pondělí 01. dubna 2013

1. třída ukončila svou sezónu na dvoudenním turnaji Easter Bunnies Cup 2013

EASTER BUNNIES CUP 2013, ročník 2005/2006 Dne 30. – 31. 3. 2013 se ve Světlé nad Sázavou konal již 6. ročník Mezinárodního hokejového turnaje mládeže Easter Bunnies Cup, kterého se zúčastnilo celkem 10 mužstev. Letci bojovali jako lvi na svém prvním vícedenním turnaji. Jak si nejmladší Letci vedli?

1. třída ukončila svou sezónu boji o pohár na dvoudenním turnaji Easter Bunnies Cup 2013.

Turnaje se zúčastnilo celkem 10 týmů. Tato mužstva se utkala o velký putovní pohár Bunnies Cup, který byl společně s hymnami zemí, které se zúčastnili turnaje, předveden na zahajovacím ceremoniálu.

Skupina A: HC Sparta Praha, HK SHS Bratislava, Kometa Brno, Dívčí hokej, HC Kobra Brno
Skupina B: Slovan Bratislava, HC Letci Letňany, HC Pardubice, HC Slavoj Zbraslav, HC Jaroměř

První den na naše „prvňáčky“ čekaly 4 zápasy ve skupině. V prvním utkání se střetli Letci s pražským rivalem – Slavojem Zbraslav. Zápas to byl pro naše barvy úspěšný a hned v prvním utkání si tak připsali vítězství. Tento úspěch je viditelně motivoval a v dalším utkání, ve kterém se utkali s hráči z Pardubic, se snažili od začátku opět vyhrát, leč tento zápas vcelku jednoznačně prohráli. Ovšem moc dlouho o vysokém rozdílu přemýšlet nemuseli a již se hrálo další klání, tentokrát s týmem HC Jaroměř. Toto utkání také nedopadlo pro letňanské, vítězstvím, a tak si připsali druhou porážku. V posledním utkání prvního náročného dne hráli naši hráči s týmem Slovan Bratislava opět neúspěšně.

Letci tak zakončili první den na turnaji s bilancí 1-0-3. Po prvním dnu bylo jasné pořadí ve skupinách, Letci ve skupině B obsadili čtvrtou pozici a čekal je tak ve druhém dni nejprve třetí ze skupiny A. Za své výkony si ale zasloužili od trenéra Ládi Kadaněho pochvalu.

Již po prvním hracím dnu bylo vidět, že pro naše kluky bude tento první vícedenní turnaj velice náročný. Kluci se dostali na hotel na svůj věk celkem pozdě do postelí, a tak bylo velmi důležité pořádně zregenerovat. Proti Letcům navíc nastupovaly týmy, které měly ve svých řadách převážně hráče ročníku 2005, kdežto v našem mužstvu Letňan jsme měli většinu kluků ročník 2006.

Druhý den se hrály na turnaji zápasy, které rozhodovaly o celkovém pořadí. Kluci nabrali přes noc opět síly a nejdříve se utkali s týmem HK SHS Bratislava, který skončil 3. ve skupině A. Zpočátku byl zápas velice vyrovnaný, ale od poloviny klání začali Letci více tlačit do brány a zaslouženě dosáhli na turnaji druhého vítězství. V utkání poté následovala, stejně jako předchozí den, prohra, tentokrát v utkání o páté/šesté místo s týmem z Jaroměře.
Tímto utkáním Letci zakončili své působení na turnaji a
obsadili celkově 6. místo na Easter Bunnies Cup 2013. Na konci celého turnaje se rozdávala různá ocenění, kde Letci dosáhli také úspěchu - Jakub Hnízdil byl vyhlášen nejlepším brankařem turnaje.

Trenér první třídy byl s turnajem velice spokojený, výkony a výsledek týmu odpovídal jeho očekávání a je rád, že se tohoto turnaje Letci mohli zúčastnit a zakončit tímto způsobem jejich první společnou hokejovou sezónu.

My přejeme nyní našim hráčům příjemné Velikonoce a v nové sezóně mnoho dalších úspěchů!

Foto z turnaje:

Kuba Hnízdil v akci

Letci slaví vítězství nad Zbraslaví

Celý tým

Kluci po závěrečným vyhlašování

Čtěte také

Podcast hokej zblízka