čtvrtek 19. září 2013

Mistráky jsou zpátky! Mládež odstartovala!

O tomto víkendu svou hokejovou pouť odstartovaly i naše mládežnické oddíly, které budou hrát podle nového systému dělení mládežnických celků. Kategorie páté a sedmé třídy svá první utkání v sezóně sehrály v Benešově proti tamnímu celku HC Podblanicko. Šestá a osmá třída startovala o den později, v neděli, na půdě Pardubic.

V této sezóně vstupují naše naděje do soutěží, které mají nově vytvořený systémem mládežnických skupin. Již se nedočkáme klasického dělení podle tříd, případně ročníků, avšak nově vznikly pouze dvě kategorie – mladší a starší žáci.

Ve starších žácích mohou nastupovat hráči ročníků 2000 a 2001, případně max. 3 hráči ročníku 2002.

V mladších žácích je to obdobné, zde budou nastupovat hráči narození 2002 a 2003, případně až 3 hráči z ročníku 2004.

Letci mají v každé třídě dostatek hráčů, a tak v Letňanech vznikla dvě mužstva mladších a dvě mužstva starších žáků. Mezi staršími žáky (bývalá sedmá a osmá třída) i mladšími žáky (pátá a šestá) si trenéři mohou volně přesouvat hráče, avšak v Letňanech zůstáváme věrni ročníkovému modelu.

8. třída

Milan Antoš bude se svými svěřenci podle nového modelu mládežnických kategorií nastupovat ve skupině „C“ starších žáků.

Soupeři naší „osmičky“:

HC Slavia Praha 
BK Mladá Boleslav
TJ Bílí Tygři Liberec
Královští lvi Hradec Králové
HC Rebel Havlíčkův Brod
HC Krkonoše
SC Kolín
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

V této sezóně sehrají Letci s každým z týmů 4 zápasy, tudíž celkem 32 utkání, ze kterých vzejde vítěz skupiny.

7. třída

Sedmá třída, nově pod vedením Martina Rouska a Ladislava Kadaně, bude mít ve své skupině „M“ 7 týmů, se kterými se bude měřit a zároveň usilovat o co nejlepší výsledky.

HC Sparta Praha
HC Benátky nad Jizerou
TJ Sršni Kutná Hora
TJ SC Kolín
HC Podblanicko Benešov
HC Rytíři TJ Spartak Vlašim
TJ Slavoj Velké Popovice

V základní části si sedmáci zahrají 14 utkání stylem jedno utkání doma a jedno venku. Poté se sečtou body sedmé a páté třídy a vytvoří se společná tabulka. Následně se celky z první poloviny tabulky budou utkávat s týmy z první poloviny skupiny „L“.

6. třída

Šestou třídu vede hlavní trenér Jan Zlatohlávek, který k sobě nově dostal za asistenta Ivana Utěšila.

Naši tuto sezónu nastupují  ve skupině „C“ mladších žáků a soupeřit budou s:

HC Slavia Praha 
BK Mladá Boleslav
TJ Bílí Tygři Liberec
Královští lvi Hradec Králové
HC Rebel Havlíčkův Brod
HC Krkonoše
SC Kolín
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Šestá třída, stejně jako osmá, se utká během sezóny s každým z týmů 4x a odehraje tak celkem 32 utkání, ze kterých vzejde vítěz skupiny.

5. třída

Pátou třídu má pod svým vedením Zbyněk Zavadil, kterému staronově asistuje Martin Uldrich.

Přípravné období absolvovali páťáci v Ice areně a okolí se suchou přípravou v areálu Tupolevka. Tréninky většinou probíhaly dvoufázově – led, suchá. Během přípravy na sezónu také sehrála naše pátá třída ve 14 dnech 7 utkání, což dělá v průměru jedno utkání ve dvou dnech. Níže jsou výsledky některých utkání:

Letci – Tábor 12:2
Letci – Příbram 6:1
Letci – Kladno 12:2
Letci – Kladno 15:5
Letci – Slavia 10:5

Přípravu pětka ukončila turnajem v Příbrami, na kterém se představili Letci spolu s Příbramí, Českými Budějovicemi, pražskou Spartou, Plzní a Kladnem. Postupně dokázali Letci zdolat Příbram 9:0, Budějovice 7:2 a Spartu 5:1, avšak poté padli s Plzní 0:2. Plzeň slovy trenéra zaslouženě zvítězila, ačkoliv náš tým hrál dobře, avšak bez efektivity. I přesto si Letci vezou z turnaje zlatou medaili. Poslední zápas hráli letňanští s Kladnem, za které mimochodem nastoupilo 7 hráčů ročníku 2002 a všechny soupeře až do tohoto zápasu poráželo. My jsme utkání vyhráli díky velké disciplíně 2:1. 

Po sečtení všech bodů tedy Letci ovládli celý turnaj a získali tak cenné první místo ve velmi prestižní a špičkové konkurenci. Dalším pozitivem bylo to, že do utkání zasahovali všichni hráči.

Týmy, se kterými se páťáci budou utkávat v sezóně:

HC Sparta Praha
HC Benátky nad Jizerou
TJ Sršni Kutná Hora
TJ SC Kolín
HC Podblanicko Benešov
HC Rytíři TJ Spartak Vlašim
TJ Tatran Sedlčany

V základní části hráči páté třídy sehrají 14 utkání (1 utkání doma a jedno venku). Poté se sečtou body se sedmou třídou a vytvoří se společná tabulka. Celky z první poloviny tabulky vyzvou v další části sezóny týmy z první poloviny skupiny „L“. Druhá polovina bude pak logicky měřit síly s těmi horšími ze skupiny „L“.

Všem našim mládežnickým kategoriím přejeme do nové sezóny hodně štěstí a úspěchů. Ať si kluci užívají radost ze hry a určitě se pak dostaví i krásné výsledky, kterými budou naši hráči dělat čest letňanskému dresu!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka