středa 17. října 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 6. díl

Uplynulý týden nám nabídl opět řadu zajímavých utkání. Některé série našich Letců skončily, jiné pokračují dále. Pojďte se s námi, spolu s šestým dílem pravidelné rubriky Ohlédnutí za víkendovými zápasy, podívat, jak si naši mladí hokejisté vedli!

Pátá třída odehrála své jediné utkání v sobotu 13.10.2012. „Páťáci“ zavítali do Kladna, kde se utkali s  PZ Kladno. Jak utkání dopadlo? To se dozvíte o pár řádků níže.

Šesté třídě se bohužel na svou skvělou sérii vítězných utkání navázat nepodařilo, naopak si připsala řadu tří porážek. Z toho kluci prohráli 2 zápasy Žákovské ligy a jeden zápas v rámci turnaje O pohár primátora. Ve středu 10.10. sehráli své utkání na ledě Bílých Tygrů z Liberce, v sobotu 13.10. přivítali doma hráče z Pardubic a v neděli 14.10. se utkali s pražskou Spartou.

To, co se povedlo sedmé třídě minulý víkend, se tentokrát neopakovalo. Po vítězství v minulém zápase tentokrát padla s týmem PZ Kladno. Utkání se hrálo v sobotu 13.10. na kladenském zimním stadionu.

Osmá třída se utkala ve středu venku s týmem Bílí Tygři Liberec a v sobotu doma s HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. První zápas „osmička“ vyhrála, avšak ve druhém si bohužel připsala svou první porážku.

Mladší dorostenci sehráli pouze jedno utkání, ve kterém potvrdili roli favorita a zvítězili. Zápas hráli Letci v neděli 14.10. v Písku.

Bohužel jako obvykle dopadly zápasy staršího dorostu – 2 zápasy, 2 prohry. Ve čtvrtek 11.10. s týmem Karlových Varů a v sobotu 13.10. s týmem Rytíři Kladno.

Naopak juniorce se podařilo 2x zvítězit, ačkoliv za oba zápasy vstřelila ze hry jen 2 branky. V pátek hrála „juniorka“ doma proti Karlovým Varům „B“ a v neděli se utkali v Klášterci nad Ohří s tamním družstvem. Obě utkání rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých byli naši junioři šikovnější a šťastnější a připsali si tak dohromady 4 body do tabulky.

Výsledky a zhodnocení odehraných utkání:

5. třída

PZ Kladno – HC Letci Letňany 0:17

V jednoznačném duchu se odehrál zápas pátých tříd PZ Kladna a Letců z Letňan. Od začátku utkání byli naši kluci jednoznačně lepší. Zápas si užívali, což se promítlo na světelné tabuli. Letci neměli se svými vrstevníky z Kladna sebemenší slitování, a tak si po dvou porážkách z minulého týdne (Kralupy v rámci žákovské soutěže a Slavia v rámci turnaje o Pohár primátora) připsali jednoznačné vítězství. Kladenští se snažili zaskočit naše „páťáky“ tvrdou a agresivní hrou, naši kluci se však nenechali vyprovokovat a hráli svůj hokej. Ze zápasu tak udělali jednostrannou záležitost, hlavním tématem se tak stalo, kolik branek dokážou naši Letci vsítit. Nakonec jich bylo těžko uvěřitelných 17 a navíc sami žádný gól Letci neinkasovali. Zaslouženě si tak z Kladna odvezli naši hráči 2 body.

Doufejme, že s podobnou střeleckou potencí a převahou budou hráči páté třídy pokračovat i nadále. Na jejich umění se v nejbližší době mohou „těšit“ hráči Roudnice, kam Letci zamíří ve středu 17.10. v rámci dohrávky 2. kola a hráči Zbraslavi, kteří přijedou do letňanské ice-areny v neděli 21.10. k utkání v rámci 6. kola.

 

6. třída

HC Bílí Tygři Liberec - HC Letci Letňany 6:5

Dlouhá cesta do Liberce čekala náš tým šesté třídy ve středu 10.10.. Od tohoto zápasu se očekával hezký hokej s velice kvalitními výkony na obou stranách. Začátek utkání však zastihl oba týmy v naprosto rozdílné situaci. Domácí Tygři byli živí, bojovní a za svou aktivitu byli odměňováni. Naopak naši „šesťáci“ byli zřejmě ještě u svých „pspéček" a ipadů a nebyli dostatečně koncentrováni na utkání.  A tak po první třetině svítilo na světelné tabuli skóre 4:0 pro domácí, což bylo velmi studenou sprchou pro naše hráče. Druhá třetina již přinesla postupné srovnávání hry, avšak opět byli o něco lepší domácí a po dvou třetinách se šlo do kabin za stavu 6:1. Se třetí třetinou se již naši kluci odpoutali od virtuálního světa her, dali přednost realitě a začali předvádět opravdový hokej. Byla vidět naopak enormní snaha Letců, ze které pramenily branky. Bohužel však kluci stihli „pouze“ čtyři, a tak se z výhry v poměru 6:5 radoval domácí Liberec.

HC Letci Letňany – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:6

V sobotu 13.10. se naši Letci snažili odčinit mdlý výkon z prvních dvou třetin utkání s Libercem a navázat na dobrý výkon ze třetiny třetí. V první a druhé části to byl z naší strany velmi povedený zápas. Naši „šesťáci“ bojovali, měli chuť po vítězství a hlad po gólech. Avšak dílem smůly a dílem nedostatku důrazu zůstala řada šancí nevyužitých. Po první třetině jsme sice vedli 2:1, ale rozdíl ve skóre měl být podle obrazu hry na ledě mnohem větší. Druhá třetina nabídla ten stejný scénář. Opět jsme ji vyhráli 2:1, avšak znovu to mělo být větším rozdílem. Jak se ukázalo ve třetí třetině, možná toto byl rozhodující faktor utkání. Za dvě třetiny Letci nastřelili dohromady asi 5x tyč/břevno a dalších tak 5 jednoznačných příležitostí nebylo využito. Naopak pardubičtí z minima šancí dokázali vytěžit maximum a udržet se tak v zápase. Jak již bylo řečeno, třetí třetina nám nabídla naprosto odlišnou podívanou. Letci byli nejspíše uspokojeni svou hrou v prvních dvou třetinách a místo toho, aby pokračovali ve svém tlaku, pustili ke slovu hráče Pardubic. Ti hrozili především v přesilovkách, ve kterých vstřelili 3 branky. Nutno však podotknout, že z naší strany se jednalo o naprosto zbytečná vyloučení, která nic neřešila. A tak se nakonec stalo to, co nikdo z domácích nechtěl. Po skvěle odehraných dvou třetinách přišel naprostý výpadek koncentrace a Pardubice otočily výsledek a zvítězily 6:5.

HC Sparta Praha - HC Letci Letňany 7:0

V zápase v rámci turnaje O pohár primátora naši Letci podlehli Spartě v poměru 7:0.

Minulý týden tudíž pro naše „šesťáky“ nedopadl dobře. Po skvělém úvodu nové sezóny přišel tvrdý pád. Věřme však, že se Letci z těchto výsledků a zbytečně ztracených bodů poučí a do druhé čtvrtiny sezóny vstoupí stejně, jako do té první. Již v sobotu 20.10. mohou svá zaváhání napravit na domácím ledě proti Mladé Boleslavi od 10:30. Přijďte se podívat i vy, bude k vidění určitě velmi pohledný hokej na obou stranách.

 

7. třída

PZ Kladno – HC Letci Letňany 8:3

V sobotu 13.10.2012 zavítala naše sedmá třída ke svému utkání v rámci 5. kola na půdu Kladna. A zápas to pro naše Letce bohužel nebyl povedený. Každá třetina byla něčím jiná. První třetina nám nabídla velké a zbytečné chyby ze strany našich „sedmáků“. Naopak v druhé třetině se Letci prezentovali zlepšeným výkonem, lépe bruslili, byli agresivní. Tento trend se snažili udržet i ve závěrečném dějství tohoto utkání, avšak postupem času fyzicky odpadli, a tak si připsali v konečném zúčtování porážku 8:3.

Již v neděli 21.10. se však odehraje další kolo soutěže, Letci se utkají doma s týmem Slavoj Zbraslav. Doufáme, že se jim tentokrát povede zvítězit a navázat tak na dobré výsledky i výkony z minulých utkání.

 

8. třída

HC Bílí Tygři Liberec - HC Letci Letňany 2:4

Ve středu 10.10. nastoupili Letci v Liberci proti tamním Bílým Tygrům. Utkání slibovalo parádní představení na obou stranách a předpoklad se naplnil. Již od počátku jsme mohli vidět rychlý hokej s nasazením a chutí zvítězit. Letci nakonec zaslouženě zvítězili 4:2 a pomstili tak své mladší kolegy z „šestky“.
Martin Rousek, trenér 8. třídy, zhodnotil utkání takto: „Jednalo se o kvalitního soupeře. Byli jsme svědky velmi dobrého utkání, kde jsme však mohli a měli proměnit více šancí. Jen kvůli naší neproduktivitě byl zápas až do poslední minuty otevřený.“

HC Letci Letňany – HC ČSOB pojišťovna Pardubice 4:9

V sobotu 13.10. zažili naši „osmáci“ nepoznané. Postavila se proti sobě mužstva, která v této sezóně doposud neprohrála.  Bylo tak otázkou, které z mužstev si v této konfrontaci povede lépe a osamostatní se na čele tabulky. V utkání o první místo bohužel Letci s týmem z Pardubic prohráli. Jednalo se o zasloužené vítězství Pardubic. „Osmáci“ k tomuto utkání nepřistoupili s takovým odhodláním a soustředěním, jaké by se od souboje o první místo očekávalo. Z týmu podle trenéra podali maximální výkon pouze 3 hráči, ostatní hráli bohužel pod své možnosti, a tak toto utkání skončilo prohrou Letců. Doufejme, že si naši hráči vezmou poučení do dalších zápasů s tímto soupeřem. Budou se muset vyrovnat (hlavně obránci) především v tvrdosti a důrazu v osobních soubojích.

HC Sparta Praha - HC Letci Letňany 1:5

V rámci turnaje O pohár primátora Letci porazili Spartu na jejím vlastním ledě 5:1.

Jedna porážka však snad naše Letce nerozhodí a v sobotu 20. října se budou snažit opět navázat na svou vítěznou sérii. Utkají se na domácí půdě s BK Mladá Boleslav, kterou v prvním zápase dokázali deklasovat poměrem 9:0.

 

Mladší dorost

HC IHC Písek - HC Letci Letňany 3:4

V neděli 14.10. se naši mladší dorostenci utkali s Pískem. V tomto zápase ležela tíha favorita na našich hráčích, kteří se s touto rolí dokázali vypořádat a po boji dokázali zvítězit. V utkání měli po celou dobu převahu Letci, avšak bohužel svou převahu nedokázali přetavit ve více gólů, aby soupeři odskočili. Písečtí se vždy dokázali rychle dotáhnout na dostřel, a tak se naši o výsledek museli bát až do konce.Ten si však letňanští pohlídali a zvítězili poměrem 4:3.

Následující utkání odehraje mladší dorost ve čtvrtek 18.10. v Kladně proti tamnímu PZ Kladno. V neděli 21.10. naopak dorostenci zavítají do Chomutova k utkání s Piráty.

 

Starší dorost

HC Energie Karlovy Vary - HC Letci Letňany 3:2

Se snahou napravit nevydařený začátek soutěže vstupovali starší dorostenci do utkání s Karlovými Vary (čtvrtek 11.10.). Úvod utkání se jim ale kvůli nedisciplinovanosti, která možná pramenila z přemíry snahy, moc nepovedl. Neinkasovali však branku, takže stav byl stále vyrovnaný. V první třetině mělo více ze hry mužstvo Karlových Varů, které však nevyužilo ani jednu ze svých tří přesilových her. Nástup do druhé třetiny se povedl lépe domácím, kteří se dokázali prosadit v oslabení 21 vteřin po začátku. Poté se hráči Energie snažili navýšit své vedení, avšak brankář Letců byl proti. Naopak ve 34. minutě se prosadil Neuman a srovnal stav utkání. Od tohoto okamžiku již byli Letci aktivnějším týmem, bohužel však neproměnili své šance a navíc opět ve vlastní přesilovce inkasovali. Do kabin se tak šlo po dvou třetinách za stavu 2:1 pro Energii. Stěžejní otázkou 3. třetiny bylo, zda se Letcům podaří srovnat se soupeřem krok nebo ne. A již po 4 minutách se mohli hosté radovat, prosadil se Havel a stav utkání byl 2:2. Vyrovnání letňanské evidentně nakoplo a hnali se za vítězstvím, avšak nedokázali již překovat domácího brankáře a sami naopak 8 minut před koncem utkání inkasovali rozhodující branku. Ačkoliv se Letci snažili vyrovnat, už se jim to nepodařilo a připsali si tak smolnou prohru o gól. Je však třeba vyzdvihnout obrannou hru hostí. Bohužel se však nepodařilo vstřelit více branek.

HC Letci Letňany – HC Rytíři Kladno 2:3

V sobotu 13.10. Letci přivítali na domácím ledě Rytíře z Kladna. Úvod utkání se domácím povedl a již v 9. minutě šli zásluhou Šťovíčka do vedení. Zbytek třetiny jsme bohužel již neodehráli z obrany tak dobře, jako předešlé utkání a kladenští využili svou (polo)šanci a vyrovnali. Do 2. třetiny se tak vstupovalo nerozhodně. Letci se snažili být trpěliví, zlepšit hru dozadu a více uspět v osobních soubojích. To se částečně dařilo, avšak pak jsme udělali 2 zbytečné hrubky a soupeř odskočil na dvougólový rozdíl - 3:1. Do 3. třetiny Letci stáhli hru na 2 pětky a byla vidět velká snaha o vyrovnání, povedlo se však pouze snížení na 3:2 v 51. minutě zásluhou Šťovíčka. Tlak se ještě vystupňoval, ale bohužel se naši hráči nedostávali do vyložených šancí, Kladno hrálo dobře z defenzivy a zbytek utkání ubránili. Opět tak bohužel rozhodl gól inkasovaný při vlastní přesilovce. Konečný stav utkání 2:3.

Napravit nepovedené výsledky budou moci starší dorostenci již ve středu 17.10., kdy budou dohrávat utkání se Spartou Praha, které se přerušilo po 1. třetině za stavu 1:0 pro naše hráče. Další utkání pak sehrají v pátek 19.10. v Chomutově a v sobotu 20.10. v domácí Ice-areně s pražskou Slavii. Věřme, že dorostenci zaberou a podaří se jim získat co nejvíce bodů. Přijít je podpořit můžete i vy! Domácí utkání v neděli utkání začíná v 15:30.

 

Junioři

HC Letci Letňany – HC Energie Karlovy Vary „B“ 2:1 sn

V pátek 12.10. jsme mohli být svědky utkání mezi domácími hráči Letňan a hráči Energie Karlovy Vary „B“. Jednalo se o velmi vyrovnané utkání, ve kterém jak domácí, tak hosté nevyužili své obrovské šance, a tak se body dělily. Jednalo se o zaslouženou dělbu bodů, žádný ze soupeřů nebyl jednoznačně lepší, a proto utkání dospělo k loterii zvané samostatné nájezdy. Tato disciplína se nám tentokrát, na rozdíl od minula, povedla, a tak Letci získali bonusový bod navíc.

HC Klášterec nad Ohří - HC Letci Letňany 1:2 sn

V neděli 14.10. čekal na naše juniory tradiční rival z Klášterce nad Ohří. Letci třetí zápas za sebou dovedli po 60. minutách ke stavu 1:1, a to i přes obrovské množství gólových příležitostí, které však bohužel zůstaly neproměněny.  Při penaltách Letci nakonec naklonili misky vah na svou stranu, a tak jsme se štěstím vyhráli. Během víkendu si tak junioři připsali 2 vítězství po samostatných nájezdech, které se tak stávají jejich oblíbenou disciplínou.

V pátek 19.10. přivítá „juniorka“ na domácím ledě tým z Mostu. Věřme, že opět zvítězí, nejlépe již po základní hrací době a připíše si tak do tabulky 3 body.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka