Mladší dorost padl s Plzní
neděle 17. listopadu 2013

Mladší dorost nezvládl rozjetou bitvu v Plzni

Tak to je obrovská škoda. Mladší dorostenci Letců měli skvěle rozehraný zápas v Plzni, kde v polovině utkání vedli 3:1. Pak ale domácí stihli v závěru druhé třetiny srovnat skóre a ve třetí třetině dokonali obrat. Mladší dorost tak zůstává v extraligové tabulce skupiny Západ šestý se ziskem osmnácti bodů, k dobru však má domácí duel s pátým Kladnem.

Mladší dorost si chtěl spravit chuť po čtvrteční domácí prohře 4:5 s Litvínovem a zpočátku to vypadalo, že by do Prahy mohly nějaké body dorazit. Hned v první minutě se po vyhraném vhazování dostal v útočném pásmu k puku Dominik Danov a poslal Letce do vedení. Když pak o deset minut později přidal druhý gól Letců Jiří Průžek, bylo rozhodnuto o vítězi první třetiny.

Plzni se sice hned po přestávce podařilo snížit, ale dvoubrankové vedení vrátil na stranu Letců devět vteřin před polovinou utkání Václav Mařík. Zbytek zápasu už ale patřil domácím, kterým výrazně pomohly individuální chyby hráčů Letňan. Ještě ve druhé třetině se o vyrovnání postarali Josef Roubal s Matyášem Kantnere a o vítězství Plzně rozhodl ve 48. minutě Matěj Krásný.

"Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a hned při druhém střídání jsme se ujali vedení. V první třetině jsme celkově hráli výborně, přesně tak, jak jsme chtěli, a výsledkem bylo, že jsme nakonec vedli o dvě branky,"
hodnotil pozitivní část utkání kouč mladšího dorostu Lukáš Lomický.

Ten mohl být spokojený ještě s první polovinou druhé třetiny: "Na jejím začátku jsme sice v oslabení dostali gól, ale pak se nám podařilo znovu odskočit na rozdíl dvou branek. Poté jsme si však opět potvrdili, že nedokážeme udržet koncentraci po celých šedesát minut."

"Během jedné minuty jsme z ničeho nic polevili, udělali dvě individuální chyby a bylo vyrovnáno. Když pak šel soupeř ve třetí třetině do vedení, tak jsme se ve zbytku zápasu už nedokázali dostat do šance. Z celkového pohledu tak můžeme být spokojení pouze s první třetinou a tlakem do brány, ve kterém se zlepšujeme. Opět nás ale srazila ztráta koncentrace a stále také hledáme gólmana, kterého bychom upřednostnili ve více zápasech v řadě,"
dodal Lomický.

Šanci na reparát dostanou mladší dorostenci za týden v neděli 24. listopadu, nebude se však jednat o nic lehkého. Na vlastním ledě totiž přivítají v pražském derby Spartu, která v dosavadních patnácti utkáních ještě neztratila ani bod a jednoznačně vede se skóre 101:25 tabulku Západ.

Plzeň - HC Letci 4:3 (0:2, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Váchal (Kvasnička, Hanzlík), 37. Roubal (Kvasnička), 39. Kantner (Rubner, Kodýtek), 48. Krásný (Hanzlík, Roubal) - 1. Rousek (Danov), 11. Průžek (Kučera), 30. Mařík (Burda, Volf). Rozhodčí: Markov - Malá, Kotyza. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 44. Střely na branku: 34:32.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka