pondělí 25. listopadu 2013

Mise proti Slavii: šestka uspěla, osmička už ne

Jednoho z nejatraktivnějších soupeřů měli na programu letňanští žáci 6. a 8. třídy. A každé se o víkendu proti pražské Slavii dařilo odlišně. Zatímco osmáci své utkání prohráli 2:5, o dva roky mladší ročník byl úspěšný a "sešivané" porazil. Jediným gólem.

Vítězství zásluhou gólmana

Šesťáci zažívají skvělé období. Neprohráli už šest duelů v řadě a slávistickým skalpem si jen potvrdili postavení v čele tabulky. Byť jedinou trefou, která přišla v poslední třetině po individuální akci Michala Klima, jehož střelu dorazil Filip Jansa.

"Slavia ale herně dominovala, byla dvě třetiny lepším týmem," těšil kouče Jana Zlatohlávka spíš výsledek než sobotní výkon. "Vázla nám rozehrávka, nechali jsme soupeře dostávat nás pod tlak, nevstoupili jsme to utkání dobře."

Trenér vychválil především jednoho svěřence - brankáře Kryštofa Urbana, který si připsal první nulu v sezoně. "V obraně jsme byli dobří, ale on podal vynikající výkon," těšilo Zlatohlávka.

"Občas bývá, že nevyhraje lepší, ale šťastnější, a to byl náš případ,"
dodal trenér. "Věřili jsme, že to rozhodneme a já kluky nabádal k trpělivosti. Čekali jsme na svou příležitost a ta taky nakonec přišla. Zaplaťpánbůh že to tak dopadlo."

6. třída: HC Letci - Slavia Praha 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka domácích:
Jansa.

Dobrý soupeř, dobrá škola

Osmáci věděli, že nastupují proti velmi těžkému soupeři, a tyto prognózy se na ledě také rychle potvrdily. "Čekal nás jeden z nejtěžších týmů v soutěži," přiznal trenér Milan Antoš, který musel povolat i pět hráčů z nižšího ročníku.

Jeho družina se první třetinu ještě držela a do kabin se díky Jonášovi Homolovi a Jakubovi Maříkovi odcházelo za stavu 2:2. Pak už ale padaly branky jen a pouze do domácí sítě.

"Za stavu 2:3 jsme mohli vyrovnat, ale náš regulérní gól rozhodčí neuznal," tvrdí Antoš. "Ale nebyl to rozhodující moment, asi bychom v tomhle zápase stejně prohráli. Hrát proti takovýmto týmům je pro nás vždycky dobrá škola."

8. třída:
HC Letci - Slavia Praha 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Branky domácích:
Homola, Mařík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka