pátek 13. září 2013

Startujeme potřetí – „A“ tým zahajuje svou sezónu!

Muži zahajují svou druhou sezónu v Krajském přeboru Prahy a budou se snažit vylepšit své umístění z minulé sezóny, to znamená bojovat o první místo v Krajském přeboru hl. města Prahy. V sobotu 14. 9. nastoupí Letci do nové sezóny utkáním proti Lomnici nad Popelkou. Začátek je naplánován na 19:50!

V přípravě na novou sezónu sehráli Letci dvě utkání, nejprve porazili nováčka soutěže Slovan Louny vysoko 11:0, týden poté však padli s Hvězdou Praha 4:2.

Příprava však ještě nic neznamená, vše bude záležet na výkonech a výsledcích, které budou Letci předvádět od sobotního večera. 14. září letňanští muži začnou psát svou druhou sezónu v historii této kategorie.

Týmy, se kterými se Letci budou utkávat v KPPM:

HC Bohemians Praha
HC Hvězda Praha
HC Kobra Praha "B"
HC Lomnice nad Popelkou
HC Olympik Praha
HC Roudnice nad Labem
HC Slavoj Zbraslav
HC Slovan Louny
SK Žižkov

V základní části odehrají letňanští 18 zápasů, s každým 2x (doma/venku) a poté se skupina rozdělí na dvě části. První čtveřice se utká v nadstavbě opět dvakrát každý s každým a poté vzejde součtem bodů celkový vítěz Krajského přeboru Prahy. Toto družstvo má zároveň zajištěnou místenku v kvalifikaci o baráž o druhou ligu (zde se utká s vítězi dalších přeborů). Po vítězství v této skupině pak již následuje baráž o druhou ligu, kde se hraje na 2 vítězné zápasy s posledním z této ligy.

Minulá sezóna

Ve své první soutěžní sezóně skončili naši ve skupině na třetím místě za týmy Slavoj Zbraslav a Hvězda Praha. Vítěze skupiny dokázali Letci 2x porazit, ale ztráceli body s týmy na nižších pozicích (2 prohry s Žižkovem a Lomnicí).

I tak však uplynulá skončila pro naše barvy celkem úspěšně. Vždyť mužstvo se skládalo do poslední chvíle a nevědělo se dlouho, zda a kdo vůbec hrát bude.

Nová sezóna

Při pohledu na soupisku družstvo do nadcházejícího ročníku soutěže viditelně posílilo. Nikdo z důležitých hráčů minulé sezóny neodešel. Naopak se vrátili někteří hráči, jež dříve za Letce hráli, ale minulou sezónu nastupovali jinde. A tak budou Letci vstupovat do nové sezóny se čtyřmi kompletními pětkami. Jaký to kontrast se skládáním týmu v minulé sezóně :)

Určitě nezahálely ani konkurenční týmy a tak se můžeme těšit na, věřme, velmi zajímavá utkání.

Nejstarší kategorie Letců si klade ty nejvyšší cíle a o ničem jiném než o prvním místě se mezi muži nemluví. Kádr se oproti minulé sezóně zkonsolidoval a posílil. Věřme, že Letci své cíle a předsevzetí naplní a na konci sezóny budou bojovat o postup do druhé ligy.

Uplynulá a nová sezóna pohledem trenéra Jana Doutnáče:

„Loňskou sezónu bych nenazval první, ale vzhledem ke startu do soutěže, nultou sezónou. Mužstvo se začalo tvořit 10 dní před zahájením ročníku a do poslední chvíle nebylo jasné, jestli budeme mít k prvnímu utkání 11 legitimací.

Vlastní sezóna pak probíhala trochu v Jánošíckém duchu, bohatým ber, chudým dávej. Jelikož jsme doplňovali soupisku o hráče letňanské juniorky a za celý rok dali dohromady jednu kompletní pětici, je z mého pohledu 3. místo spíše úspěchem, i když si myslím, že úspěšný je ve sportu jen ten první.

Do této sezóny už vstupujeme s letní přípravou v nohách, posíleni o navrátivší se hráče a jsem přesvědčen, že o nás bude slyšet. Určitým, milým překvapením pro mě byla účast na letní přípravě, kdy se někteří účastnili až 6-ti tréninků týdně, a i proto do nadcházející sezóny hledím s optimizmem.
Už dlouhou řadu let jsem neměl ze soupisky tak zamotanou hlavu jako letos. Mít k dispozici 10 obránců a 15 útočníků, kteří si víceméně všichni zaslouží místo v základní sestavě je úkol vskutku nelehký a ještě den před utkáním nemám úplně jasno.

Moc mě potěšila informace o Fan Clubu na Facebooku, a i pro naše fanoušky se budu snažit, aby předváděná hra a výsledky těšily celý rok, nejen nás, ale i naše diváky.“

V prvním utkání naši nastoupí, stejně jako loni, proti týmu HC Lomnice nad Popelkou, se kterým mají zatím negativní bilanci dvou proher. Věřme, že Letci tentokrát své renomé napraví a do nové sezóny vstoupí úspěšně. První buly této sezóny bude vhozeno v sobotu 14. září v 19:50 v naší Ice aréně.
Přijďte i vy podpořit naši nejstarší kategorii!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka