pátek 21. června 2013

Změny v organizaci 2. ligy

AKTUALIZOVÁNO: Ve třetí nejvyšší hokejové soutěži v České republice došlo v tomto měsíci k výrazným změnám. „Áčko“ Letců, které se bude o postup do této soutěže v příští sezóně pokoušet, tak čekají jiné podmínky pro případnou baráž o II. ligu.

Chotěboř, jak bylo avizováno v novinkách pokračovat nejprve měla ve druhé lize dále, ale nezaplatila povinný účastnický poplatek, a tak se nejspíše bude hrát skupina A "pouze" se 17 družstvy.

Druhá národní hokejová liga nyní bude mít nově místo tří pouze dvě skupiny, skupinu A (západ) a B (východ).

Skupina A (Západ)

Ve skupině A (Západ) bude hrát 18 družstev dvoukolově. 16 z nich si zajistí postup do play off a zbylé dva týmy budou hrát baráž o udržení v soutěži. Proti jednomu z těchto dvou mužstev by pravděpodobně nastoupili Letci, pokud by se až do této fáze baráže probojovali.

Účastníci 2. ligy skupiny A pro sezónu 2013/2014:

HC Baník Sokolov, HC Děčín, HC Draci Bílina, HC Klášterec nad Ohří, HC Kobra Praha, HC Milevsko 2010, HC Tábor, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Řisuty, SHC Klatovy, HC Moravské Budějovice 2005, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, NED Hockey Nymburk, SKLH Žďár nad Sázavou, Spartak Pelhřimov, TJ SC Kolín, HC Vrchlabí

Poslední, 18. místo, bylo nabídnuto Chotěboři, která sportovní cestou sestoupila, avšak Písek se do nové sezóny nepřihlásil, a tak mohou, pokud budou chtít, chotěbořští dále v této soutěži pokračovat. Ve hře je také varianta s přistoupením Slavoje Zbraslav, který v minulé sezóně postoupil do baráže (avšak neuspěl) právě z Pražského kraje, ve kterém hrají i Letci. A nově i varianta s přistoupením Českých Budějovic, ze kterých se přestěhovala Extraliga do Hradce Králové.

Skupina B (Východ)

Skupina B (Východ) má naopak pouze 12 účastníků, z nichž si 8 zahraje play off, 3 družstva budou mít po základní části volno a poslední, dvanáctý, si zahraje baráž.

Účastníci 2. ligy skupiny B pro sezónu 2013/2014:

HC Baník Karviná, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Frýdek-Místek, HC Nový Jičín, HC RT TORAX Poruba 2011, HC Slezan Opava, HC ZUBR Přerov, LHK Jestřábi Prostějov, VHK Vsetín, SHK Hodonín, VSK Technika Brno, HC Lvi Břeclav

Další novinkou je také to, že nově budou muset družstva do utkání nasazovat 3 hráče ročníku 1991 a mladší ve snaze zlepšit podmínky pro mladé hráče.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka