sobota 02. února 2013

Ohlédnutí za víkendovými zápasy – 18. a 19. díl

DOPLNĚNO: Koho zajímá dění v Letňanech, nechť si otevře tento článek a dozví se s námi, jak si vedla v poslední době naše družstva. Jak se daří čtvrté třídě přechod na velký hokej? Prosazují se starší dorostenci po rozdělení na lepší a horší týmy ve své skupině? A co junioři? Oklepali se ze série porážek a začali vítězit? Přinášíme vám shrnutí dvou uplynulých týdnů, čtěte dál…

Čtvrtá třída sehrála dvě pražská derby, nejprve v sobotu 19.1. na půdě Slavie Praha. A o týden později (v neděli 27.1.) změřili Letci síly na domácím ledě s Hvězdou.

Další zápas Žákovské ligy má za sebou pátá třída v nadstavbové části Mladších žáků. V domácí Ice areně přivítala tým z Kralup nad Vltavou (sobota 19.1.).

Během těchto dvou týdnů se „šestka“ představila celkem ve třech zápasech. Postupně se utkala s Bílými Tygry z Liberce (venku, sobota 19.1.), hráči z Pardubic (doma, středa 23.1.) a s týmem BK Mladá Boleslav (doma, sobota 26.1.).

Na sedmou třídu čekala, dvě utkání. V sobotu 19.1. se střetla na domácím ledě s Kralupy nad Vltavou a o týden později 26.1. venku s Mělníkem.

„Osmička“ se utkala ve třech utkáních postupně s Libercem (sobota 19.1. – venku), Pardubicemi (středa 23.1. – doma) a Mladou Boleslaví (sobota 26.1. – doma).

Mladší dorostenci měli na programu postupně utkání v neděli 20.1. na Slavii, poté ve čtvrtek 24.1. na domácím ledě s Hvězdou Praha a hned v neděli 27.1. utkání na ledě hráčů z Písku.

Starší dorost z naplánovaných 4 utkání nakonec odehrál jen 3. V pátek 18.1. a sobotu 19.1. zavítali na ledy soupeřů, nejprve do Havlíčkova Brodu a poté do Mladé Boleslavi. O týden později, v pátek 25.1., se utkali v domácí Ice areně s hráči z Přerova. Čtvrté utkání (v sobotu 26.1.) již dorostenci nesehráli,  jelikož hráče Olomouce postihla velká marodka, a tak se bude muset utkání odehrát v jiném termínu.

V pátek 18.1. se junioři utkali na domácím ledě s Karlovými Vary „B“, poté hned v neděli 20.1. zavítali na led Klášterce nad Ohří. Následující týden, v pátek 25.1., se utkali doma s hráči z Mostu.

Ve svém druhém zápase „final four“ se představila kategorie mužů v sobotu 26.1. v Edenu proti týmu Bohemians Praha. Co se v tomto utkání stalo, že se odehrálo jen 18 minut?

 

Výsledky a zhodnocení utkání:

4. třída

HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 3:7

Ve druhém kole zavítali Letci na půdu Slavie Praha. S tímto soupeřem již odehráli na velké hřiště přátelské utkání, tudíž obě mužstva věděla, co mohou od sebe očekávat (3:3). Čekalo se vyrovnané utkání, což i na první pohled bylo. Slávisté se zlepšili a bylo k vidění velmi hezké utkání, ve kterém však byli naši „čtvrťáci“ lepší a produktivnější. Po zásluze Letci zvítězili a připsali si tak svou druhou výhru.

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 6:2

Další pražské derby absolvovali Letci s Hvězdou Praha. Hvězda je v této třídě kvalitní a sehrála s našimi hráči dobrý zápas. Letci však opět zvítězili – rozhodl velmi dobrý kolektivní výkon, který byl podpořen velice dobrými výkony hráčů: Davida Straky, Pepy Broše (nastřílel hattrick), Aleše Čecha, Kuby Tůmy a Káji Matoušů.

K dalšímu utkání se postaví čtvrtá třída proti Spartě v sobotu 2.2. Věříme, že nadále budou pokračovat v dobrých výkonech a připíší si další výhru.

 

5. třída

HC Letci Letňany – HK Kralupy nad Vltavou 3:6 (1:1, 2:1, 0:4)

Letci narazili již potřetí v letošní sezóně na svého jediného přemožitele ze základní části žákovské ligy - tým Kralup (hráči ročníku 2001). Letci se poučili z předchozích dvou porážek (1:7 a 2:5) a více než 40 minut dominovali v utkání.

Domácí tým ovládl úvod utkání, dobře napadal, vyhrával osobní souboje a vytvořil si řadu brankových příležitostí. Je jen škoda, že v první třetině z mnoha šancí vstřelili Letci jen jediný gól. Velice také mrzelo neproměněné trestné střílení Letců, nařízené proti týmu Kralup za zalehnutí kotouče v brankovišti.

Letci byli aktivnější i ve druhé třetině a po druhé siréně zaslouženě odcházeli do kabin s vedením 3:2.

Začátek třetí třetiny se příliš nelišil od dosavadního průběhu hry až do té doby, kdy kralupští dokázali po ojedinělé individuální akci vyrovnat na 3:3. Letci kontrovali útočnou aktivitou a z úniku se ocitl v obrovské šanci Filip Jansa, nastřelil však pouze tyčku. O pár chvil později bohužel zafungovalo otřepané hokejové pravidlo "nedáš, dostaneš" a hosté se ujali vedení 4:3, když se jeden z jejich hráčů prosadil nechytatelnou dělovkou přes obránce pod horní tyčku. O chvíli později ještě trestal tým Kralup z dorážky a zvýšil náskok na 5:3. Letci nesložili zbraně, ale už chyběly síly na obrat. Pár minut před koncem, když Letci vsadili vše na útok, ujeli ještě hráči Kralup do přečíslení dva na jednoho, které učebnicově proměnili. 6:3 pro Kralupy!

I přes třetí porážku se neměli Letci vůbec za co stydět. Snad budou mít konečně více štěstí v posledním letošním měření sil... v březnu v Kralupech ...

V sobotu 9. 2. 2013 čeká na Letce veledůležité utkání doma proti Slavii. HC Slavia Praha zatím vede suveréně nadstavbu žákovské ligy bez ztráty bodu s impozantním skóre (+29). Věřme, že jejich skvělá série v sobotu v Ice Aréně skončí!

6. třída

HC Bílí Tygři Liberec – HC Letci Letňany 2:1

Poprvé se nám s tímto soupeřem podařilo zachytit vstup do utkání a drželi s ním krok. Utkání nabídlo velmi vyrovnaný souboj, kde excelovali hlavně brankáři na obou stranách, kteří přiváděli střelce soupeře chvílemi až k zoufalství. Bylo více než jasné, že může rozhodnout jedna jediná branka. A právě onu klíčovou branku navíc vsítil soupeř a tak se Letci museli před libereckými opět sklonit.

HC Letci Letňany – HC ČSOB pojišťovna Pardubice 8:3

Ačkoliv se v tomto zápase šesťákům ani trochu nevydařil vstup do utkání, dokázali ho zvládnout. Již během první třetiny byli Letci pozadu o 2 branky, ale nevzdali se. Ještě do přestávky stav skóre srovnali, což je nakoplo k velkému obratu. Během druhé dvacetiminutovky nasázeli svému soupeři 5 branek a ujali se jasného vedení 7:2. Utkání se ve třetí třetině jen dohrávalo a Letci si po horším začátku připsali ve výsledku jednoznačnou výhru.

HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 2:2

Do poslední čtvrtiny soutěže vstoupila šestá třída utkáním s Mladou Boleslaví. Od začátku až do konce se jednalo o velmi vyrovnaný zápas, kdy chvíli za pomyslný kratší konec tahalo jedno družstvo, pak druhé. V první části utkání byli o trochu lepším týmem hráči z Boleslavi, v druhé polovině pak Letci. Bohužel naši kluci nedokázali svůj tlak ve třetí třetině přetavit v gól, a tak si připsali bod za remízu. Ta však byla vzhledem k průběhu utkání spravedlivá a obě družstva mohla být spokojena. Hrál se hezký hokej a na klucích bylo vidět, hlavně ve třetí třetině, enormní nasazení a chuť v tomto zápase zvítězit.

V příštím týdnu Letci sehrají jen přátelské utkání na Kladně (v pátek 1.2.), soutěžní klání o tomto víkendu naplánované není.

 

7. třída

HC Letci Letňany – HK Kralupy nad Vltavou 11:4

Jednoznačné utkání nadstavbové části sehráli Letci sedmé třídy s vrstevníky z Kralup nad Vltavou. Svého oblíbeného soupeře (ze dvou předešlých utkání skóre 23:1) tentokráte opět jednoznačně přehráli a zaslouženě zvítězili. Otázkou utkání bylo jen, jak velký rozdíl ve skóre to bude, nakonec utkání skončilo 11:4.

HC Junior Mělník - HC Letci Letňany 3:1

Od utkání s Mělníkem mohli Letci očekávat naprosto jiný průběh, než měl předcházející zápas, což se ukazovalo hned od začátku. Proti Letcům nastoupil velmi silný soupeř, který velmi dobře využívá své fyzické předpoklady. Výškově a váhově na tom byli hráči Mělníku lépe a to rozhodlo. Uměli své síly využít a doslova naše „sedmáky“ dokázali přetlačit a připsat si vítězství 3:1.

9.2. – to je datum příštího utkání Letců ze sedmé třídy. Nastoupí v sobotu proti  týmu Slavia Praha v domácí Ice areně.

 

8. třída

HC Bílí Tygři Liberec – HC Letci Letňany 2:7

Již od začátku utkání byli Letci lepším týmem, soupeř sice „kousal“, ale více ze hry měli naši. To gólově stvrdili hlavně během druhé třetiny, kdy soupeři nastříleli pět branek, a bylo rozhodnuto. Po dvou třetinách byl stav 0:6 z pohledu domácích, a tak se třetí třetina víceméně jen dohrávala. V té se libereckým podařilo připsat alespoň čestný úspěch a zmírnili porážku. Konečný stav utkání: 2:7.

HC Letci Letňany – HC ČSOB pojišťovna Pardubice 1:4

Do utkání dvou suverénních mužstev, která se perou o první příčku Žákovské ligy osmých tříd, se vydařil nástup domácím Letcům. Od počátku byli naši hráči aktivnější a drali se do šancí. Těch si pár opravdu vyložených vypracovali, bohužel však ani jednu z přibližně pěti tutovek neproměnili. Poté se začala hra postupně vyrovnávat a hrál se opravdu skvělý zápas z obou stran. Letce bohužel zlomil gól pardubických 10 minut před koncem po zbytečné chybě. Letci již neměli sílu na zvrat v utkání, projevila se únava klíčových hráčů z toho, že všechna utkání hrají na 12 lidí. Soupeř přidal ještě 2 branky (1 gól při power-play) a Letci tak prohráli 4:1. Je škoda, jak někteří absentující hráči přistupují ke svým klubovým povinnostem i spoluhráčům, potažmo k celému mančaftu. Rozhodujícím aspektem byla opravdu v poslední třetině únava hráčů, kteří celou sezónu dřou a v rozhodující chvíli pak nemají již tolik sil, protože jiní jezdí na hory, dovolené atd…

HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 10:2

Na rozdíl od předešlého utkání s Pardubicemi dokázali Letci své šance hned na začátku utkání využít a rychle rozhodnout o vítězství. Během pár minut v první třetině nastříleli Letci 5 branek a dali tak utkání jednoznačný směr. Letci si ho užívali a bavili se pohlednými akcemi. Když po dvou třetinách svítil na tabuli stav 6:2, bylo otázkou, zda se Mladoboleslavským podaří utkání ještě zdramatizovat, či nikoliv. To Letci nepřipustili a naopak svého soka zostudili „desítkou“.

Osmou třídu čekají v dalším kole hráči Hradce Králové, se kterými se Letci utkají až v sobotu 9.2.

 

Mladší dorost

HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 5:2

V pražském derby se proti sobě postavila mužstva Slavie a Letců. Kdo se přišel na extraligu mladšího dorostu podívat, určitě nelitoval. Hrál se hezký zápas, utkání mělo tempo a nasazení. Letci i Slávisté předváděli hezké akce a Letci mohli jen a jen litovat toho, že neproměňovali své šance. V první třetině se Letci ujali vedení, avšak poté inkasovali 2 smolné góly a soupeř otočil stav utkání. Na konci druhé třetiny přidal soupeř ještě jednu branku a tak byl stav utkání po dvou třetinách 3:1. Letci se však nevzdali a bojovali dál. V polovině třetí dvacetiminutovky se jim dokonce podařilo snížit, pak však své brankové příležitosti nevyužili a naopak Slavia vstřelila v úplném závěru 2 branky a vyhrála tak 5:2.

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 3:2 pp.

Po dobrém zápase se Slavií nastoupili Letci k utkání proti Hvězdě. V tomto utkání byli jasnými favority naši hráči, kteří však zápas notně podcenili a se svým rivalem se celý zápas trápili. Místo, aby si připsali jednoduché vítězství, museli do posledních minut bojovat o to, aby si nepřipsali porážku v základní hrací době. Letcům se po ojedinělé akci podařilo srovnat až 2 minuty před koncem. V prodloužení pak již byli lepším týmem a pár vteřin před koncem dokázali rozhodnout o svém vítězství alespoň za 2 body.

IHC Písek – HC Letci Letňany 2:6

Dvě třetiny na branky chudé utkání, kde se vše rozhodlo až ve třetině poslední. Po dvou třetinách totiž svítil na tabuli stav 0:0 a obě strany mohly litovat svých nevyužitých šancí. Co se však nepovedlo během prvních dvou třetin, to se povedlo ve třetině třetí. Obě mužstva spustila velký brankostroj a během třetiny nastřílela 8 branek. Úspěšnějšími střelci byli naši hráči a tak se mohli radovat z vítězství v poměru 6:2.

Příští utkání čeká na mladší dorostence až ve čtvrtek 14.2. na ledě PZ Kladna a v neděli 17.2. na ledě chomutovských Pirátů.

 

Starší dorost

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Letci Letňany 1:3

Starší dorostenci vstoupili do utkání velice aktivně a již chvíli po začátku utkání to bylo díky Šťovíčkovi 0:1. Letci pokračovali v aktivitě, nicméně své šance nevyužili, za což byli potrestáni ojedinělým útokem havlíčkobrodských. Do kabin se i přes další šance Letců mířilo za stavu 1:1. Do druhé třetiny vstoupili dorostenci opět se snahou o vedení, což se jim povedlo ve 25. minutě po střele Kuldy. Pak se sice snažili přidat letňanští další branky, ale žádná ze střel se neujala a tak byl zápas stále otevřený. Ve třetí třetině se však Letcům podařilo ještě jednou skórovat, když při vlastním oslabení po nahrávce Štoska vstřelil uklidňující branku Brejcha. Tímto gólem se Letci ujali dvoubrankového vedení, které už nepustili a konec utkání si zkušeně pohlídali. Zaslouženě tak zvítězili 3:1.

BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 3:1

Letci, motivovaní předešlou výhrou, boleslavské zpočátku přehrávali, ale své šance neproměnili. Naopak z přemíry snahy pramenily fauly a domácí tak měli téměř polovinu třetiny výhodu jednoho hráče v poli. Ale přesilové hry naštěstí ani jednou nevyužili, a tak se do druhé třetiny nastupovalo za stavu 0:0. Do druhé třetiny naskočili mladoboleslavští lépe a již po pár minutách se ujali vedení 1:0. Avšak o několik minut později to s Letci vypadalo ještě hůř, po střele obránce dokázal soupeř usměrnit puk za Švihálka a ve 27. minutě to již bylo 2:0. Trenér Jiří Žůrek si vzal oddechový čas, aby nasměroval své svěřence za obratem. Letci srovnali hru a snažili se vsítit kontaktní gól. Do sirény oznamující konec třetiny se však již skóre neměnilo a Letci tak po 2 třetinách prohrávali o 2 branky. V poslední části se hra otevřela a šance na obou stranách se střídaly. Letcům se konečně podařilo vstřelit ve 48. minutě kontaktní gól, když se v oslabení prosadil Šťovíček. Poté měli boleslavští chvílemi i velké štěstí, že Letci nesrovnali. Letci v poslední šanci na srovnání zkusili i hru bez brankáře, ale v té jen domácí stvrdili své vítězství. Skóre po 60 minutách: 3:1 pro Mladou Boleslav.

HC Letci Letňany – HC Zubr Přerov 10:0

Exhibice v podání Letců byla k vidění v utkání s Přerovem. Již od začátku naši starší dorostenci svého soupeře přehrávali, většinu času trávili v soupeřově třetině. Ve 4. minutě se prosadil Brejcha a v 8. Štosek. Pak Letci na chvíli polevili, ale přerovští své šance nevyužili, naopak Letci dále tlačili a v 16. minutě se radovali zásluhou Čapka. Po první třetině se šlo do kabin za stavu 3:0. Ve druhé třetině přidali Letci zásluhou Brejchy a Honetschlägera další 2 branky a směrovali tak jednoznačně za vítězstvím. Přerov se na velký odpor nezmohl a naopak Letci ve třetí třetině nastříleli magickou „desítku“, když se postupně prosadili Brejcha (završil tak hattrick), Čapek, Kulda, Štosek a v poslední minutě Hroboň.

Další dvoukolo sehrají starší dorostenci venku. V pátek 1.2. nastoupí na led v Hradci Králové a poté v sobotu 2.2. v Pardubicích.

 

Junioři

HC Letci Letňany – HC Energie Karlovy Vary „B“ 2:4

Nepříliš vydařené utkání sehráli na domácím ledě junioři proti Karlovým Varům „B“. I když byli Letci favoritem, navázali na špatné výsledky z posledních utkání a s bojovným soupeřem bohužel prohráli 4:2. Rozhodla opět špatná disciplína a neproměňování šancí našich hráčů.

HC Klášterec nad Ohří – HC Letci Letňany 3:2 sn.

V nepovedených výkonech pokračovali junioři i v utkání s Kláštercem nad Ohří. Ačkoliv bojovali, dlouho tahali za kratší konec pomyslného provazu. Klášterští dlouhou dobu vedli, ale Letci po zásluze pár minut před koncem vyrovnali a poslali tak utkání do nájezdů. V nich byli bohužel úspěšnější domácí, a tak Letci odjeli domů pouze s jedním bodem.

HC Letci Letňany – HC Most 4:2

Utkání s Mostem mohlo zastavit sérii porážek juniorů. Od Nového roku měli totiž junioři hrozivou bilanci 6 porážek (jednou po nájezdech) a žádné vítězství. Letci však sedmou porážku nepřipustili, protože podali velmi bojovný výkon. Bylo jasně vidět, že hráči odvedli pro vítězství maximum, což ocenili trenéři Milan Antoš a Martin Rousek.

Doufejme, že Letci budou pokračovat ve vítězstvích a na delší čas se vyvarují proher. V následujících dvou utkáních budou totiž Letci velkými favority. Nejprve se utkají v pátek 1.2. s Kobrou Praha v domácí Ice areně a poté v neděli 3.2. zavítají na led posledního Berouna. Těmito dvěma zápasy Letci zahájí poslední čtvrtinu sezóny.

 

Muži

Bohemians – HC Letci Letňany 0:5 kontumačně

Toto měření sil skončilo dříve, než opravdu začalo. V 18. minutě došlo k inzultaci rozhodčího hráčem Bohemians Praha a utkání tak bylo za stavu 0:0 ukončeno. Letci tak v tomto zápase zvítězili kontumačně 5:0.

V dalším utkání čeká na muže Letců třaskavé utkání s lídrem a favoritem TJ Slavoj Zbraslav, který kráčí za postupem do II. ligy. Letci však mají zatím s tímto soupeřem vyrovnanou bilanci jednoho vítězství a jedné porážky. Přijďte Letcům fandit do domácí Ice areny v sobotu 2.2. od 20 hodin!!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka