Letci si pohráli se Zbraslaví
pondělí 18. listopadu 2013

Proti Zbraslavi útočila pětice mužů na hattrick

Čekala na ně povinnost, kterou bez jakýchkoliv pochyb splnili. Letňanský tým mužů v Pražském přeboru potvrdil papírové předpoklady a vítězstvím 10:2 rozdrtil outsidera ze Zbraslavi. „Ten výsledek zhruba odpovídá tomu, jak zápas vypadal,“ glosoval výkon „áčka“ útočník Ladislav Kadaně. On a další čtyři hráči přitom útočili na hattrick. Ano, o dvojciferné skóre se dvěma góly podělila jen pětice Letců.

Trochu to připomínalo hru kočky s myší, třebaže Letňany překvapivě prohrávaly hned v úvodu utkání. Jenže na svém ledě nechaly soupeře žít v naději jen malý okamžik. „Od druhé třetiny už bylo jasné, že body zůstanou doma. Ta první ale z naší strany byla taková nic moc,“ nechal se slyšet Kadaně.

Přesto ji Letci vyhráli 4:1. Definitivní knokaut ale zasadili Zbraslavi opravdu až po přestávce, když dalšími pěti trefami znechutili hostům hru. V utkání se kromě zmiňovaného forvarda prosadili další dvougóloví střelci Karel Manhart, Jan Mišner, Petr Bílek a Tomáš Král.

V tabulce zase o něco vylepšili skóre, ale na třetím místě zůstávají nadále, neboť druhá Lomnice nad Popelkou v 11. kole nezaváhala a udržela si před letňanským „áčkem“ dvoubodový náskok. Letci se ho znovu pokusí stáhnout o příštím víkendu. To je čeká duel v Roudnici nad Labem.

HC Letci - Zbraslav 10:2 (4:1, 5:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Bílek (Krňanský), 9. Král (Šramota, Boček), 10. Bílek (Mrázek), 17. Kadaně (Mrázek, Božilov), 23. Manhart (Horáček, Štěpán), 31. Manhart (Štěpán), 32. Mišner (Valder), 38. Mišner (Kadaně), 39. Kadaně (Mrázek), 47. Král (Šramota, Mrázek) – 2. Hána (Kasík), 55. Tichý (Krupka).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka