neděle 10. listopadu 2013

Desítce scházel gól. Muži loupili v Podkrkonoší

Tohle byla až nečekaně snadná práce. Nečekaně snadná na to, o jaký duel se u mužů z pohledu postavení v tabulce jednalo. Vždyť třetí Letňany cestovaly na led Lomnice nad Popelkou, které jsou v Pražském přeboru na druhém místě. "Možná mě trochu překvapil tak vysoký výsledek, ale vítězství ne. Nic jiného jsme nebrali," pronesl kouč "A" týmu Jan Doutnáč.

Městečko z Podkrkonoší je v soutěži jednoznačně nejdál ze všech zastávek. Sobotní cesta se však dospělým Letcům vyplatila. Odvezli si odsud dva body za kanonádu 9:3, díky níž na svého soupeře stáhli manko na dvoubodový rozdíl. A zase si o něco víc zvýšili sebevědomí.

Doutnáčova družina zůstává v tabulce třetí, ale Lomnici v tabulce už dýchá na záda. A výkon z poslední bitvy napovídá, že by se v nejbližších týdnech mohla dostat před ni. "Věřím v to. Jsou sice před námi, ale máme lepší mužstvo," tvrdí letňanský kouč. "Tenhle zápas to jen potvrdil."

Letci v něm od začátku udávali hlavní tón a už v 15. minutě si vybudovali tříbrankový náskok. Za stavu 5:1 ve druhé třetině sice inkasovali ve dvojnásobné početní výhodě a v rozmezí pěti vteřin dovolili soupeři vstřelit dva góly, ovšem pak už měli slovo pouze oni.

Po šesté trefě dokonce vyhnali nešťastného Lukáše Vinkláře z lomnické branky a dalšího navýšení skóre nebyl ušetřen ani jeho náhradník. "Byli jsme lepší ve hře na puku, v bruslení a hlavně v produktivitě. Tentokrát nám tam spadlo úplně všechno," hodnotil Doutnáč.

Ten neměl slova chvály pouze pro své hráče, ale i pro rozhodčí. "Nevidí se často, aby se nenechali ničím ovlivnit a s přehledem pískali spravedlivě pro obě strany."

Muži Letců tak oplatili Lomnici porážku ze září, kdy v prvním vzájemném duelu prohráli 2:5. "Jenže to nám chybělo šest hráčů základní sestavy, což se projevilo. Teď už jsme byli kompletní a naplno jsme toho využili," připomněl Doutnáč.

On a spol. si tak spravili chuť z předchozího utkání, kdy na ledě Bohemians Praha ztratili vítězství 18 vteřin před koncem. Příští víkend mohou na svůj triumf navázat. Nic jiného než dva body proti slabé Zbraslavi se ani nečeká.

Lomnice nad Popelkou - HC Letci 3:9 (1:4, 2:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Rudiš (Syrovátka L., Bartoš), 28. Kuch (Divila, Vašek), 28. Vašek – 7. Bílek (Novák, Mrázek), 12. Mrázek (Křiňanský, Bílek), 15. Manhart (Štěpán), 16. Kadaně (Bílek), 24. Valder, 32. Šramota, 39. Božilov (Bílek, Kadaně), 45. Mrázek, 50. Bílek (Kadaně). Rozhodčí: Neťuka – Bosák, Grunndler. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. Diváci: 170. Lomnice n. P.: Vinklář (32. Skákalík) – Karásek, Kedrš, Kuch, Divila, Bartoš, Košťák – Špaček, Syrovátka J. Bláha – Knap, Lemfeld, Vašek – Rudiš, Junek, Syrovátka L. – Maryška. HC Letci: Oliva (Hejna) – Valder, Zima, Božilov, Křiňanský, Novák, Kozák – Král, Šramota, Mišner – Bílek, Kadaně, Mrázek – Fiala, Manhart, Štěpán – Utěšil, Boček.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka