pondělí 14. října 2013

Muži jedou na vítězné vlně, zdolali Kobru „B“ i Louny.

Po zaváhání v úvodním kole s Lomnicí nad Popelkou dokázala naše nejstarší kategorie zdolat po Zbraslavi, Roudnici a Kobře i Slovan Louny, loňského účastníka kvalifikace o baráž o 2. ligu.

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha „B“ 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)

Minulou sobotu (5. října) přivítali na domácím ledě letňanští své pražské soupeře z Kobry.

Utkání mělo jasného favorita a bylo spíše jen otázkou, kdy Letci definitivně zlomí odpor soupeře a v poklidu zvítězí.

Úvod do utkání Letcům vyšel a již v 5. minutě se prosadil do prázdné brány Krňanský po své individuální akci s přispěním Mrázka a Kadaně. Do konce třetiny se stav i přes několik zajímavých šancí nezměnil.

Do druhé třetiny Letci vstoupili s jasným záměrem - co nejrychleji navýšit své vedení. Přesně po 4 minutách se prosadil Kadaně, o 66 sekund později se do samostatného úniku dostal Lukáš Fiala, když umístěnou ranou prostřelil brankáře a zvýšil na 3:0. To však stále nebylo vše a hned další střídání se prosadil ranou z mezikruží Jan Valder, kterému chvíli předtím nebyl uznán gól – 4:0. Brankové hody z úvodu třetiny pak uzavřel Marek Horáček, když dorazil rychlou střelu Šimona Bočka, kterou obránce vyslal po buly, a tak v půli zápasu svítilo na světelné tabuli skóre 5:0. Asi nikoho by v této chvíli nenapadlo, že to také byla poslední branka, které se zúčastnění dočkali. 

Skóre se totiž neměnilo ani ve třetí třetině, ačkoliv letňanští měli dost příležitostí. Otázkou zůstalo, zda dokáže Matěj Oliva udržet čisté konto. To se mu i díky několika povedeným zákrokům povedlo, a tak se mohli naši radovat z vcelku jednoduchého vítězství 5:0.

HC Slovan Louny – HC Letci Letňany 4:6 (2:1, 0:3, 2:2)

V neděli 13. října po dvou domácích utkáních čekal na Letce zápas venku. Slavoj byl na tom před utkáním bodově stejně jako náš tým, avšak měl lepší skóre, a tak stál v tabulce před Letci.

Řešilo se, zda Letci soupeře porazí a dostanou se před něj v tabulce, nebo jim lounští a tím i celé čelo tabulky o trochu odskočí. Dalo se očekávat, že toto utkání bude diametrálně odlišné od přípravného, ve kterém Letci zvítězili 11:0, avšak i tak byli Letci považováni za favorita utkání. Do lounské arény zavítalo již v úvodu utkání okolo stovky fanoušků. Počet diváků však postupem doby narostl a troufnu si tipovat, že ke konci třetí třetiny sledovalo tento zápas až 180 lidí.

Letci do utkání vstoupili rozpačitě a Slovan již ve 3. minutě využil nabídnutou přesilovou hru. Toto opravdu nebyl začátek, jaký si naše barvy přály. Ale hra byla vyrovnaná, se spoustou vyloučení. Další branka, tentokrát již do správné sítě, padla až v 10. minutě, kdy se ranou od modré prosadil Lukáš Novák, který také využil přesilovou hru. Louny však evidentně chtěly oplatit Letcům prohru, a tak se ve 13. minutě opět ujaly vedení. To Letce viditelně zaskočilo a do konce třetiny se již nezmohli na odpověď. Letcům chyběla lehkost a radost ze hry, kterou by si všichni přáli vidět.

Co se však nepodařilo na konci první, to se povedlo na začátku druhé části. Hned po návratu z šaten rozehrál své představení Ladislav Kadaně, který se po ukázkové rotaci celé druhé lajny dostal sám před brankáře a chladnokrevně zasunul kličkou do backhandu puk do prázdné brány. Najednou byl Letců plný led a domácí se začali strachovat o výsledek. Honza Šramota, který mohl pokračovat ve hře jen díky ochotě a duchu fair-play domácích trenérů (opravili mu nůž na brusli), dorážel ve 28. minutě do brány střílenou přihrávku Červeného. Letci se tím poprvé v utkání ujali vedení. Nápor pokračoval dál a druhou přesilovku v utkání využil další obránce, tentokrát vše před sebou střelou po zemi prostřelil Tomáš Zima. Do konce třetiny měli naši hráči vývoj utkání pod kontrolou a do kabin se šlo za stavu 2:4.

Když se ve 44. minutě prosadil krásnou akcí a „vykoupáním“ brankáře opět Kadaně, zdálo se, že už nic nemůže změnit vítězství Letců v tomto utkání. Bohužel však kvůli vlastní nedisciplinovanosti se letňanští začali střídat více na trestné lavici než na střídačce. Přišel tak logicky trest, v 51. minutě se prosadil hráč Loun a snížil na rozdíl 2 branek na 3:5. Když se poté ke konci utkání opět jeden z Letců usadil na trestnou lavici a někteří Letci si i v oslabení místo střídání protáhli pobyt na ledě a nevrátili se, stalo se ze zápasu na malou chvíli drama. Necelé tři minuty před koncem se lounští dotáhli na rozdíl jediného gólu a ucítili šanci na bodový zisk. Tu však definitivně utnul kapitán Mišner, který se prosadil po velkém závaru před domácí bránou a uklidnil tak lavičku Letňan. Utkání se poté již dohrálo bez branek, a tak se Letci mohli radovat na konci utkání z vítězství v poměru 6:4.

Muži si tak připsali po úvodní porážce v pořadí čtvrté vítězství. Ta pravá zkouška však na naše hráče čeká následující sobotu, kdy do letňanské Ice areny dorazí lídr Pražského kraje této sezóny Hvězda Praha. Ta má o bod více než náš tým a Letci ji tak mohou přeskočit, nebo naopak Hvězda může zvýšit svůj náskok v čele tabulky.
Přijďte i vy podpořit Letce do Ice areny v sobotu 19. října od 19:50!!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka