pondělí 24. prosince 2012

Muži si upevnili 3. místo v KPPM!

Letci si v sobotu 22.12.2012 dokázali poradit s mužstvem Bohemians Praha. Výhrou si tak upevnili třetí místo v Krajském přeboru Prahy.

HC Letci Letňany – IHC Bohemians Praha 4:1

V pátek 22.12. se na domácím ledě  střetli Letci s týmem Bohemians Praha. Tento duel sliboval velmi hezký hokej z obou stran a vyrovnaný průběh.
Hráči Bohemians v tomto předvánočním termínu přijeli bohužel pouze v deseti hráčích, což poznamenalo celé utkání. Letci soupeře zpočátku viditelně podcenili a mysleli si, že se snad Bohemians porazí sami. Hráči Bohemians se naopak místo otevřeného a velmi útočného utkání logicky zatáhli a čekali na brejky, aby udeřili.

První třetina nám branku bohužel nepřinesla a mohli jsme vidět nemastnou neslanou hru od obou celků. Sice si jak Letci, tak „Bohemáci“ nějaké šance vytvořili, ale nic z toho nebylo. Letci do utkání vstoupili vlažně a hráčům Bohemians nedělalo problém jejich akce uhlídat.

Druhá třetina přinesla zlepšení ve hře Letců, opět se však dlouho nemohli prosadit. Pak se však během dvou střídání dvakrát prosadila druhá lajna a po krásných akcích po ose Utěšil – Král – Horáček se Letci rázem radovali z dvoubrankového vedení, které přineslo na jejich hokejky pohodu. Hráče Bohemians ve zbytku třetiny naši k ničemu vážnějšímu nepustili, bez větších problémů ubránili i přesilovou hru 5 proti 3 a naopak sami ještě zásluhou Valdera skórovali. Do kabin se šlo za příznivého stavu 3:0 a dá se říci, že o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Ve třetí třetině však Letci své další šance na navýšení rozdílu neproměnili, a to je mohlo v závěru utkání málem mrzet. Soupeři se totiž podařilo vstřelit branku na 3:1 a poté dostali i možnost samostatného nájezdu a tudíž dalšího snížení na 3:2. Matěj Oliva, který opět předváděl skvělé zákroky a byl oporou svého týmu, však byl proti a tak kapitán hostů, který jel nájezd, mohl být zklamaný. Tento okamžik již definitivně rozhodl dělbu bodů, jelikož tým Bohemians už neměl sílu s tímto výsledkem nic udělat. Letci přidali ještě jednu branku, když Lukáš Fiala ukázal svou rychlost, ujel obráncům a nekompromisně prostřelil brankáře hostí. Určil tak konečnou podobu výsledku na 4:1.

Tímto se Letci již definitivně osvobodili na třetí příčce této soutěže a se ziskem 20 bodů ztrácejí 3 body na druhou Hvězdu Praha. Před svými pronásledovateli  mají k dobru náskok 4 bodů na Žižkov, 5 bodů na Lomnici a 6 bodů právě na Bohemians.

Příští týden čekají na muže netradičně dvě utkání. Nejprve se v pátek 28.12. utkají s Olympikem Praha od 21:20 v Ice-areně a poté 29.12. od 19:50 se Žižkovem. Doufejme, že Letci obě utkání vyhrají a potvrdí svou pozici na třetím místě.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka