Dorostenci padli s Litvínovem
pátek 15. listopadu 2013

Nešťastný dorost. Drama obratů ztratil v závěru

Pouhých 131 sekund. Za tak krátkou dobu mladší dorostenci Letňan dokázali doma otočit nepříznivý stav. Třemi góly do šatny v závěru druhé třetiny. Úder jako hrom... Jenže extraligové utkání s Litvínovem nakonec nezvládli a drama plné obratů prohráli 4:5. Rozhodující brankou 44 vteřin před koncem.

Tohle je přesně ta bitva, kdy trenéři obou týmů bývají zralí na infarkt. "Asi tak nějak," ucedil domácí kouč Lukáš Lomnický. Jeho parta sice prohrávala už po dvanácti minutách o dvě branky, pak se ale nadechla k obratu a ve druhé třetině ho dokonala ve vedení 4:3.

Jenže všechna snaha přišla nakonec vniveč...

Čtvrteční duel extraligy mladšího dorostu Litvínovští zvrátili ve třetí třetině, když si Letci nechali dát vyrovnávací gól a pak soupeři dovolili skórovat v době, kdy vše směřovalo do prodloužení. Hosté díky Marku Macháčovi využili vyloučení Dominika Danova v přesilovce. Nic platná už Letňanům nebyla ani hra bez brankáře, ani trest jednoho z litvínovských hráčů. Přišel až příliš pozdě. Na odpověď nezbyl čas.

"Ale já si myslím, že to utkání bylo z těch kvalitnějších, co se dá v soutěži vidět. Hrálo se ve vysokém tempu a kluci to za nepříznivého stavu nezabalili. Povedly se nám přesilovky, za což bych je chtěl pochválit,"
řekl Lomnický. "V náš neprospěch ale rozhodla nedůslednost, vlastní chyby a vyloučení, za které jsme pykali."

Letňanští se po reprezentační přestávce vrátili do soutěže osmou porážkou v sezoně. Ve skupině Západ jsou s 18 body a šesti výhrami na 6. místě s jedním odehraným zápasem méně, protože duel proti Kladnu byl odložen. Ten další je čeká v neděli na ledě třetí Plzně.

"Když po takové porážce přijdete do kabiny, vidíte typy hráčů, kteří to chtěli víc, a pak typy hráčů, kterým je to možná trochu jedno," uzavírá Lomnický. "Ale kluci se z téhle porážky brzy oklepou a v neděli se znovu pokusíme bodovat."

Příležitost k reparátu je za dveřmi.

HC Letci - Litvínov 4:5 (1:2, 3:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. Danov (Rousek), 38. Pařík (Brabec), 39. Burda (Pařík, Volf), 40. Mařík (Burda) - 4. Vébr (Helt), 13. Helt, 25. Cikánek (Reichel, Kordule), 47. Bečvář (Kučera), 60. Macháč (Helt). Rozhodčí: Kratochvíl - Šťovíček, Beránek. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:1. Diváci: 87. Střely na branku: 37:28.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka