opět začala ve velkém tempu, bylo vidět, že proti sobě stojí dva silné a šikovné týmy. Šance se střídaly na obou stranách, a i když větší šance měli spíše karlovarští, domácí brankář si se všemi poradil. Na konci třetí třetiny nastal klíčový okamžik utkání, domácí hráč byl vyloučen a naskytla se obrovská šance pro karlovarské skórovat a zvítězit. I s obrovskou dávkou štěstí se domácím podařilo ubránit nerozhodný stav a získat tak svůj první bod.
Druhý bod mohl některý z týmů získat v prodloužení, nicméně v něm branka nepadla, a tak se muselo rozhodnout až v loterii zvané nájezdy. V těch byli úspěšnější hráči Letňan, a proto si připsali první vítězství v nové sezóně.

HC Rytíři Kladno – HC Letci Letňany 3:1

21.9. v pátek zavítal náš starší dorost do Kladna k utkání s domácími Rytíři. Utkání to bylo velmi vyrovnané, avšak byli to domácí Rytíři, kteří stříleli branky. Domácí v každé třetině dokázali skórovat a až za stavu 3:0 pro domácí dokázali Letci vstřelit gól a zkorigovat tak výsledek na 3:1. Bohužel se tak nepodařilo výsledkově navázat na domácí vítězné utkání.

HC Letci Letňany – HC Piráti Chomutov 2:8

V sobotu 22.9. čekal dorostence hned další zápas, konkrétně s Piráty z Chomutova. Hrál se otevřený hokej s šancemi na obou stranách, góly však padali pouze do té domácí a Piráti díky 2 slepeným brankám vedli 2:0 po první třetině. Ve druhé třetině a ve 3. se jim povedl stejný kousek a tak o vítězi bylo rozhodnuto. Konečný výsledek zněl 2:8 a Letci opět navázali na špatné výsledky.

HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 3:5

Pátek 28.9. byl dnem prvního tříbodového vítězství dorostenců v této sezoně. Poraženým týmem byl tým Slavie. Klíčem k úspěchu byl vydařený vstup do utkání a rychle nabytý náskok o 2 branky. Letci byli dále aktivnějším týmem, odměnou jim byl ještě jeden vstřelený gól do konce třetiny a pohodlný náskok. Druhá třetina se odehrávala v duchu nepřesností na obou stranách, ale byli to opět letňanští, kteří dokázali dopravit puk do brány, a tak po 2. třetině nebylo o vítězi pochyb. To si však nejspíš mysleli i hráči Letňan, a tak se ze zápasu stalo ještě pořádné drama, 5 minut před koncem Slavia snížila na rozdíl jediného gólu, avšak na víc už se naštěstí nezmohla a Letňany mohly pojistit své vedení brankou v úplném závěru tohoto napínavého klání.

HC Verva Litvínov – HC Letci Letňany 7:3

Jako minulý víkend, tak i tento zápas v sobotu nebyl vydařený a litvínovští naše kluky deklasovali. Od počátku utkání se hrál pohledný hokej s šancemi na obou stranách. Litvínovští se během první třetiny dokázali dvakrát dostal do jednogólového náskoku, avšak letňanští vždy s odpovědí dlouho nečekali, a proto se šlo do kabin za stavu 2:2. Druhá třetina se bohužel ale lépe vydařila domácím, Litvínov vstřelil 5 branky a odskočil Letcům na rozdíl 3 branek. Ve třetí třetině už se jen upravilo skóre na konečných 7:3 pro domácí.

Následující program starších dorostenců: domácí utkání se Spartou Praha (5.10.) a venkovní utkání s Plzní 1933 (6.10.). Doufejme, že se našim dorostencům podaří získat pokud možno co nejvíce bodů.

 

Junioři

HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 4:5

Úvodní utkání Ligy juniorů, skupina západ odehráli Letci na půdě Kobry Praha. Po první třetině vedla Kobra 2:0 nad našimi juniory, avšak naše juniorka zabrala na začátku 2. třetiny, kdy dali v rozmezí 3 minut 3 branky a povedl se jim náramný obrat. Zápas to byl velmi vyostřený a nechyběli šarvátky, ani tvrdé souboje. Nakonec zvítězili 5:4 a připsali si první výhru hned v úvodním kole.

HC Letci Letňany – HC Medvědi Beroun 1933 15:0

Druhé utkání odehráli naši junioři s nováčkem soutěže Medvědi Beroun 1933 a bylo to utkání velmi jednoznačné. Již od počátku utkání bylo jasno, kdo je na ledě pánem a kdo na konci bude vítězem. První třetina skončila 6:0, druhá 5:0 a třetí 4:0, takže celkově naši junioři deklasovali Beroun 15:0.

Po dvou kolech se tak letňanští díky vysoce kladnému skóre vyskytují na první pozici, doufejme, že takto to bude i na konci soutěže (po 36. kole) a naši junioři se poperou v baráži s dalšími celky o místo v extralize

HC Stadion Litoměřice – HC Letci Letňany 3:2

Své první venkovní utkání odehrála juniorka v pátek 28.9. v Litoměřicích. Bohužel to byla nevydařená premiéra a zbytečná prohra. Kvůli nevyužitým šancím a zbytečným chybám přišli naši junioři o důležité vítězství, nebo alespoň o bod, který si rozhodně za svůj výkon zasloužili. Dvakrát v utkání se dokázali naši hráči dostat do vedení, na první vyrovnání ještě zareagovat dokázali, na druhé však už ne a ještě navíc sami inkasovali.

HC Letci Letňany – PZ Kladno 5:2

Na páteční nezdar se snažili junioři zapomenout hned v nedělním utkání s PZ Kladnem. Utkání to bylo velmi dobré a vyrovnané. Zápasu nechybělo nasazení hráčů obou mužstev, bruslilo se ze strany na stranu. Naši junioři však dokázali využívat svých šancí, naopak brankář podržel, a tak se po dobrém výkonu dostavila zasloužená výhra, avšak soupeř si za předvedený výkon zaslouží velký respekt.

Další utkání odehrají Letci v pátek 5.10. na Hvězdě a v neděli 7.10. v Klatovech. Věřme, že budou pokračovat v dobrých výkonech a vytěží z venkovních utkání co nejvíce bodů.

 

Muži

Svůj historicky první zápas v sobotu odehrála kategorie mužů, nově založená kategorie se přihlásila do Krajského přeboru, což je čtvrtá nejvyšší hokejová soutěž. Mužstvo je složeno hlavně z bývalých hráčů Letňan a nynější juniorky.

HC Letci Letňany - HC Lomnice nad Popelkou 2:7

První zápas odehráli muži svůj zápas na domácí půdě s mužstvem HC Lomnice nad popelkou, a očekávalo se, jakou úroveň bude mít soupeř, a hlavně, jak silný bude náš tým.
První třetina ukázala spoustu pozitiva, Letci byli aktivnější a měli více ze hry. Zaslouženě se radovali z první branky sezóny, konkrétně Tomáš Král, který dorážkou nedal brankáři Lomnice šanci a vstřelil tak první gól v historii letňanských mužů! Letci však bohužel nedokázali využít své další šance, a tak nakonec skončila první třetina 1:1, když po chybě obránce lomničtí vyrovnali.
Ve druhé třetině se začal hrát vyrovnanější hokej, šance střídala šanci a hráči Lomnice pomalu začali přebírat iniciativu. Na druhý inkasovaný gól ještě Letci odpovědět dokázali a vyrovnali zásluhou kapitána Jana Mišnera, který se mimo jiné nejvíce zasadil o vznik této kategorie. Avšak na třetí a čtvrtou branku již odpovědět naši hráči nedokázali, a tak skončila třetina poměrem 1:3.
Ve třetí třetině už se na hřišti odehrávala jednoznačná partie a domácí ještě třikrát inkasovali, když bylo vidět, že tým, který byl složen tzv. za pět minut dvanáct, odešel fyzicky. Konečný výsledek tudíž zněl 2:7 pro hosty z Lomnice a muži si tak připsali svou historicky první porážku.

HC Letci Letňany – Slavoj Zbraslav 2:5

V sobotu 29.9. se v Ice-areně představilo velmi ambiciózní mužstvo ze Zbraslavi, které je mimo jiné složeno asi z 8 hráčů, kteří dříve nosili letňanský tým. A byli to jen hráči Letňan (ať už současní, či bývalí), kteří se dokázali prosadit. Jednalo se o velmi vyhecované a tvrdé utkání, které rozhodlo proměňování šancí Zbraslavi. Po první třetině, ve které byla Zbraslav lepší, byl stav utkání 0:2 pro hosty. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a letňanští začínali hrozit. Avšak hned radovali se z gólu opět hráči soupeře, a když už se podařilo i domácím vsítit branku, dokázali na ni hráči okamžitě zareagovat. Po konci 2. třetiny svítilo na světelné tabuli 1:4. Třetí třetina přinesla mírnou převahu domácích, avšak rozdíl ve skóre se nezměnil, každý tým vstřelil po 1 brance. Konečné skóre 2:5, a tak ani druhé utkání mužům nevyšlo podle představ, avšak zejména ve druhém utkání podali muži velmi sympatický výkon, ze kterého se mohou odrazit k lepším výsledkům.

V sobotu 6.10.2012 se Letci představí v rámci 3. kola na Kobře, sehrají zde zápas proti tamnímu „B“ týmu. Věřme, že se našim mužům podaří již konečně vyhrát a připíší si tak první vítězství této kategorie.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka