sobota 09. listopadu 2013

Žáci bez zaváhání, Boleslav odjíždí s prázdnou

Žáci HC Letci prožili povedenou sobotu. Osmá a šestá třída porazily Mladou Boleslav. Šesťáci se navíc udrželi na prvním místě tabulky, přesto trenér Jan Zlatohlávek nebyl s výkonem svých svěřenců spokojený. Kouč osmé třídy Milan Antoš si zase pochvaloval bojovnost svého mužstva.

Rozhodla bojovnost

Z divoké první třetiny, ve které padlo pět branek, se osmáci poučili a pak už zápas ovládli. Klíčová byla především druhá část, ve které si vytvořili tříbrankový náskok. Ve třetí třetině si navíc vítězství, k němuž přispěl David Kalina hattrickem, pojistili dalšími dvěma góly.

„Zápas jsme odehráli proti kvalitnímu soupeři, s nímž vždy hrajeme vyrovnaně. V první části jsme chybovali, ale poté už jsme byli lepší, přitvrdili a tlačili se více před branku soupeře,“ okomentoval kouč Milan Antoš.

8. třída:
HC Letci - Mladá Boleslav 8:2 (3:2, 3:0, 2:0)
Branky domácích: Kalina 3, Mařík 2, Červenka, Antoš, Duchan
.

Výhra plná chyb

Souboj prvního s posledním. Letňanští šesťáci s přehledem porazili poslední Mladou Boleslav 7:1 a udrželi se na prvním místě o skóre před Libercem.

Favorité však do utkání nevstoupili nejlépe a v úvodní třetině si vytvořili jen jednogólový náskok. V dalších dvou dvacetiminutovkách ovšem přidali dalších šest branek. „Průběh utkání ale z naší strany nebyl příliš podařený a můžeme být spokojení pouze s výsledkem a ne předvedou hrou. Prosazovali jsme se spíše individuálně a chyběla nám kvalitní rozehrávka, ztráceli jsem dost kotoučů a celkově kombinační hra vázla a vše jsme řešili příliš individuálně,“ zhodnotil trenér Jan Zlatohlávek. Vzápětí však dodal: „S dosavadním průběhem sezony můžeme být spokojení.“

6. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Branky domácích: Hlaváč 2, Krutil 2, Appelt, Adamec, Klimo.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka