středa 18. září 2013

Studená sprcha pro Letce

Studená sprcha pro naše hráče „A“ mužstva přišla do Prahy ze severovýchodu, konkrétně z Lomnice nad Popelkou. S tamním týmem odstartovali, stejně jako minulý rok, svou sezónu naši muži. A opět neuspěli, ve své premiéře v této sezóně na domácím ledě, i přes velkou návštěvu diváků, prohráli.

V sobotu to pro nejstarší kategorii začalo. Start nové sezóny byl spojen s velkým očekáváním, jak se mužům povede, když vyhlásili útok na první místo v tabulce. Prvním soupeřem byl tým z Lomnice nad Popelkou. Na první domácí utkání dorazilo velké množství fanoušků, kteří byli zvědaví, jak si Letci povedou.

Začátek utkání ukázal, jak by letňanští chtěli hrát svou hru. Soupeře přebruslili a měli více ze hry. Postupem času se však hra srovnala, bohužel především zásluhou snížené aktivity našich hráčů, a zápas začal být vyrovnaný. Letce několikrát podržel Matěj Oliva, avšak ani on nedokázal jednu soupeřovu střelu zkrotit, a tak to byli lomničtí, jež se trošku překvapivě ujali vedení, které vydrželo až do přestávky.

Druhé dějství se opět neslo v duchu vyrovnané hry s mnoha osobními souboji a několika šancemi na obou stranách. Gól však ani po žádné ze skrumáží nepadl a do kabin před třetí třetinou se šlo za setrvalého stavu 0:1 pro hosty. Čekalo se, s čím přijdou domácí, kteří působili mírně nervózně a postupem času víc a víc svázaně.

Letcům se povedl náramný vstup do třetí třetiny. Hned v prvním střídání se prosadil kapitán a tahoun týmu Jan Mišner a Ice arena poprvé v ročníku propukla v radost. V tuto chvíli věřili všichni Letci, že utkání dospěje do zdárného konce. Avšak vše se změnilo již o pár desítek vteřin později, za zbytečný a nešťastný faul dostal jeden z Letců 5 minut a do konce utkání a musel jít předčasně do kabin. Tento okamžik se ukázal jako zcela rozhodující. V následné pětiminutové přesilovce totiž dokázala Lomnice vstřelit 3 góly a ujmout se tak vedení 1:4. Letci se sice nevzdávali, ale dlouho se nepodařilo gólmana hostí překonat. Povedlo se to až opět Janu Mišnerovi v 56. minutě, kdy snížil na rozdíl dvou branek. Další vzrušení přinesla pouze boxerská vložka lomnického hráče s naším Šimonem Bočkem, avšak více už Letci nepředvedli. V zoufalé snaze zkusili Letci odvolat brankáře, nic jiného než kosmetickou úpravu skóre v poslední vteřině to ale nepřineslo.

Po šedesáti minutách tak na světelné tabuli svítilo nelichotivé skóre 2:5, což znamená velmi nevydařený vstup do sezóny.

Fanouškům, kteří přišli, děkujeme za návštěvu a věříme, že si opět najdou cestu na náš stadion příští sobotu (28. září), kdy se Letci utkají s Roudnicí nad Labem.
Již tuto neděli od 17:00 muži nastoupí proti oslabenému mistrovi, Slavoji Zbraslav na Nikolajce. Doufáme, že si naši fanoušci najdou také cestu i tam a věříme, že naši muži  v tomto týdnu najedou na vítěznou vlnu a dokážou svou prohru odčinit!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka