Skvělá juniorka! Během klíčového víkendu získala šest bodů
neděle 17. listopadu 2013

Skvělá juniorka! Během klíčového víkendu získala šest bodů

Série tří porážek v řadě je u konce. Junioři prožili skvělý víkend, když nejprve v pátek jasným výsledkem porazili pražskou Kobru 6:1 a v neděli uspěli 6:3 doma nad Mostem. Díky šesti získaným bodům si udrželi dobrou šanci na postup do skupiny o postup, rozhodne se v pátek na Hvězdě.

Na Kobře to bylo pro juniory další ligové utkání po půlměsíční pauze, které zvládli s přehledem. "Byl to těžký zápas, jenže to je po delší pauze vždy. Dlouho jsme se hledali, ale nakonec jsme první třetinu zvládli a od té jsme se odrazili k lepšímu výsledku," uvedl kouč Milan Antoš.

Po dvou třetinách Letci vedli o dvě branky, ve třetí dvacetiminutovce si však náskok pojistili dalšími třemi góly. "Výsledek možná neodpovídá úplně hře. Klidně jsme mohli vyhrát jenom 3:1, ke konci zápasu jsme měli i trochu štěstí, že nám to tam napadlo," uznal hlavní trenér.

Přestože junioři soupeři nasázeli šest gólů, Antoše potěšila především defenziva. "Největší radost mám ze tří bodů, a pak také ze zlepšené hry obrany, což hodně kvituji, protože na tom pracujeme od začátku sezony a nyní se to projevuje," dodal bývalý extraligový šampion.

V neděli pak junioři potřebovali potvrdit vítězství dalším tříbodovým ziskem v domácím utkání s Mostem. Momentálně čtvrtí Letci totiž soupeří s pátou Hvězdou o umístění v elitní čtyřce, která postoupí do skupiny o postup do extraligy. Zbylé týmy budou hrát o záchranu.

Junioři pak jedno z klíčových utkání sezony zvládli, když šestý Most porazili 6:3. "Zápas jsme rozhodli na konci druhé třetiny, kdy nám to tam během tří minut napadalo a dostali jsme se do vedení 5:2. Podařilo se nám je dostat pod tlak, že nevěděli, kam dřív skočit, a udělali několik chyb," řekl k nedělnímu duelu Antoš.

"Třetí třetina byla ovlivněna velkým množstvím vyloučení, kterých se nedokážeme vyvarovat. Dvakrát jsme hráli ve třech a ještě jsme ten zápas málem ztratili," oddechl si bývalý tahoun pražské Slavie a dnes trenér letňanské juniorky.

Nyní se bude s týmem připravovat nejspíše na rozhodující duel o čtvrtou příčku - v pátek 22. listopadu na Hvězdě: "Jedná se pro nás o velmi důležité vítězství s ohledem na to, pokud se chceme dostat mezi nejlepší čtyřku. Věděli jsme, že potřebujeme tento víkend zvládnout a to se nám podařilo. Máme šest bodů."

Kobra Praha - HC Letci 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Branky hostů: Verner, Uhlíř, Keller, Bartoš, Kotyra, Neuman.

HC Letci - Most 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
Branky domácích:
Kotyra, Uhlíř, Rulf, Neuman, Major, Minář.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka