Mladší dorost porazil v extralize PZ Kladno
čtvrtek 28. listopadu 2013

Série porážek skončila. I když bez herní krásy...

Co byste brali raději? Pohledný a nebojácný výkon zakončený porážkou, nebo žádný extra zápas a tři body do tabulky? Mladší dorostenci Letňan se teď přiklánějí k variantě druhé. Na Kladně to proti tamní PZ sice nebyla ohromující podívaná, ale konečně ukončili sérii čtyř porážek v řadě. Navíc se prosadili střelecky po více než dvou a půl hodinách. Rovnou pětkrát.

Kdy jindy než teď by se také měli Letci v dorostenecké extralize chytit... PZ Kladno je v tabulce s pouhými pěti body beznadějně poslední.

"Mně ale přijde, že předvádíme paradoxně lepší zápasy proti silným týmům, kdy nemusíme tolik tvořit,"
uvažuje hlavní kouč Lukáš Lomický. "V opačném případě s projevem hry nejsem vůbec spokojen."

Pokud si myslíte, že si po sérii porážek ve čtvrtečním 17. kole konečně odfoukl, není to tak docela pravda. "Jak se to vezme," utrousil. "Hráli jsme s posledním týmem katastrofálně."

"Ale ono už to začalo na středečním tréninku, kdy mě naštval přístup některých hráčů. Kluci si musí uvědomit jedno: pokud v téhle lize nepojedou na sto procent, nepřejedou nikoho."

Přitom v Kladně to zprvu vypadalo na jasnou záležitost. Už v 8. minutě vedli hosté 2:0, byť jen necelou minutu, a krátce po první přestávce to bylo 3:1. Jenže spálených šancí Letcům přibývalo...

Deklaroval to třeba střelec třetí branky Václav Mařík, který před svou gólovou trefou neproměnil tři "tutovky". Definitivní ránu Kladnu zasadili ve 36. minutě až Jiří Průžek s Janem Kučerou - jejich góly dělilo jen sedm vteřin.

Ten Průžkův se nakonec ukázal být rozhodujícím. Letci totiž v závěrečné části polevili a nechali soupeře dvakrát skórovat. "Někdy prostě musíme brát body i na úkor herního projevu, a to je zrovna tenhle případ," krčí rameny Lomický. "Ani v příštích dvou zápasech neberu nic jiného než plný počet bodů."

Pravda. Jeho tým o prvních dvou adventních nedělích přivítá doma Písek a Ústí nad Labem. A obě to jsou mužstva umístěná v tabulce pod šestými Letci.

PZ Kladno - HC Letci 3:5 (1:2, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky:
8. Libovický (Pejchal), 50. Šíma (Vach, Kučera), 59. Vach (Šíma, Řečinský) - 4. Burda (Vojtela), 8. Rousek (Průžek, Chalupa), 24. Mařík (Volf), 36. Průžek (Rousek), 36. Kučera (Šimon). Rozhodčí: Pokorný - Řešátko J., Řešátko P. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 30. Střely na branku: 27:30.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka