středa 14. srpna 2013

Nový hrací systém soutěže pro naše juniory

Od sezóny 2013/2014 se mění hrací systém ligy juniorů. Smyslem této změny je snaha zatraktivnit tuto soutěž a upustit od modelu čtyřikrát každý s každým (2x doma, 2x venku). Junioři pod vedením Milana Antoše a Jiřího Nikla, které odstartovali přípravu na ledě v neděli 11. srpna, se tak mají na co těšit.

Liga juniorů je pro sezónu 2013/2014 určena pro hráče ročníků 1994, 1995, na výjimku pak může nastoupit maximálně čtveřice hráčů ročníku 1993.
Od nové sezóny se v základní části utkají mužstva mezi sebou dvakrát (jednou doma, jednou venku). V této části jsou týmy územně rozděleny do tří skupin - Západ, Střed a Východ.

Naši junioři budou nastupovat ve skupině Západ, kde se dále představí: HC Baník Most, HC Energie Karlovy Vary "B", HC Hvězda Praha, HC Klášterec nad Ohří, HC Klatovy, HC Kobra Praha, HC PZ Kladno, HC Slovan Ústí nad Labem a HC Stadion Litoměřice.

Poté, co odehrají osmnáct kol v základní části, se týmy na prvních čtyřech místech ze všech skupin dále rozdělí do dvou šestičlenných skupin (rozdělení opět regionálním klíčem). Body z předešlé části sezóny se nezapočítávají do další (nadstavbové) fáze, a tak se bude začínat téměř nanovo.

V nadstavbové skupině sehraje každé mužstvo 20 zápasů (4x s každým). Poté budou známi vítězové obou skupin, kteří si zajistí účast v baráži o nejvyšší hokejovou ligu – NOEN extraligu juniorů.

Jen pro doplnění, týmy na pátém až desátém místě spolu sehrají rovněž 4 zápasy stylem každý s každým a poslední tým sestupuje do krajské ligy.

Věřme ale, že se naši junioři budou rvát o přední pozice a dostanou se do nadstavbové části a obsadí co nejvyšší příčku.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka