pondělí 21. října 2013

Letci Piráty nevykradli

Otázkou tohoto utkání bylo, zda se Letci odlepí z posledního místa RAKO Extraligy staršího dorostu. To se bohužel nepovedlo a po výsledku 6:1 pro Chomutov Letci budou na poslední pozici minimálně do pondělí.

HC Piráti Chomutov – HC Letci Letňany 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)

V sobotu zavítali Letci na led Pirátů z Chomutova. Úvod utkání prokázal, že rčení nedáš – dostaneš v hokeji platí stále. Po neproměněné šanci Letců se na druhé straně mohli chomutovští radovat po gólu Martina Strunze. Letci se snažili odpovědět, ale ani v přečíslení svou šanci nevyužili. Domácí byli aktivnějším týmem, dostávali se do šancí a ve 14. minutě, chvíli po přesilovce našich barev, se zásluhou Wágnera domácí ujali vedení 2:0 a naděje na bodový zisk se začaly vzdalovat. O dvě minuty později to bylo ještě o branku horší, po dorážce se prosadil Aleš Macháček – 3:0. Letci se dokázali prosadit paradoxně až ve vlastním oslabení, když chybu domácího brankáře využil Martin Štosek a vykřesal tak v 18. minutě naději. Několik vteřin před koncem třetiny mohlo být sníženo na rozdíl jedné branky, bohužel se však při přesilovce Polák radovat nemohl, a tak se šlo do kabin za stavu 3:1.

Do druhé třetiny vstoupili letňanští v pokračující přesilové hře aktivně, ale Kulda svou šanci také nevyužil. Místo snížení tak přišlo ve 24. minutě navýšení skóre ze strany domácích, když se opět prosadil Strunz. Letci se ale nevzdávali, snažili se snížit, ovšem výsledek žádný. V dalších šancích selhávali a hra se kvůli vyloučením začala kouskovat. Do konce druhé třetiny se stav nezměnil, ve druhé pauze bylo skóre 4:1.

Ve třetí třetině se již bohužel Letci na nějaký větší nápor nezmohli, naopak Chomutov své vítězství navýšil na 6:1, konkrétně po dvou brankách Aleše Macháčka (48. a 51. min - v oslabení). Poté se zápas více méně jen dohrával a Chomutov si zaslouženě došel pro vítězství. Závěr zápasu již jen zatraktivnila bitka na ledě, po které se na trestnou lavici musely jít zchladit dvojice hráčů z každého týmu.

Letci se tak bohužel neodrazili z posledního místa v tabulce RAKO Extraligy Staršího dorostu, na které se propadli po prohře s Karlovými Vary a ztrácí tak bod na 7. tým tabulky - Ústí nad Labem.

Věřme, že již dnes, v pondělí 21. 10., se starší dorostenci ode dna tabulky odpoutají lepším výsledkem zápasu proti Rytířům Kladno (hrajeme na domácím ledě).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka