neděle 08. září 2013

Mistráky jsou zpátky! Podruhé! Mladší dorost startuje už v neděli!

V posledních dnech jsme odpočítali poslední hodiny do začátku nového školního roku. Prázdniny skončily a většina Letců se vrátila do školních lavic, ale s tím je také spojený brzký začátek nových sezónních mistrovských utkání. Jako druzí startují svou sezónu mladší dorostenci.

Již v neděli 8. září ve 13:30 v Ice areně odstartují mladší dorostenci (ročníky 1998, 1999, příp. mladší) svou další sezónu v ELIOD extralize mladšího dorostu, když poměří síly se svými vrstevníky z Ústí nad Labem. Hlavním trenérem mladších dorostenců je opět Jindřich Bláha, který má však k sobě nově Martina Rouska.

Mladší dorost před touto sezónou doplnili kvalitní hráči z minulé osmé třídy, takže Letci by měli být schopni porazit kohokoliv a od této kategorie můžeme čekat dobré zprávy. 

Ve skupině Západ ELIOD Extraligy mladšího dorostu se Letci budou utkávat s týmy:

HC Energie Karlovy Vary
HC Litvínov
IHC Písek
Piráti Chomutov
HC Plzeň 1929
HC PZ Kladno
Rytíři Kladno
HC Slavia Praha
HC Slovan Ústí nad Labem

V sezóně se každý utká s každým 4x (2x doma, 2x venku). Celkem tak Letci sehrají 36 mistrovských klání. Poté první se čtvrtým a druhý se třetím z každé skupiny (3 skupiny - Západ, Střed, Východ) sehrají mezi sebou malé play off. Hraje se na 3 vítězné zápasy, avšak v případě stavu 2:2 na utkání se nehraje pátý zápas, ale prodlužuje se čtvrté utkání. Vítězové malých play off se pak kvalifikují na Mistrovství republiky. Celkem 6 oddílů nakonec postoupí do závěrečného turnaje, kde každý s každým sehraje jedno utkání a z celkové tabulky vzejde vítěz.

Minulá sezóna:

Nelehký úkol v podobě obhajoby titulu budou mít před sebou hráči Komety Brno, kteří nastupují ve skupině Střed.
Letňanští hráči v sezóně 2012/2013 skončili ve skupině Západ na 7. příčce s vyrovnanou bilancí 18 výher (3 po základním hracím čase) a 18 porážek (1 po základní době). Po sezóně tak měli Letci celkově 52 bodů.

Věříme, že tato kategorie naváže na velmi kvalitně a dobře odehranou přípravnou část, kde mimo jiné vyhrála Challenger, který se konal i v Letňanech. Očekáváme boj o nejvyšší příčky ve skupině, popřípadě v celé soutěži.
Držíme palce již od neděle.Přijďte i vy na první soutěžní klání mladšího dorostu do Letňan! Neděle 8. září od 13:30, hala Reebok!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka