úterý 01. října 2013

Druhá třída nebyla druhá, ale první

V sobotu 28. září se zúčastnila kategorie druhé třídy turnaje O putovní pohár Jaroslava Janečka v Hradci Králové. Jak se Letci v nabité konkurenci Liberce, Slavie a Hradce vedli?

Turnaj O putovní pohár Jaroslava Janečka byl určen pro ročníky 2005 a 2006, Letci druhé třídy se zúčastnili turnaje pro ročník 2006.

Tento turnaj se hrál v klasickém počtu hráčů dle pravidel minihokeje druhé třídy, tzn. 4 hráči v poli + 1 brankář. Hrací doba utkání byla 3x 15 minut a střídalo se přibližně po minutě na základě písknutí rozhodčího.

První utkání od 10 hodin sehráli Letci s Bílými Tygry z Liberce, které dokázali naši hráči porazit 8:2 a započali tak svou povedenou jízdu turnajem.

V druhém klání se poměřili od 12:30 s pražskou Slavií, proti které si letňanští otevřeli střelnici a soupeře porazili o 15 branek 18:3.

V posledním zápase (od 15:00) na Letce čekal domácí tým, Hradec Králové. Ani ten však rozjeté druháky nedokázal zastavit a Letci tak zvítězili i potřetí, tentokrát 10:3.

1. zápas: HC Letci Letňany – HC Bílí Tygří Liberec 8:2
2. zápas: HC Slavila Praha – HC Letci Letňany 3:18
3. zápas: Královští lvi Hradec Králové – HC Letci Letňany 3:10

Hodnocení trenéra Ladislava Kadaněho:

"Jednalo se o velmi dobře obsazený turnaj. Z naší strany se jednalo o velmi dobré a stálé výkony, ale stále je hodně na čem pracovat. S výkonem a přístupem kluků jsem však byl spokojený.
Vyhráli jsme celý turnaj a 3 individuální soutěže, které se současně v době turnaje konaly – nejrychlejšího bruslaře, nejlepšího střelce a nejlepšího brankáře."

Druhé třídě k tomuto umístění gratulujeme a přejeme mnoho dalších podobných úspěchů a hokejový růst.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka